FOOD & DRINK

Η ‘καρδιά της καρδιάς’ του αποστάγματος για όλους αυτούς που έχουμε μέσα στην καρδιά μας

Το 'αδόλωτο' είναι ο πυρήνας της τελικής απόσταξης του ούζου, εκείνο που πολλοί αποσταγματοποιοί, εδώ και χρόνια, κρατούν για τον εαυτό τους και τους φίλους τους.

Αν θεωρείς πως το Ούζο είναι το «εθνικό μας ποτό», πως με ένα ούζο πλάι στη θάλασσα ή και μέσα στην καρδιά του χειμώνα μπορείς να λύσεις όλα σου τα προβλήματα και πως κάθε γουλιά σου φέρνει στα χείλη ένα γλυκό χαμόγελο, τότε το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο μπορεί να σε φέρει ακόμα πιο κοντά στη «μυσταγωγία» αυτού του «θεϊκού» αποστάγματος.

Το μυστικό ξέρει καλύτερα από όλους η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, που με σεβασμό και αγάπη για τα παραδοσιακά αποστάγματα, εμφιαλώνει το δικό της «αδόλωτο», και με υπερηφάνεια διαθέτει στην αγορά το ultra premium Ούζο Πλωμαρίου Άδολο. Είναι η τρίτη απόσταξη της «καρδιάς» του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, που αποστάζεται για τρίτη φορά με υπομονή, για 13 ώρες, μέσα στο σφυρηλατημένο στο χέρι χάλκινο άμβυκα του 1911, πάνω σε χαμηλή φωτιά από ξύλα ελιάς.

Το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο, είναι ένα εξαιρετικό απόσταγμα από 100% τριπλή απόσταξη για τον γνώστη του premium αποστάγματος που έχει την επιθυμία να βρίσκεται στην κάβα του, ενώ όσοι δεν το έχουν δοκιμάσει ακόμη, αξίζει να το γνωρίσουν.

Η αλήθεια είναι πως το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο απευθύνεται σε ένα εκλεκτικό κοινό, που είναι λάτρεις της αυθεντικής απόλαυσης, που αναγνωρίζουν και εκτιμούν την ποιότητα.

Βασικά χαρακτηριστικά

Εμφάνιση: Κρυστάλλινη, διαυγής με πυκνά «δάκρυα» και καταγάλανο γαλάκτωμα μετά την αραίωση με νερό

Άρωμα: Φινετσάτο και κομψό με απαλής έντασης αρώματα από γλυκάνισο, φινόκιο, κανέλα και χαμομήλι

Γεύση: Ημίξηρο, με ζεστό αλκοόλ και γεμάτο σώμα που κρατά την ουσία, την απόλυτη ισορροπία της γεύσης και των αρωμάτων σε ένα απόσταγμα 42% vol. Απαλής έντασης, αρώματα από γλυκάνισο, φινόκιο, μαστίχα, κακουλέ και κανέλα. Ελαιώδης ευχάριστη υφή με μεγάλη διάρκεια και ελαφρά γλυκό τελείωμα που εκφράζει τον αυθεντικό χαρακτήρα του αποστάγματος.

Ως η «καρδιά της καρδιάς» του Ούζου Πλωμαρίου, το Άδολο διατηρεί το όνομα, την ποιότητα, την παράδοση και την ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ισχυρά χαρακτηριστικά, που ουσιαστικά επαναπροσδιορίζουν και αναβαθμίζουν τη γευστική εμπειρία του Ούζου.

 

Η ιεροτελεστία της ουζοποσίας

Μυστικά σερβιρίσματος για να απολαύσετε στο έπακρο τη μοναδική γευστική εμπειρία που συνοδεύει κάθε γουλιά του Ούζου Πλωμαρίου Άδολο:

Σερβίρετε πρώτα το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο και μετά προσθέστε παγωμένο νερό. Προτείνεται αραίωση μόνο με νερό, ώστε η γεύση να παραμένει αναλλοίωτη και αυτούσια καθ’ όλη τη διάρκεια της κατανάλωσης. Το ποτό έτσι «κρυώνει» ομοιόμορφα και απαλά, ενώ τα αρώματά του απελευθερώνονται σταδιακά σε όλη τους την ένταση.

Οι προτεινόμενες αναλογίες για την αραίωση είναι 1/3 Ούζο Πλωμαρίου Άδολο και 2/3 νερό, ώστε ο τελικός αλκοολικός βαθμός να φτάνει σε 14% vol, που είναι η ιδανική περιεκτικότητα του ποτού για να συνοδεύει φαγητό.

Αυτές τις γιορτές, χάρισε και εσύ στους αγαπημένους σου, ένα premium δώρο, την καρδιά της καρδιάς!