FOOD & DRINK

Γιατί πάντα να μας λείπει ένα υλικό από το ντουλάπι;

Λίγα λόγια για την απίστευτη θλίψη να έχεις ξεχάσει ένα υλικό της συνταγής και την υπηρεσία delivery που μου έλυσε τα χέρια.

Δεν έλειψε ποτέ σε κανέναν ο μαϊντανός. Δεν μαγείρευε ποτέ κάποιος ένα φαγητό και στη μέση της προετοιμασίας να χτύπησε με δύναμη το κούτελό του ζοχαδιασμένος επειδή δεν είχε μαϊντανό να βάλει στο πιάτο. Αλλά τι συμβαίνει σε εκείνες τις περιπτώσεις που μαγειρεύεις και σου λείπει ένα (αν όχι περισσότερα) από τα συστατικά;

Δεν έχουν περάσει δύο μήνες από εκείνο το βράδυ Δευτέρας, σαν τώρα το θυμάμαι, που λαχταρούσα να φάω μακαρόνια με κιμά. Για να καταλάβεις τη ζούρλα μου, είχα προνοήσει από το Σάββατο να πάρω κιμά από τον αγαπημένο μου χασάπη και είχα ταξιδέψει μερικά χιλιόμετρα παραπέρα για να πάρω τα συγκεκριμένα ζυμαρικά που λατρεύω να κάνω με κιμά.

Δευτέρα βράδυ λοιπόν, βάζουμε τον μικρό για ύπνο κατά τις 20:15, κάνω το ντουσάκι μου και αρχίζω αγώνα δρόμου για να έχουμε με το κορίτσι μου και το έτερο (και πιο νυκτόβιο) παιδί μας ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά μπροστά μας στις 21:00 που ξεκινά το Master Chef. Αισιόδοξο το σχέδιο αλλά αν ξέρεις να βάζεις προτεραιότητες, όλα γίνονται σε αυτή τη ζωή. Και το φαγητό φιγουράρει στο top 3 των προτεραιοτήτων μου, οφείλω να παραδεχτώ.

Κι εκεί που έχει καραμελώσει ο κιμάς στην πλασωτέ και έχω σβήσει με λευκό κρασί, ανοίγω το ντουλάπι και ντομάτα πουθενά. Ούτε κονκασέ, ούτε χυμός, ούτε συμπυκνωμένη, ούτε έτοιμη σάλτσα, ούτε καν ντομάτες φρέσκες. Ένιωθα ότι έχει καταστραφεί το βράδυ μου. Κατεβάζω τον κιμά από τη φωτιά και τρέχω να βάλω παπούτσια να κατέβω στο μίνι μάρκετ. Κοιτάω ρολοί, 20:35, έχει κλείσει 5 λεπτά νωρίτερα. 

Σκέφτομαι να πάω σε ένα σούπερ μάρκετ 5 στενά πιο πέρα που κλείνει στις 21:00. Αλλά ξέρεις κάτι; Δεν θέλω. Δεν θέλω από τα νεύρα που έχω γιατί δεν φρόντισα πριν μαγειρέψω να δω αν τα έχω όλα. Και να ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβαινε αυτό, να πω εντάξει, δεν πειράζει, την επόμενη φορά θα τα καταφέρουμε. Αλλά μου έχει συμβεί δεκάδες φορές σε δεκάδες φαγητά και κάπου ώπα. 

Κάπου ώπα γιατί βρήκαμε τη λύση και είναι φοβερή. Με το efood market μπορώ να έχω σε 25′ ένα mini market στην πόρτα μου. Η νέα υπηρεσία του efood φέρνει ό,τι μπορείς να σκαρφιστείς από τα καθημερινά σου ψώνια, πιο γρήγορα από ποτέ. Ροφήματα, σνακ, είδη περιπτέρου, είδη κάβας, μαναβική, στην πόρτα σου delivered by efood. 

Πώς το κάνουν αυτό; Βλέπεις έχουν 15 spots σε όλη την Αθήνα τα οποία είναι έτσι ωραία μοιρασμένα για να στέλνουν πάνω από 1.000 προϊόντα στο σπίτι μας μέσα από το αγαπημένο μας app. Αλμυρά και γλυκά σνακ, αναψυκτικά, παγωτά, σάντουιτς και έτοιμα γεύματα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καπνικά και είδη κάβας, γαλακτοκομικά, πρωινό, είδη παντοπωλείου, καθαριστικά, βρεφικά και παιδικά είδη, gadgets, είδη δώρων, προϊόντα για το κατοικίδιό σου, και ακόμα περισσότερα. Από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 22:30 το βράδυ, 7 φορές την εβδομάδα και με παραλαβή άμεσα στην πόρτα σου σε 25 λεπτά.

Και κάπου εδώ είναι που ξεχνάω τον μάγειρα μέσα μου και πιάνω τον λιχούδη. Γιατί το να ξεχάσω κάποιο υλικό συμβαίνει μία στις τόσες αλλά η λιγούρα για ένα ωραίο σνακ ή κάτι ωραίο να πιω, έρχεται ακόμα πιο συχνά. Ή ακόμα συχνότερα υπάρχει η ανάγκη για τα απλά καθημερινά ψώνια. Το σούπερ μάρκετ το αγαπάω, θέλω να πηγαίνω να το βλέπω από κοντά. Αλλά για τα απλά ψώνια, αυτά που σε αναγκάζουν να πηγαίνεις 1 ή 2 φορές τη μέρα στο μίνι μάρκετ, αυτό που γίνεται τώρα το θεωρώ επανάσταση.

Σκοπός είναι να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Να μπορούμε να έχουμε στην πόρτα μας εκείνα για τα οποία παλιότερα τρέχαμε δεξιά κι αριστερά. Για να έχουμε ακόμα περισσότερο ελεύθερο χρόνο με τους αγαπημένους μας. Για να έχουμε ακόμα περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μας.

Ηθικό δίδαγμα 1: Ακόμα και να έχετε ξεχάσει να πάρετε κάτι, υπάρχει η λύση και είναι γαμάτη. 

Ηθικό δίδαγμα 2: Να συγκεντρώνετε όλα τα υλικά στον πάγκο σας πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα

Ηθικό δίδαγμα 3: Να μην ξεχνάτε να ποτίζετε τον μαϊντανό σας που λέει κι ο Γιώργος Γιγής