ΒΙΒΛΙΟ

Ξεκίνησε τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Όλοι περιμένουμε τα Χριστούγεννα για διαφορετικούς λόγους.

Μία, όμως, είναι η εμπειρία που μοιραζόμαστε όλοι και όλες κάθε χρόνο: τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια. Πλήθος κόσμου, υπερβολικό φαγητό και ατέρμονες συζητήσεις: Άλλοι ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε και άλλοι προετοιμαζόμαστε για το πώς θα αποκρούσουμε δύσκολες ερωτήσεις. Και στις δύο περιπτώσεις, έχουμε τη λύση για να ξεκινήσεις εσύ τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις και αυτή τη χρονιά να περάσεις πραγματικά καλά και ήρεμα συζητώντας με τους συνδαιτυμόνες σου.

Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά τα βιβλία. Ετοιμάσαμε μια λίστα με βιβλία, από τα οποία μπορείς να αντλήσεις πληροφορίες, σκέψεις και ιδέες για να ξεκινήσεις συζητήσεις ή και να αλλάξεις γρήγορα το θέμα όταν η κουβέντα παίρνει περίεργη τροπή.

Μαύρος Πύργος Ι & ΙΙ: Ο Stephen King είναι ένα must-have στη λίστα σου. Δεν μπορείς να κάτσεις σε ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο και να μην έχεις διαβάσει ούτε ένα από τα βιβλία του. Γι’ αυτό σου προτείνουμε τις επανεκδόσεις των κλασικών πλέον O Μαύρος Πύργος Ι: Ο τελευταίος Πιστολέρο και τη συνέχεια του Ο Μαύρος Πύργος ΙΙ: Το κάλεσμα των τριών. Θα σε ταξιδέψουν σε φανταστικούς κόσμους που δεν έχεις ξαναδεί και, όταν έρθει η ώρα, άνοιξε συζήτηση γι’ αυτό και θα μας θυμηθείς.

Elon Musk, η επίσημη βιογραφία: Ο Elon Musk είναι η πλέον αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της εποχής μας: Όλοι συζητούν γι’ αυτόν και απασχολεί σχεδόν καθημερινά τη δημοσιότητα. Σου προτείνουμε λοιπόν να μάθεις περισσότερα πράγματα για τη ζωή του, τον τρόπο σκέψης του και πώς έφτασε να είναι από τους σημαντικότερους ανθρώπους στον πλανήτη μέσα από την επίσημη βιογραφία του διά χειρός Walter Isaacson.

Το σκοτάδι δεν κοιμάται ποτέ: Μια καλή ιστορία μυστηρίου αποτελεί τον άσο στο μανίκι, ειδικά για τις στιγμές αμηχανίας σε ένα γιορτινό τραπέζι. Το Σκοτάδι δεν κοιμάται ποτέ θα σε ταξιδέψει στον χειμώνα του 1967 σε ένα ατύχημα, όπου μόνο ένας από τους 3 παρευρισκόμενους στρατιώτες καταφέρνει να επιβιώσει χάνοντας τη μνήμη του. Ο ψυχίατρος που τον αναλαμβάνει όμως ανακαλύπτει πως κάποιος ανάμεσά τους ήταν σοβιετικός πράκτορας!

Αιχμάλωτοι στο Κόλντιτς: Γίνε το επίκεντρο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού με μια από τις πιο συναρπαστικές αληθινές ιστορίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Έχοντας πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, ο ιστορικός Μπεν Μακιντάιρ παρουσιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο ένα συναρπαστικό κρυφτό μεταξύ αιχμαλώτων και δεσμοφυλάκων που επί χρόνια ζούσαν πλάι-πλάι στη φυλακή του Κόλντιτς.

Η τέχνη της αποτυχίας: Γίνε ο γκουρού του τραπεζιού, εξηγώντας πώς η αποτυχία μπορεί να σε διδάξει πολλά περισσότερα απ’ όσα είχες ποτέ φανταστεί. Η Τέχνη της αποτυχίας μας αποκαλύπτει ότι δεν προσδιοριζόμαστε από την αποτυχία, αλλά από τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουμε, ο οποίος στην πραγματικότητα μας διαμορφώνει και τελικά στρώνει τον δρόμο για την επιτυχία.

Πίστη, ελπίδα και πόνος: Καμία συζήτηση δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς μουσική. Στο βιβλίο αυτό, ο Nick Cave μιλά με ειλικρίνεια για τη ζωή του, τη μουσική του και τη δραματική μεταμόρφωση και των δύο, που προκλήθηκε από την προσωπική του τραγωδία. Ο αγαπημένος μας τραγουδιστής μαζί με τον δημοσιογράφο του Observer, Seán O’Hagan συζητούν ζητήματα πίστης, τέχνης, μουσικής, ελευθερίας, πένθους και αγάπης.

Αν δεν σε καλύψαμε με τα παραπάνω, κανένα πρόβλημα. Το προβλέψαμε και αυτό! Θα σε παραπέμψουμε στο Χριστουγεννιάτικο quiz μας, για να βρεις το καταλληλότερο βιβλίο για να ξεκινήσεις τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις σε όποιο γιορτινό τραπέζι κι αν πας.

Γι’ αυτό treat yourself with a (good) book, γιατί #santaβιβλία δεν έχει!