FOOD & DRINK

8 αντικείμενα λατρείας για τη μπύρα

Μια shopping list για όσους η αγάπη τους δε περιορίζεται σε ένα ξερό "πράσινη, μεγάλε".

Η αγάπη για τη μπύρα δεν εξαντλείται στα πιώματα. Είναι κάτι παραπάνω. Σχεδόν τυφλή, θρησκευτική προσήλωση που συνοδεύεται από τα αντίστοιχα προσκυνήματα: Ειδικά ποτήρια, ντιζαινάτα ανοιχτήρια, coffe-table books, ημερολόγια, ψυγεία με rock ‘n’roll αισθητική, σαμπουάν και γεωγραφικοί άτλαντες. Αν το αντέχει η τσέπη σου μπορείς να δημιουργήσεις και μια μικρή “εκκλησία”.

Ποτήρια μπύρας Littala Krouvi

Ξέχνα τις γερμανικές μπεκροκανάτες, με κάτι τέτοια item είναι που κάνεις τη διαφορά. Παραδοσιακά σκανδιναβικά ποτήρια με τραχειά επιφάνεια και γερές χειρολαβές για να μη σου γλυστρίσουν ποτέ -με 7 ευρώ το τεμάχιο δεν το θες- και φαρδύ στόμιο για να κατεβαίνει πιο γρήγορα.

Τιμή: 28 ευρώ

Ανοιχτήρι Resource Revival

Δεν είναι αυτές εποχές για να πετάς πράγματα. Ούτε καν χαλασμένες αλυσίδες ποδηλάτου που μπορεί να γίνουν διάφορα στιλάτα διακοσμητικά όπως μπρελόκ, ρεσό και μπολ. Καταπληκτικά ανοιχτήρια επίσης. Τα συγκεκριμένα, που έχουν τη σφραγίδα της Resource Revival, διαθέτουν κεφαλή από ανοδιωμένο αλουμίνιο.

Τιμή: 11 ευρώ

The Book of Beer Awesomeness

Σε ελεύθερη μετάφραση η Βίβλος της Μπυρογαματοσύνης. Εδώ θα βρεις τα πάντα όλα: Πως αποθηκεύεις τα σπάνια κομμάτια της συλλογής σου, πως γεμίζεις ένα ποτήρι για να μη χάσει τα αρώματα του, πως διοργανώνεις ένα πάρτι μπύρας, 40 και πλέον παιχνίδια μπυροκατάνυξης (αυτό έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον) και οτιδήποτε άλλο βάζει ο νους.

Τιμή: 8 ευρώ

Ημερολόγιο Moleskine

Απαραίτητος εξοπλισμός για κάθε γευσιγνώστη και ζυθοποιό που σέβεται τον εαυτό του. Χωρίς σημειώσεις δεν πας πουθενά. Το ημερολόγιο βγαίνει στο κλασσικό μαύρο της Moleskine και έχει 240 σελίδες με ειδικά πεδία για τη καταγραφή συνταγών, αρωμάτων και κάθε μικρής λεπτομέρειας που κάνει τη διαφορά.

Τιμή: 16 ευρώ

Ψυγείο Marshall

Μικρό ψυγειάκι σε μέγεθος με λουκ ενισχυτή Marshall. Και δεν πρόκειται για φτηνούς εντυπωσιασμούς. Είναι φτιαγμένο από αυθεντικά κομμάτια ενισχυτών, logos, βερνιέρους, και διακόπτες. Έτσι, γιατί μπύρα και rock ‘n’ roll πάνε χέρι χέρι εδώ και δεκαετίες.

Τιμή: 314 ευρώ

Ψυγείο Brew Cave

Εντάξει, δεν είναι ακριβώς ψυγείο, είναι ένας θάλαμος σταθερής θερμοκρασίας. Που στην περίπτωση μας σημαίνει κάτι μεταξύ 0 και 8 βαθμών κελσίου. Χωράει τις μπύρες σου, χωράει τα βαρέλια σου, έχει και την ειδική κάνουλα για να βάζεις ποτήρια βαρελίσιας χωρίς να μπαίνεις μέσα.

Τιμή: Καλύτερα να τη δεις μόνος σου.

Σαμπουάν E.S.B Duffy’s Brew

Τα σαμπουάν μπύρας πλέον είναι πολύ σπάνια αλλά εδώ έχουμε ένα σπουδαίο παράδειγμα που συνδυάζει τα πλούσια θρεπτικά συστατικά και τα αρώματα της μαύρης μπύρας (τα αρχικά σημαίνουν extra special bitter) με σαμπουάν από 100% φυτικά προιόντα. Ένα μιξ από βιταμίνες, πρωτείνες και ιχνοστοιχεία με τζοτζόμπα, αλόη και εκχυλίσματα μούρων. “Μην το πιείτε, λουστείτε” που έλεγε και εκείνη η παλιά διαφήμιση.

Τιμή: 14 ευρώ

The World Atlas Of Beer

Ένα εκπληκτικό cofee table book, ο άτλας της μπύρας. Η ιστορία, οι μέθοδοι, οι χώρες, οι ποικιλίες και μία σύνοψη από τις 500 καλύτερες μπύρες στον κόσμο. Ιδανικό για να αποκτήσεις μια εγκυκλοπαιδική εικόνα του κόσμου της μπύρας αν κάνεις τώρα τα πρώτα σου βήματα.

Τιμή: 14 ευρώ