ΠΟΤΟ
SPONSORED

5 instagramικά σκηνικά που παντρεύουν τη Μύκονο με τη δημιουργία

Κάθε φωτογραφία είναι μια μικρή αποθέωση δημιουργικότητας. Ακριβώς όπως και η Don Julio. 

Κάθε φορά που ανεβάζεις μια φωτογραφία στο Instagram βάζεις όλο το πάθος σου, όλη τη δημιουργικότητά σου. Και όταν τελικά την ανεβάζεις έχεις απαθανατίσει μία μοναδική στιγμή που θα τη θυμάσαι για πάντα αφού έχει μέσα της όλη την αφοσίωση, τον ενθουσιασμό αλλά και την ενεργητικότητα της στιγμής. Τέτοια instagramικά σκηνικά στη Μύκονο γεμάτα πάθος ανακαλύψαμε με τη βοήθεια της Don Julio αφού η premium tequila έχει στην ιστορία της πολλά καντάρια πάθους. 

Η ιστορία αυτής της μοναδικής tequila είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον ιδρυτή της, τον Don Julio González και με αυτό που όριζε τη ζωή του: το πάθος για ό,τι έκανε. Αυτό το πάθος ενέπνευσε τη δημιουργία της πρώτης εκλεκτής tequila, της Don Julio. Όσο η φήμη αυτής της tequila ταξίδευε ανά τον κόσμο, ο Don Julio González παρέμεινε πιστός στην κοινότητα που έκανε το πάθος του πραγματικότητα.

Διαμένοντας στην πατρίδα του, στο Jalisco, ίδρυσε ένα αποστακτήριο, όπου οι επόμενες γενιές θα εργάζονταν με πάθος για την ποιότητα και την δεξιοτεχνία, αναβιώνοντας το πάθος ενός ανθρώπου που έφερε την επανάσταση στην tequila για πάντα. Η tequila Don Julio είναι η επιλογή για όσους τους οδηγεί το πάθος, η αφοσίωση και η αληθινή αγάπη σε όλους τους δρόμους τους. Το spirit που συνοδεύει τις γαστρονομικές στιγμές, αλλά και τις εκείνες της διασκέδασης σε πιο upbeat ρυθμούς.

Το πάθος του ιδρυτή ταξιδεύει στο σήμερα, στην Μύκονο και ενσαρκώνεται σε 6 μοναδικούς artisans που εμπνέονται από τις γραμμές, τη γη, την αλμύρα, το απέραντο γαλάζιο, τους ανθρώπους. 6 δημιουργοί «γράφουν» εικόνες, γεννούν συναισθήματα, που η κυκλαδίτικη γη απλόχερα τους δίνει και δημιουργούν με πάθος. Εκεί όπου το πάθος της Don Julio συναντά τη δημιουργικότητα στο νησί των ανέμων μόνο υπέροχες εικόνες μπορούν να αποτυπωθούν.

5 instagramικά σκηνικά που δημιούργησαν οι 6 καλλιτέχνες με έμπνευση τη Μύκονο και αποθεώνουν το πάθος και τη δημιουργικότητα. Άλλωστε όταν συναντιούνται τόσο ιδιαίτεροι και παθιασμένοι με αυτό που κάνουν άνθρωποι σε έναν τέτοιο τόπο μια σπίθα χρειάζεται για να απογειωθεί η δημιουργικότητα. Και αυτή τη σπίθα την έδωσε η Don Julio.

Kora Bakery (Ιάνθη Μιχαλάκη & Μαρία Αλαφούζου) – ψωμί με τοπικά βότανα της Μυκόνου

Οι Ιάνθη Μιχαλάκη και Μαρία Αλαφούζου είναι το δίδυμο που κρύβεται πίσω από το διάσημο πια Kora Bakery. Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρεις τον μοντέρνο φούρνο στο Κολωνάκι που άλλαξε τον τρόπο που βλέπαμε τους φούρνους μέχρι τώρα. Οι δυο τους με την έμπνευση που τους έδωσε όχι μόνο η ιστορία της Don Julio αλλά και το φως και το χώμα του νησιού έφτιαξαν ψωμί με τοπικά βότανα της Μυκόνου.

Κάπου εκεί καταλαβαίνεις ότι η αρτοποιία είναι μια μορφή τέχνης, είναι ένα επάγγελμα που όταν το κάνεις με πάθος το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό. Όπως λένε και οι ίδιες «Το δικό μας πάθος είναι τα Τοπικά Βότανα, ο Αέρας κ ο Ήλιος, το Έδαφος και η Γη».

