HUNGRY X LAMBROS VAKIAROS

Δύο τέλειες συνταγές για λαχταριστά αφράτα αυγά, από τον Λάμπρο Βακιάρο

Στο νέο του βίντεο για το OneMan, o Λάμπρος Βακιάρος παρουσιάζει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για αυγά ποσέ και μία για υπέροχα αυγά scrambled, που εγκαινιάζουν τη σειρά βίντεο με συνταγές για brunch.

Το brunch αποτελεί πια έναν από τους βασικούς λόγους που ανυπομονούμε για το Σαββατοκύριακο και τα αυγά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη γλυκιά αυτή νέα συνήθεια που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Brunch όμως δεν είναι ανάγκη να ισοδυναμεί με φαγητό σε κάποιο από τα πολλά ωραία μαγαζιά που το προσφέρουν, αλλά μπορεί να αποτελεί και μια ιδανική ευκαιρία για ένα κάλεσμα στο σπίτι.

Αν το να φτιάξεις όλα αυτά τα νοστιμότατα πιάτα που συνήθως παραγγέλνεις έξω, σου φαίνεται περιπέτεια, μην ανησυχείς καθόλου. Στη νέα του σειρά βίντεο για την ενότητα Hungry X LAMBROS VAKIAROS για το OneMan, ο Λάμπρος Βακιάρος θα παρουσιάσει συνταγές για το ιδανικό brunch στο σπίτι και σήμερα κάνει την αρχή με δύο εύκολες και νοστιμότατες συνταγές για αυγά ποσέ και scrambled.

Δες τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

 

Υλικά

Για τη βάση αβοκάντο

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 6-8 τοματίνια
  • 1 κ.γ. flavorits THE BOOST
  • αλάτι / πιπέρι

Scrambled Eggs

  • 3 αυγά
  • 1 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1/2 κ.σ. creme fresh (ή γιαούρτι στραγγιστό με 1 κ.σ. λεμόνι)
  • αλάτι / πιπέρι

Αυγά ποσέ

  • 2 αυγά
  • μεμβράνη / film κουζίνας
  • λίγο λάδι

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη βάση αβοκάντο

  1. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα πολτοποιούμε σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Ψιλοκόβουμε τα τοματίνια, τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με το flavorits THE BOOST και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  2. Για τα αυγά scrambled, σε ένα μικρό κατσαρολάκι εκτός εστίας σπάμε τα 3 αυγά και προσθέτουμε και το βούτυρο. Σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και με τη βοήθεια μια μαρίζ (πλαστικής σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) ανακατεύουμε έντονα τα αυγά και μόλις δούμε ότι αρχίζει να μαγειρεύεται το αυγό αφαιρούμε για 10’’ από την εστία, ανακατεύουμε έντονα έτσι ώστε να επιβραδύνουμε τη θερμοκρασία. Επαναφέρουμε ξανά στην εστία και επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές τη διαδικασία μέχρι να έχουμε ένα ελαφρώς δεμένο αποτέλεσμα. Αφαιρούμε από την εστία προσθέτουμε το creme fresh αλάτι και πιπέρι.
  3. Για τα αυγά ποσέ, σε ένα κατσαρολάκι με αρκετό νερό δίνουμε μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία κατά 1 με 2 στάδια έτσι ώστε να δούμε ότι το νερό σιγοβράζει και δεν βράζει επιθετικά.
  4. Για κάθε αυγό κόβουμε μία μεγάλη μεμβράνη μαγειρική και με το χέρι μας λαδώνουμε τη μία πλευρά πολύ καλά. Μεταφέρουμε τη μεμβράνη σε ένα μικρό μπολ και σπάμε σε αυτό το ένα αυγό. Ανασηκώνουμε τη μεμβράνη εξωτερικά και με προσοχή «εγκλωβίζουμε» το αυγό σε αυτήν, περιστρέφουμε τη μεμβράνη μέχρι να έχουμε δημιουργήσει ένα κορδόνι και να μπορέσουμε να δέσουμε σε κόμπο.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά μέσα στο νερό και αφήνουμε περίπου 2-4 λεπτά ανάλογα με τη θερμοκρασία. Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και με ένα ψαλίδι κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το σημείο του κόμπου.

Για το σερβίρισμα

Φρυγανίζουμε σε μία φρυγανιέρα ή σε τηγάνι χωρίς λάδι τα ψωμάκια, και σερβίρουμε με τη βάση από το αβοκάντο τα αυγά ποσέ στη μία επιλογή ή τα scramble στην άλλη. Απογειώνουμε τη γεύση με topping από flavorits THE BOOST.

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες συνταγές στο site του Λάμπρου Βακιάρου και στο Instagram @iamvakiaros.