FOOD & DRINK

Αυτό το club είναι μόνο για tasters

Το Tasters Club δημιουργήθηκε για να εξερευνήσουμε αυτό που αγαπάμε πολύ: Τις γεύσεις και τα αρώματα των αποσταγμάτων.

Ο ένας είναι γραφίστας, ο δεύτερος επαγγελματίας bartender και οι υπόλοιποι υπογράφουν ως ‘cigar’ και ‘whisky picker’. Όλοι μαζί, απαρτίζουν το The Tasters Club, μια ομάδα παθιασμένων ανθρώπων όχι μόνο με το ουίσκι αλλά με τα υπόλοιπα παλαιωμένα αποστάγματα, και κυρίως του Κονιάκ και του ρουμιού.

 

Πίσω από την ιδέα της δημιουργίας του club βρίσκονται ο Αντρέας Μπότσαρης και ο Γιάννης Μηλιώνης, οι οποίοι το 2013 αποφάσισαν να καλύψουν ένα κενό στην αγορά του ποτού και να προσφέρουν την δυνατότητα σε κοινό και επαγγελματίες του χώρου του αλκοόλ να δοκιμάσουν άλλοτε σπάνιες και ακριβές φιάλες από το αγαπημένο τους απόσταγμα και άλλοτε να μυηθούν στον μαγικό κόσμο του ουίσκι ή του ρουμιού.

 

Φαντάσου λοιπόν να λατρεύεις το ουίσκι. Να θέλεις συνέχεια να ανακαλύπτεις νέες ετικέτες και να εμπλουτίζεις παράλληλα τις γνώσεις σου σε όλο το φάσμα του βασιλιά των αποσταγμάτων. Η φαντάσου κάτι πιο απλό: Να θέλεις εσύ και η παρέα σου (ή και μόνο εσύ) να δοκιμάσεις μία φιάλη η οποία να κοστίζει πολλά περισσότερα από έναν ή και δύο μισθούς και να έχεις μείνει με τον καημό ότι δεν θα τα καταφέρεις ποτέ.

Κάπου εκεί, θα μπεις στο TheTastersClub.gr και θα νιώσεις για άλλη μια φορά πως η ζωή είναι με το μέρος σου.

 

Μπαίνεις, κάνεις δωρεάν register για να γίνεις μέλος του club και στην συνέχεια αναζητάς τα προσεχή event. Οι γευσιγνωσίες που διοργανώνονται είναι τακτικές, γίνονται πάντα σε επιλεγμένους χώρους και αποτελούνται από μπουκάλια που σπάνια θα έχεις ξαναδεί ή δοκιμάσει, με μπόνους σε όλα τα παραπάνω το ότι αναλύονται γευστικά και αρωματικά από ειδήμονες του χώρου που θα σου εξηγήσουν τα πάντα, από τον τρόπο απόσταξης και την παλαίωση, μέχρι την ιστορία του αποστακτηρίου και τις γενικές πληροφορίες για το εκάστοτε απόσταγμα που θα έχεις στο ποτήρι σου.

 

Επιπλέον, όσο εσύ θα δοκιμάζεις, θα σου έχει δοθεί και ένα μπλοκ με tasting notes στο οποίο θα μπορείς να σημειώνεις όχι μόνο τις ημερομηνίες, τα χαρακτηριστικά και τα ονόματα των φιαλών που θα δοκιμάσεις την συγκεκριμένη ημέρα, αλλά και όλων όσων θα απολαύσεις κάποιες άλλες μέρες που θα βρίσκεσαι τυχαία σε κάποιο μπαρ. Κάπως έτσι, μετά από κάποιο διάστημα θα έχεις συγκεντρώσει ένας πλήρες portfolio με τις αγαπημένες σου ετικέτες σε ουίσκι, ρούμι ή Κονιάκ στο οποίο θα μπορείς πάντα να ανατρέχεις για να φρεσκάρεις την μνήμη σου.

 

Στα αστεράκια, μπορείς να σημειώσεις πως ως μέλος του Tasters Club θα έχεις εξασφαλίσει και μια σειρά εκπτώσεων από κάβες, ενώ το κόστος για το κάθε tasting διαφέρει ανάλογα με το event, αλλά όπως και να το δεις πάντα συμφέρει μιας και μπορεί η φιάλη των ονείρων σου να κοστίζει πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να αντέξει η τσέπη σου, το καλό όμως είναι πως τώρα μοιράζεται και έτσι το ‘μερίδιό’ σου αρκεί για να σε φέρει κοντά σε μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία.

Και επειδή πάντα θα αναζητάμε όλο και πιο πρωτότυπους τρόπους για να περνάμε στιγμές απόλαυσης με την παρέα μας, μπορείς να κρατήσεις και μια ακόμη σημείωση: Το Tasters Club μπορεί να διοργανώσει για εσένα και τους φίλους σου ακόμη και private γευσιγνωσίες σε χώρους και σημεία που θα ορίσεις εσύ.

 

Το επόμενο tasting, είναι προγραμματισμένο για τις 11 Ιανουαρίου στο CV Distiller στο Παγκράτι και στην διάρκειά του θα αναλυθούν και θα δοκιμαστούν τα Laphroaig Quarter Cask, 10 years old, 15 years old by Signatory Vintage και Laphroaig 18 years old. Οι θέσεις είναι ελάχιστες, και το κόστος 50 ευρώ το άτομο.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να γίνεις μέλος του club μπορείς να επισκεφθείς είτε το site, είτε την σελίδα τους στο facebook με όνομα The Tasters Club.