CHEFS NEXT DOOR
SPONSORED

Αυτό το βάσκικο cheesecake έχει κάτι από Ελλάδα

Το hype για αυτό το γλυκό είναι σε υψηλά επίπεδα, γι’ αυτό κι εμείς, οι Chefs Next Door είπαμε να το φτιάξουμε με μια μικρή ελληνική παραλλαγή.

Στη χώρα των Βάσκων έφτιαξαν ένα cheesecake διαφορετικό από τα άλλα. Καμένο θα το πουν κάποιοι, καψαλισμένο θα το πουν οι υπόλοιποι. Η ουσία είναι ότι μιλάμε για ένα cheesecake χωρίς την κλασική βάση μπισκότου αλλά με την κρέμα να “καίγεται” στον φούρνο και να βγάζει όλα τα αρώματα που θα κάνουν αυτό το καλοκαίρι ακόμα καλύτερο.

Κανονικά, αυτή η συνταγή θέλει μόνο τυρί κρέμα. Αλλά εμείς είμαστε οι Chefs Next Door οπότε θα κάνουμε τη δική μας εκδοχή παρέα με τα Lidl. Έχουν στη χώρα των Βάσκων φρέσκια μυζήθρα Κρήτης; Δεν έχουν. Εμείς όμως που βρίσκουμε μια φοβερή φρέσκια μυζήθρα Κρήτης στη σειρά προϊόντων «Νώμα» στα Lidl είπαμε να κάνουμε έναν συνδυασμό που θα σε κερδίσει με την πρώτη.

Ένα βάσκικο cheesecake λοιπόν με όλη τη γεύση που έχει ένα cheesecake και τη χαρακτηριστική φρεσκάδα και γεύση που του δίνει η μυζήθρα «Νώμα».

Κι αυτή είναι μόλις μία από τις 16 συνταγές του project Chefs Next Door που κάναμε εδώ στην 24MEDIA παρέα με τα Lidl. Μαγειρεύουμε που μαγειρεύουμε στα σπίτια μας, τα συζητάμε που τα συζητάμε κάθε μεσημέρι πάνω από ένα τάπερ, είπαμε να δώσουμε μερικές από τις πιο αγαπημένες μας συνταγές “στο πιάτο”. Μπες στο http://chefsnextdoor.oneman.gr/ και διάλεξε ποια συνταγή θα φτιάξεις εσύ.

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά πώς φτιάχνεται αυτό το greek style βάσκικο cheesecake.

Βάσκικο Cheescake με κάτι από Ελλάδα

Υλικά

  • 200 γρ φρέσκια μυζήθρα Κρήτης «Νώμα»
  • 400 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά μεσαία Αχυρώνα Στεράς Ελλάδας «Νώμα»
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος (όχι light)
  • 1 λεμόνι για το ξύσμα του
  • 1-2 βανίλιες
  • λίγο αλάτι
  • 30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200° C στον αέρα. Σε ένα μίξερ χτυπάς τη φρέσκια μυζήθρα μαζί με το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Συνεχίζεις να χτυπάς και προσθέτεις τα αυγά, ένα – ένα. Βάζεις την κρέμα γάλακτος και χτυπάς για άλλο 1 λεπτό. Μην σε τρομάξει το πόσο υδαρές θα είναι το μείγμα.

Βγάζεις τον κάδο από το μίξερ και προσθέτεις το ξύσμα από το λεμόνι, τη βανίλια και λίγο αλάτι και ανακατεύεις. Κοσκινίζεις το αλεύρι και το προσθέτεις και αυτό στο μείγμα ανακατεύοντας. Μεταφέρεις σε ένα τσέρκι στο οποίο έχεις βάλει λαδόκολλα και ψήνεις. Μην τρομάξεις από το μαύρισμα στον φούρνο, το θέλουμε! Όταν έχει ψηθεί, το αφήνεις να κρυώσει και το βάζεις στο ψυγείο για μερικές ώρες. Σερβίρεις είτε με λίγη άχνη ζάχαρη ή σκέτο.