FOOD & DRINK

15 νέα μαγαζιά στην Αθήνα που πρέπει να τσεκάρεις

Κι όμως, μετά τον κορονοϊό άνοιξαν υπέροχα bars και εστιατόρια και σε περιμένουν.

Μπορεί η καραντίνα να μας στέρησε την συνήθεια να πηγαίνουμε στα αγαπημένα μας bar και εστιατόρια, αλλά όπως φαίνεται δεν σταμάτησε την ορμή της εστίασης. Μερικές εβδομάδες μετά την άρση των μέτρων, υπέροχα bars και εστιατόρια άνοιξαν και μας περιμένουν να τα επισκεφτούμε. Βγάλε το τεφτέρι σου και σημείωνε.

Οι δυνατές αφίξεις

Ο Άκης Πετρετζίκης μετά τα βόρεια και τα νότια προάστια, ήρθε επιτέλους και στο κέντρο. Στην οδό Ρόμβης, η οποία εξελίσσεται σε must δρόμο του κέντρου, άνοιξαν τα Burger AP Corner και το Kitchen Lab Corner. Τώρα πια μπορείς να δοκιμάσεις το brunch αλλά και τα burger του Άκη χωρίς να χρειάζεται να κάνεις ταξίδι. Λίγα μέτρα πιο κάτω έχουμε την πιο δυνατή συνεργασία του κέντρου. 

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης του υπέροχου CTC συνεργάζεται με την ομάδα του Clumsies και μετατρέπει τον Senios σε Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ. Ο διάσημος και ταλαντούχος σεφ φέρνει τον αέρα της υψηλής γαστρονομίας στο μοντέρνο καφενείο και μας παρουσιάζει πειραγμένες παραλλαγές σε παραδοσιακές γεύσεις. Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις σίγουρα. 

Η επόμενη υπέροχη άφιξη είναι ένα Τρομερό παιδί. Ένας τρομερός φούρνος που προσγειώθηκε έτσι ξαφνικά στην περιοχή των Ιλισίων και όλοι μιλάνε για αυτόν. Ένας γαλλικός φούρνος από αυτούς που έβλεπες στο εξωτερικό και χάζευες με τις ώρες. Έτσι και στο τρομερό παιδί που μόλις μπεις μέσα θα χαζέψεις από τα πόσα είδη ψωμιού έχει αλλά και από τις υπέροχες μυρωδιές που αναδύονται.

Μία από τις αγαπημένες μου αφίξεις είναι το Noah στο Πάρκο Ελευθερίας του Μεγάρου Μουσικής. Μία πραγματική όαση που σχεδίασε ο Άλεξ Πετράκης και ήδη έχει αρχίσει να παίζει πολύ στα σόσιαλ με το συντριβάνι που έχει ένα χέρι να σχηματίζει ένα σύμβολο. Δεν θα σου πω τι. Θα σου πω μόνο ότι έχει υπέροχα cocktails και ακόμα πιο νόστιμα πιάτα. 

Οι παραλιακές αφίξεις

Πάμε λίγο προς παραλιακή, και συγκεκριμένα στο Varkiza Resort. Φέτος ανοίγει με δύο πολύ δυνατές προσθήκες. Από την μία το Coyoacan από το Θησείο όπου θα μας προσφέρει και μια υπέροχη κουζίνα υπό τις οδηγίες του σεφ Παναγιώτη Μουτσόπουλου και από την άλλη τα TGI Fridays τα οποία βλέπουν θάλασσα ενώ προσφέρουν τα υπέροχα comfort πιάτα τους.

Συνεχίζοντας παραλιακά, στην πλαζ του Αστέρα φέτος θα βρούμε τον Βασίλη Τσιλιχρήστο με το Privilege Beach House, όπου θα προσφέρει μια all day ατμόσφαιρα που δεν έχεις ξαναδεί. Από το απόγευμα την κουζίνα του θα την επιμελείται ο διάσημος σεφ Νίκος Θωμάς. Συνεχίζουμε στην Γλυφάδα, με ένα από τα πρώτα εστιατόρια που άνοιξαν αμέσως μετά την καραντίνα και δεν είναι άλλο από το Huracán. Ο σεφ Θάνος Στασινός μας προτείνει μια πολύ ενδιαφέρουσα Nikkei κουζίνα τα cocktail μας φτιάχνει η Πένη Αγριμανάκη. 

Επιστροφή στο κέντρο

Επιστρέφουμε στο κέντρο με το Materia Prima το οποίο επεκτάθηκε από το Κουκάκι στο Παγκράτι και μας προσφέρει μοναδικές ετικέτες κρασιού σε συνδυασμό με υπέροχες γεύσεις. Λίγο παραδίπλα, στο Μετς άνοιξε το Joshua Tree Café το οποίο έχει έναν λονδρέζικο αέρα που τον συνδυάζει τέλεια με το χαλαρό πνεύμα της περιοχής. Μεταφερόμαστε στα Εξάρχεια όπου περιμένουμε τις προσεχείς ημέρες τον Άνταμ Κοντοβά μαζί με την ομάδα του Κάιν σε ένα ιδιαίτερο και πολύ προσεγμένο concept με το όνομα Kobra.

Λίγο παραπέρα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, που γίνεται καθημερινά όλο και πιο διάσημη, άνοιξε αυτό που έλειπε. Ένα μπεργκεράδικο που φτιάχνει πεντανόστιμα και όσο πρέπει ‘βρώμικα’ burgers αλλά και sandwich. Ο Μπούφαλος ήρθε να συμπληρώσει το παζλ σε αυτή την νέα hype περιοχή. Στο Γαλάτσι μια νέα άφιξη είναι το Workshop by Aliento ενώ στο κέντρο άνοιξε πριν λίγες μέρες το Blue Jasmine σε έναν υπέροχο χώρο πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος.

Τέλος, αν νομίζεις ότι στο Χαλάνδρι δεν υπάρχει μαγαζί χωρίς βαβούρα τότε ήρθε η ώρα να επισκεφτείς το The Blind Spot. Σε ένα στενάκι της Αγίας Παρασκευής θα βρεις υπέροχο καφέ και ακόμα πιο υπέροχα πιάτα.