COCKTAILS
SPONSORED

Ένα ποτό που είναι πραγματικά ένα μοναδικό ελιξίριο

Ο Νίκος Τριανταφύλλου κάνει μαγικά έχοντας στα χέρια του το Majuni 

Δεν ξέρω αν έχεις πιει κάτι παρόμοιο. Δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει ποτέ κάτι τόσο μοναδικό και ιδιαίτερο. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι το Majuni έχει μια υπέροχη γεύση, μία ενδιαφέρουσα -κρυφή- ιστορία και ένα μπουκάλι που σου κεντριζει το μάτι.

Κάτι ακόμα που ξέρω και ξέχασα να σου πω είναι ότι το Majuni μολις το δοκιμάσεις είτε σκέτο, είτε σε cocktail θα το λατρέψεις. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή γιατί χρειάζονται συστάσεις. Το Majuni, λοιπόν, είναι ένα ελιξήριο που ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στην κομψότητα ενός aperitivo και την δυναμική ενός αυθεντικού digestivo και κάνει κάθε στιγμή …αναπάντεχα μαγική!

Η επόμενη σου ερώτηση πολύ λογικά θα είναι το πως το καταφέρνει αυτό. Εδώ έρχεται και η πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του. Το Majuni βασίζεται σε μια απόκρυφη συνταγή, οι ρίζες της οποίας χάνονται στα βάθη της ιστορίας και ταξίδεψε σιωπηλά από στόμα σε στόμα για πάρα πολλά χρόνια. Τελικά βρήκε τον προορισμό της στα χέρια ενός ασυμβίβαστου distiller ο οποίος μετά από αμέτρητες δοκιμές, με σπάνια υλικά κατέληξε στις ιδανικές αναλογίες ώστε να κλείσει το δικό του ελιξίριο μέσα σε ένα όμορφο, ιδιαίτερο και βαθυγάλαζο μπουκάλι. 

Εκτός από την ιστορία του και το μπουκάλι, ακόμα και το όνομά του έχει κάτι να μας πει. Ονομάστηκε Majuni από σεβασμό στην αρχαία συνταγή και ως φόρο τιμής στα θαυματουργά βότανα και ματζούνια που περιέχονται μέσα του. Το μυστηριώδες ελιξίριο με τη χαρακτηριστική, γλυκόπικρη γεύση, φτιάχνεται με περισσότερα από 15 διαφορετικά βότανα, μπαχάρια ρίζες και άνθη, απ’ όλη την Ελλάδα, που -μέσω λεπτεπίλεπτων διαδικασιών απόσταξης, εκχύλισης και ωρίμανσης- χαρίζουν στο αυθεντικό Ελληνικό Βοτανικό ποτό μια περίπλοκη, ισορροπημένα αντιφατική φυσιογνωμία και λαμπερό, κεχριμπαρένιο χρώμα.

Πολλές φορές η τόση πολυπλοκότητα μπορεί να μοιάζει κουραστική, όμως το Majuni γρήγορα έγινε το αγαπημένο συστατικό των bartenders και mixologist. Αυτό μας το απέδειξε ο Νίκος Τριανταφύλλου από τον Scorpio της Μυκόνου ο οποίος μας έφτιαξε ένα μοναδικό cocktail. 

Feel the Beat
50 ml Majuni
20 ml φρέσκος χυμός λεμόνι
Ασπράδι αυγού
25 ml πουρές παντζαριού
Απογεμίζεις με pink grapefruit soda
Δυόσμος & lime 

Τοποθετείς όλα τα υλικά εκτός από την grapefruit soda στο shaker και ανακατεύεις καλά. Διπλοσουρώνεις σε ένα ποτήρι Double old fashioned και απογεμίζεις με pink grapefruit soda. Στο τέλος γαρνίρεις με ένα φύλλο δυόσμου και ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας. Δοκιμάζεις και συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις δοκιμάσει κάτι παρόμοιο ποτέ.