ΠΟΤΟ
SPONSORED

Εσύ ξέρεις τι γιορτάζουμε στις 22 Μαΐου;

Εσύ θα γιόρταζες την ημέρα του περιστεριού; Όχι αυτού που κάθεται στα παγκάκια κάθε πλατείας ανά την Ελλάδα, αλλά του ισπανικού. Γιατί η λέξη «περιστέρι» στην ισπανική γλώσσα μεταφράζεται ως Paloma.

Ναι σωστά καταλάβατε. Πρόκειται για το γνωστό cocktail από το Μεξικό, το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα σε όλο τον κόσμο -συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας. Ιδίως, τώρα που ανοίγει ο καιρός, το θερμόμετρο ανεβαίνει και το καλοκαίρι πλησιάζει.

Η Παγκόσμια Ημέρα Paloma, λοιπόν, η οποία καθιερώθηκε το 2019 και τιμάται σε 100 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο, εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου.

Και για όσους δεν γνωρίζουν, το φημισμένο μεξικάνικο cocktail είναι ένα ισορροπημένο και ιδιαίτερα αναζωογονητικό ποτό. Γλυκόξινο και αλμυρό ταυτόχρονα, με τη χαρακτηριστική γεύση από τη grapefruit soda και τη φέτα grapefruit για γαρνιτούρα. 

Σίγουρα, όποιος έχει δοκιμάσει καταλαβαίνει απόλυτα την αγάπη των coctails-lovers για την Paloma.

Μια ιστορία 40 ετών

Η Paloma δημιουργήθηκε για πρώτη φορά πριν 40 χρόνια από τον Don Javier Delgodo Corona, bartender και ιδιοκτήτη του La Copila Bar στην Tequila Town του Μεξικού. Σήμερα, αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 70% των καταναλώσεων cocktail με βάση την tequila στο Μεξικό.

Και μπορεί το Μεξικό να βρίσκεται αρκετά μακριά από την Ελλάδα -τις δύο χώρες τις χωρίζει ένας ολόκληρος Ατλαντικός Ωκεανός- αλλά με τη βοήθεια της Jose Cuervo μπορείς και εσύ να δημιουργήσεις αυτό το εμβληματικό cocktail, συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα της Paloma, η οποία από το 2019 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου.

Μην ξεχνάμε ότι o οίκος Jose Cuervo ιδρύθηκε το 1795 και είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος παραγωγός Tequila στον κόσμο. Αποτελεί την επιτομή της απαλότητας, με τη γεύση να είναι εντυπωσιακά συναρπαστική και να θεωρείται απολύτως ιδανική για Paloma -και όχι μόνο.

Φτιάξε τη δική σου Paloma

Τα μόνα υλικά που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το εμβληματικό cocktail και να γιορτάσεις και εσύ την ξεχωριστή αυτή ημέρα σαν γνήσιος Μεξικάνος, είναι τα εξής: Jose Cuervo Silver tequila, Fever-Tree Pink Grapefruit Soda, lime, ροζ grapefruit, αλάτι και φυσικά… καλή διάθεση.

THE CUERVO PALOMA

Τα συστατικά

  • 50 ml Jose Cuervo Silver
  • Fever-Tree Pink Grapefruit soda 
  • 10 ml χυμός lime
  • Αλάτι & lime

Οδηγίες παρασκευής

  • Τοποθετήστε αλάτι στο χείλος ενός ψηλού ποτηριού και γεμίστε το με πάγο.
  • Προσθέστε Jose Cuervo Silver και χυμό lime.
  • Απογεμίστε με Fever-Tree Pink Grapefruit soda. 
  • Γαρνίρετε με μια φέτα grapefruit.

 Cheers and happy… World Paloma Day!