Παΐσιος Μεντεσίδης – κοσμήματα

O Παΐσιος Μεντεσίδης λατρεύει να φτιάχνει πράγματα με τα χέρια του και του αρέσει η λεπτομέρεια. Βασική του επιρροή ήταν ο πατέρας του και ήταν και αυτός που του έδωσε την ευκαιρία να φτιάξει τα πρώτα του κοσμήματα από τα δικά του χέρια. «Το δικό του πάθος είναι οι Άγριες Υφές, οι Ακανόνιστες γραμμές, τα Σημάδια του χρόνου», παραδέχεται και κάπως έτσι δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια δημιούργησε στη Μύκονο κοσμήματα που χαρακτηρίζουν το νησί, το πάθος του και πάνω από όλα τον ίδιο.

Κρίτων Πουλής – macarons με Don Julio Blanco, Reposado & 1942

Όταν άνοιξε το Bon Bon Fait Maison δεν γνώριζαν πολλοί τον Κρίτωνα Πουλή. Όταν δοκίμασαν τα γλυκά που δημιουργεί, ξετρελάθηκαν όλοι και έπαθαν πλάκα μαζί τους. Κάθε γλυκό έχει τον δικό του χαρακτήρα, τη δική του αισθητική και πάνω από όλα τη δική του ιστορία. Και αυτά τα τρία το κάνουν ξεχωριστό και ικανό να μένει στη μνήμη.

Άλλωστε έχει ταξιδέψει τόσο πολύ που μπορεί να συνδυάζει γεύσεις από όλο τον κόσμο και να τις αποτυπώνει σε γλυκό. Και αυτό είναι τέχνη. Δεν θα μπορούσε να μην αντλήσει έμπνευση από τη Μύκονο αφού όπως παραδέχεται και ο ίδιος. «Το δικό μου πάθος είναι η Κυκλαδίτικη Αρχιτεκτονική, η Αλμύρα, ο Κοσμοπολίτικος χαρακτήρας​».

Δήμητρα Γρίβα – κεραμικά

Η Δήμητρα Γρίβα μπορεί μόνο με πυλό ή μπετόν να εκφράσει όλες τις σκέψεις της, όλες τις ανησυχίες της. Και αυτό δεν είναι περιορισμός, αυτό είναι χάρισμα. Αντλεί έμπνευση από τους ανθρώπους όπως λέει και συνδυάζοντας όλα αυτά φτιάχνει μοναδικά έργα τέχνης. Όπως μας λέει η ίδια «Το δικό μου πάθος είναι οι Καμπυλότητες, η Αυθεντικότητα, οι Άνθρωποι» και τα μπουκάλια της Don Julio είναι γεμάτα αυθεντικότητα, καμπύλες και περιέχουν τεκίλα φτιαγμένη με όμορφες ιστορίες ανθρώπων.

Μελίνα Κόαν – πίνακας με έμπνευση τα χρώματα της Μυκόνου

Η Μελίνα Κόαν είναι μια ζωγράφος που αντλεί έμπνευση από όσα βλέπει γύρω της. Η πόλη και οι δρόμοι είναι αυτοί που της δίνουν αφορμές, όμως τώρα το φως και η αύρα της Μυκόνου γέμισαν πάθος το μυαλό της και έπιασε πινέλα και χρώματα. Άλλωστε το πάθος της είναι «το Απέραντο Γαλάζιο, η Αύρα του Νησιού, η Φύση» και από τέτοια η Μύκονος έχει μπόλικα.

Αυτοί οι έξι σημαντικοί δημιουργοί συναντήθηκαν στη Μύκονο, αντάλλαξαν απόψεις και έφεραν στο σήμερα τις αξίες του Don Julio González. Όπως εκείνος με μόνη δύναμή του το μεγάλο πάθος και όραμά του να φέρει την επανάσταση στην tequila, δεν έκανε καμία υποχώρηση στην ποιότητα, δίνοντας σε κάθε αγαύη χωριστά τη δυνατότητα να αναπτυχθεί με τις καλύτερες προδιαγραφές πριν το θερισμό και διαλέγοντας τις πιο χυμώδεις piña, μεταφέροντας τις ο ίδιος στο αποστακτήριο του, έτσι και οι 6 σύγχρονοι artisans βρήκαν το δικό τους πάθος στο νησί, εμπνεύστηκαν και μας έδωσαν πίσω στην πόλη (και όχι μόνο) εκλεκτά κοσμήματα, μοναδικό άρτο, επιδόρπια με Don Julio reposado, πίνακες και κεραμικά.

Salud σε αυτούς και σε όσους ζουν τη ζωή με πάθος.

#DonJulioTequila #DonJulioMykonos #TasteOfDevotion #enjoyresponsibly #donotforwardtominors