ΠΟΤΟ
SPONSORED

3 συνταγές cocktail εμπνευσμένες από την Ημέρα των Νεκρών

Γιόρτασε με τον πιο αυθεντικό τρόπο, σαν να είσαι στο Μεξικό.

Λατρεύουμε το Μεξικό, όχι μόνο για τα εξωτικά του μέρη και την τεκίλα αλλά και για την υπέροχη κουλτούρα που το κάνει ξεχωριστό. Μία γιορτή που τα συνδυάζει υπέροχα όλα αυτά είναι η Dia de los muertos, η Ημέρα των Νεκρών μία από τις σημαντικότερες γιορτές στο Μεξικό. ‘Όσο περίεργο κι αν ακούγεται είναι μία γιορτή της ζωής όπου όλοι χαίρονται, χορεύουν και πίνουν αρκετή τεκίλα σε κάθε γωνιά της χώρας. Και ποια πιο ταιριαστή τεκίλα από την premium Don Julio.

Οι ρίζες της γιορτής βρίσκονται βαθιά στο παρελθόν, πριν ακόμα φτάσουν στη χώρα οι Ισπανοί. Προέρχεται από την αρχαία Κεντρική Αμερική, όπου οι αυτόχθονες, συμπεριλαμβανομένων των Αζτέκων, των Μάγια και των Τολτέκων, είχαν συγκεκριμένες ημερομηνίες που τιμούσαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που είχαν πεθάνει. Μετά την άφιξη των Ισπανών, αυτό το τελετουργικό της μνήμης των νεκρών έπεφτε πάνω σε δύο ισπανικές γιορτές: την Ημέρα των Αγίων Πάντων (1 Νοεμβρίου) και την Ημέρα της Ψυχής (2 Νοεμβρίου).

Αποτελεί τη σπουδαιότερη γιορτή της μεξικάνικης κουλτούρας και έχει αναγνωριστεί ακόμα και από την UNESCO ως πολιτιστική κληρονομιά και πια έχει τη δική της αφιερωμένη ημερομηνία, σε πολλές χώρες της γης.

Αυτή η γιορτή δε θα μπορούσε να μη γιορτάζεται με την premium τεκίλα Don Julio, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Μεξικανική κουλτούρα, την παράδοση της και την αγάπη στη γη και στους ανθρώπους αναμειγμένη με το πάθος της. Έτσι και φέτος, υψώνουμε τα ποτήρια ψηλά με μια Don Julio Repo ή Don Julio Margarita, ετοιμαζόμαστε για την Ημέρα των Νεκρών στις 2 Νοεμβρίου και τιμούμε τη «ζωή»!

Don Margarita με Don Julio Blanco

Το λευκό απόσταγμα που είναι κλεισμένο σαν διαμάντι σε ένα υπέροχο μπουκάλι. Μια μοναδική τεκίλα, με εξαιρετικά ισορροπημένη και απαλή αίσθηση στον ουρανίσκο, με λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και βοτάνων που αφήνει μια δροσερή, υφάλμυρη επίγευση.

  • 50 ml τεκίλα Don Julio Blanco
  • 25ml Lime
  • 15ml Agave Syrup

Ανακινήστε σε shaker με πάγο. Σερβίρετε σε χαμηλό ποτήρι – το στόμιο του οποίου έχετε περάσει από χοντρό αλάτι – με πάγο. Γαρνίρετε με ξύσμα lime

Don Repo με Don Julio Resperado

Όταν η μαγεία της γεύσης συναντά τη γοητεία της παλαίωσης. Παράγεται από 100% μπλε αγαύη. Υφίσταται διπλή απόσταξη και στη συνέχεια παλαιώνει για 8 μήνες μέσα σε δρύινα βαρέλια για να αποκτήσει έναν ελαφρύ, γλυκό χαρακτήρα. Ξεχωρίζει για τα αρώματα αμυγδάλου-καρύδας και λευκής σοκολάτας. Η επίγευσή της είναι διαρκής με γεύσεις από λευκά πιπέρια και μπισκοτένιο τελείωμα.

  • 50ml τεκίλα Don Julio Reposado
  • 15ml Lime

Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι – το στόμιο του οποίου έχετε περάσει από χοντρό αλάτι – με πάγο. Απογεμίστε το ποτήρι με Grapefruit Soda. Γαρνίρετε με αλατισμένο γκρέιπφρουτ

Paloma Roja με Don Julio Blanco

Το λευκό απόσταγμα που είναι κλεισμένο σαν διαμάντι σε ένα υπέροχο μπουκάλι. Μια μοναδική τεκίλα, με εξαιρετικά ισορροπημένη και απαλή αίσθηση στον ουρανίσκο, με λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και βοτάνων που αφήνει μια δροσερή, υφάλμυρη επίγευση.

  • 50ml τεκίλα Don Julio Blanco
  • 5ml Mezcal
  • 10ml Hibiscus cordial
  • 100ml Pink grapefruit soda

Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι – το στόμιο του οποίου έχετε περάσει από μαύρο αλάτι – με πάγο

Γαρνίρετε με pink grapefruit wedg

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, η κορύφωση της Dia de los Muertos μας φέρνει στο Loco Athens (Καλαμιώτου 15) όπου ο φετινός World Class Winner, Ιωσήφ Ζααλούκ, επιμελείται το signature cocktail της Ημέρας των Νεκρών, την Don Julio Paloma Roja.Το πνεύμα της Ημέρας των Νεκρών μεταφέρεται από την καρδιά του αποστακτηρίου της Don Julio, στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χάσεις αυτό το ταξίδι γεμάτο γεύσεις και υπέροχη κουλτούρα.

Απολαύστε υπεύθυνα.

#DonJulioTequila  #DiaDeLosMuertos