ΜΠΑΡ

Η φάση είναι Κηφισιά

Την προηγούμενη βδομάδα δεν παρέδωσα κείμενο γιατί ξεκούραζα το έρμο μου συκώτι και έκοβα αφέλειες. Οι οποίες, παρεμπιπτόντως, πολύ μου πάνε και να τις χαίρομαι. Στο θέμα μας όμως...

Αγαπημένε μου στρατηγούλη Χατζηϊωάννου, ήθελα να σου πω πως αυτή την εβδομάδα είμαι αρρωστούλα και δεν μπορώ να κάμω ρεπορτάζ. Χίλια συγγνώμη. Πάρε να με κράξεις όσο θες.” έγραφε το sms που έστειλα στον αμείλικτο Χατζηϊωάννου. “Κάτσε να φάω το σουβλάκι μου και σε παίρνω” ήταν η ακαριαία απάντησή του. Πάγωσα. Ήθελα ν’ ανοίξει η γη να με καταπιεί. Κι όμως, δεν με πήρε. Ούτε εκείνο το βράδυ, ούτε το επόμενο. Μέχρι σήμερα παραμένει άφαντος ο Πτέραρχος. Αφού φοβάμαι μην με έχει ήδη απολύσει και γράφω τσάμπα. Τελοσπάντων, με την ελπίδα ότι θα το δημοσιεύσει αυτή την εβδομάδα πήγα Κηφισιά και κάηκε το πελεκούδι.

Η φάση είναι Κηφισιά γιατί:

 

– η εξυπηρέτηση έχει περάσει σε άλλο level. Και μην νομίζεις ότι με περιποιήθηκαν έξτρα, επειδή είμαι δημοσιογράφος (!!!). Τόσες φάσεις έχω κάνει και τέτοια κουβέντα δεν ξαναξεστόμισα.

– μαζεύει τα πιο όμορφα κορίτσια των βορείων προαστίων. Για να καταλάβεις, του φωτογράφου του έφυγε το σαγόνι. Εξού και οι πολλές αγοροπαρέες.

– το κλίμα είναι οικογενειακό. Όλοι γνωρίζονται με όλους. Τώρα δεν παίρνω όρκο ότι είναι απαραίτητα και κολλητοί, αλλά το τι χαιρετούρα πήγαινε κι ερχόταν δεν στο περιγράφω.

Στα μείον βάζω ότι με το που περάσαμε τα Ανάβρυτα η θερμοκρασία έπεσε τουλάχιστον -2βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα να πουντιάσουν τα μπουτάκια μου. Επιπλέον, μια κυριλοκατάσταση θα την αντικρίσεις, οπότε να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος.

 

Ξεκινώ δυναμικά με “The Dalliance House”

Η καλή αρχή από το “The Dalliance House” φαίνεται. Εκπληκτική διακόσμηση που θυμίζει σπίτι, διεθνής κουζίνα που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό, πεντανόστιμες προτάσεις κοκτέιλς και μουσική στα ντεσιμπέλ που πρέπει. Τι άλλο θες; Φέρε το κορίτσι εδώ και θα σε λατρεύει για μια ζωή. Ξέρω που σου λέω.

Ο εξαιρετικός barman Γιώργος προτείνει “Luau Mai Tai”, την εκδοχή του Dalliance για το κλασικό κοκτέιλ Mai Tai

Και ιδού το τουλάχιστον κινηματογραφικό αποτέλεσμα

Έργο τέχνης. Καρπάτσιο χταποδιού με ταλιάτελα από παντζάρι, ρόκα και φιλέτο πορτοκάλι. Αναμένουμε σε ένα μήνα τον ολοκαίνουργιο κατάλογο φαγητού από το Dalliance. Και για να υπολογίζεις, οι τιμές κυμαίνονται από 20-28 ευρώ ανά άτομο

Bellini. Εδώ που η εξυπηρέτηση σε σκλαβώνει

 

Το «Bellini» έχει ανοίξει εδώ και 2,5 χρόνια και έχει αποκτήσει φανατικό κοινό για δύο λόγους. Πρώτον, φροντίζουν τον πελάτη σαν τα μάτια τους και δεύτερον διαθέτουν άριστη ποιότητα προϊόντων. Ειδικά τώρα που έρχεται χειμώνας, δοκίμασε τα ζεστά κοκτέιλς του καταλόγου και θα με θυμηθείς.

Ο Βαγγέλης έχει επιμεληθεί του καταλόγου των κοκτέιλς. Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν από άλλο πλανήτη.

Δοκίμασε τα τρία ζεστά κοκτέιλς: Babushka,Santo Domingo και Panetone, μαζί με Πάβλοβα ή μηλόπιτα με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης. Τα θυμάμαι και δακρύζω.

Τον dj Πάνο Λεκόπουλο θα τον συναντήσεις στα dexx του Bellini 2-3 φορές την εβδομάδα με μουσικές swing, electro swing, bossa, 60’s, 70’s και 80’s, περάσματα από new disco και indie house. Την dj Μαριάννα που κοσμεί ταdexx του μαγαζιού τις υπόλοιπες δεν στην έχω σε φωτογραφία, δυστυχώς.

Εδώ πια κόμπλαρα. Pizza καπρέζε, τάρτα λαχανικών με σάλτσα τυριού και ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ νιόκι πατάτας με λουκάνικο salchicha και πεκορίνο ρομάνο.

 

Δεν παίζει να μην πας “Recipe”

 

Για το “Recipe” έχουν γραφτεί πολλά. Και ‘μείς εδώ έχουμε γράψει. Ο ίδιος ο στρατηγός Χατζηϊωάννου έχει χλαπακιάσει τη φημισμένη pizza του και έμεινε ευχαριστημένος. Φαντάσου πόσο καλή πρέπει να είναι για να άρεσε στον Αντιπτέραρχο. Το “Recipe”, όμως, είναι το ιδανικό μέρος και για το lunch break ή το aperitivo σου. Ιταλικό στυλ, χαλαρές συζητήσεις, house made κοκτέιλς και η φημισμένη pizza συνθέτουν τη φάση “Recipe.”

Ο barman Παναγιώτης και το πεντανόστιμο Zombie του.

Η pizza που καίει καρδιές

Επικότατο calzone σοκολάτας

 

“δύο 48” ασυζητητί

 

Ο Πάνος Γκουρούσης δούλευε ως dj τα τελευταία 10 χρόνια. Αποφάσισε, λοιπόν, πριν από 1,5 χρόνο να ανοίξει το δικό του μαγαζί και άκου τι κατάφερε. Ένα κατεξοχήν παρεΐστικο μαγαζί, χωρίς ίχνος δηθενιάς, με καθαρά ποτά και φτηνές τιμές. Α! Και μην ξεχάσω. Το καλύτερο trash πάρτυ των Βορείων Προαστίων που ξεκίνησε από τις Πέμπτες και αρχίζει να επεκτείνεται Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές απογεύματα. Εδώ χορεύουμε παιδιά.

Ο Πάνος ο Γκουρούσης είναι γαμώ τα παιδιά. Τελεία και παύλα

Αν είσαι αγόρι δοκίμασε το κοκτέιλ “Dyo 48”, αν είσαι κορίτσι δοκίμασε το εικονιζόμενο “Bubble gum”

Στα ‘λεγα εγώ για το παρεΐστικο κλίμα

 

Και για το τέλος, το απόλυτο must. Το “Bronco”

 

Κηφισιά χωρίς “Bronco”, είναι σαν φακές χωρίς φέτα. Από το 2009, το “Bronco” είναι το πρώτο ποτάδικο που άνοιξε στα βόρεια προάστια με τη φιλοσοφία “παίρνω το ποτό στο χέρι και αράζω έξω”. Επίσης, αν πας “Bronco”και δεν φας burger, είσαι άξιος της μοίρας σου. Και τέλος, η μουσική. Αυστηρά ροκ. Έπος.

Το περίφημο burger σε μεσαίο ή μεγάλο μέγεθος (7 και 12 ευρώ αντίστοιχα), συνοδεύεται από φρέσκες πατάτες και έχει όλα τα καλά μέσα.

Ρώτησα τον ιδιοκτήτη ποιο είναι το καλύτερο κοκτέιλ τους για να το φωτογραφήσουμε και μου απάντησε το υποβρύχιο. Επική ατάκα

Η κάπως μεθυσμένη εκδοχή μου

Αγαπημένος Γιάννης Λεουνάκης από τον Rock Fm κάθε Τετάρτη και 2η Παρασκευή επιλέγει τις μουσικές στο “Bronco”. Στο “Bronco”, παίζει και ο φίλος μου Χρήστος Παπαδάς από τον Red Fm κάθε 2η Παρασκευή , αλλά δεν τον πέτυχα να φωτογραφηθούμε ντέμιτ.

Αντί επιλόγου

Ειλικρινά, αν διαβάζει τώρα ο Ταξίαρχος και δει πως με περιποιήθηκαν στην Κηφισιά και -κυρίως- τι έφαγα, μπορεί την επόμενη εβδομάδα να με στείλει για ρεπορτάζ σε όλα τα γυμναστήρια του νομού Αττικής. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι στις καλές του και εμείς θα τα πούμε σύντομα με νέο αχτύπητο βραδινό προορισμό και νέο φαγοπότι. Αγάπη μόνο.

Το Υ.Γ. του καλλιτέχνη/ φωτογράφου/ φίλου Θοδωρή Μάρκου

Αγαπητέ αναγνώστη,

η Τζένη πάλι διάλεξε να πάμε βόρεια προάστια.  Γι’ αυτό κι εγώ την έστησα ένα τέταρτο. Επίσης, την άφησα να φάει όλες τις πίτσες μόνη της. Είμαστε επισήμως σε πόλεμο.

Αν ψήθηκες, σπεύσε:

The Dalliance House: Κυριαζή 19, Κηφισιά. Τηλ. 210 6230775

Bellini: Λεβίδου 11, Κηφισιά. Τηλ. 210 8082117

Recipe: Κασσαβέτη 12, Κηφισιά. Τηλ. 210 6230600

Δύο 48: Κηφισίας 248, Κηφισιά. Τηλ. 210 6230870

Bronco: Διομήδους Κυριάκου 17, Κηφισιά. Τηλ. 210 6236691