ΠΟΤΟ

Η μαγεία όλου του ελληνικού καλοκαιριού σε ένα ποτήρι rum & cola

Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα σε αυτή τη ζωή είναι και τα πιο ουσιαστικά. Το World Class έχει μερικά μαθήματα ζωής για εσένα.

Έχω επαναλάβει πολλές φορές στα κείμενά μου την ουσία και τα προνόμια που σου δίνει το να έχεις παρακολουθήσει από κοντά τόσο τον ελληνικό όσο και τον παγκόσμιο τελικό του World Class. Το να στέκεσαι λίγα μέτρα από έναν bartender ο οποίος δίνει την ψυχή του για να παρουσιάσει ένα cocktail, για να κάνει storytelling για εκείνα που ετοιμάζει μπροστά σε ένα group κριτών υψηλού επιπέδου και παγκόσμιας κλάσης. Καλύπτοντας το World Class ανακάλυψα πράγματα όχι μόνο για τις ιδιαιτερότητες και την ουσία των ποτών αλλά και για την ίδια την σημασία των πρώτων υλών, των spirits και των ανθρώπων γύρω μου.

Βλέπεις ήταν πάρα πολλοί εκείνοι οι οποίοι τίναζαν το μυαλό μας με τη δημιουργικότητά τους, υπήρχαν bartender που ανακάλυπταν ξανά τον τροχό, bartender που ρίσκαραν για να χτίσουν το δικό τους trend, να αφήσουν τη δική τους σφραγίδα. Μόνο που δίπλα σε αυτούς που ρίσκαραν και πολλές φορές αποτύγχαναν, υπήρχαν εκείνοι οι οποίοι πάντα υπενθύμιζαν με τις παρουσιάσεις και τα ποτά τους, ότι πολλές φορές, το καλύτερο ποτό είναι εκείνο που μπορεί να φτιάξει με την ίδια χάρη ο καλύτερος bartender στον κόσμο και εγώ κι εσύ στην άνεση του σπιτιού μας.

Το long drink που έχουμε φτάσει να λέμε ρούμι κόλα με χαρακτηριστική απλότητα, είναι ένα υπέροχο ποτό. Ακριβώς γιατί συνδυάζει πολύ απλά και μαγικά τρία μόνο συστατικά. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπάνω, δεν χρειάζεται να κουραστείς. Αρκούν 3 συστατικά και 3 κινήσεις για να έχεις ένα απολαυστικό ποτό για εσένα και τους φίλους σου. Αρκεί να επιλέξεις σωστά τα υλικά σου. Αν είχες την τύχη να γνωρίσεις την Lorena Vasquez, master blender του ρούμι Zacapa, θα σου εξηγούσε με λίγα λόγια την μυσταγωγία που περνά το ρούμι στο Σπίτι πάνω από τα Σύννεφα, θα πίνατε παρέα ένα ποτήρι ρούμι Zacapa και θα καταλάβαινες γιατί αυτό το ποτό είναι ιδανικό για να μπει μόνο του στο ποτήρι αλλά αποτελεί και την τέλεια βάση για κάθε δημιουργία σου.

Όπως το Zacapa Rum & Cola…

 

• 50ml Zacapa Rum

• 200ml premium cola

• Μια φέτα lime

ΜΕΘΟΔΟΣ

1. Γεμίστε ένα ποτήρι highball με πάγο

2. Προσθέστε το Zacapa Rum και την cola

3. Γαρνίρετε με μια φέτα lime

 

ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ

Αυτό είναι ένα τέλειο ποτό για πάρτι, καθώς είναι γρήγορο και απλό στην προετοιμασία, και κατάλληλο για όλα τα γούστα. Χρησιμοποιήστε το ως το βασικό σας μείγμα όταν έχετε πολλούς καλεσμένους.

MIXER

Μην προσβάλετε το πολυτελές σας spirit χρησιμοποιώντας φτηνό mixer – επενδύστε σε μια premium cola για να συμπληρώσει ιδανικά το ρούμι.

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Η φέτα lime θα προσφέρει ένα ίχνος έντονης γεύσης και αρώματος εσπεριδοειδούς που θα εξισορροπήσει τη γλυκύτητα από το ρούμι και την cola.

 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Ο πάγος θα διατηρήσει το ποτό σας παγωμένο, μην τον τσιγγουνευτείτε. Αν γεμίσετε το ποτήρι μέχρι πάνω με πάγο, θα εξασφαλίσετε ότι το ποτό θα διατηρηθεί δροσερό για περισσότερη ώρα και δεν θα αραιωθεί πολύ.

Οι 12 φιναλίστ του φετινού World Class Bartender of the Year ανακοινώθηκαν και πλέον είμαστε πανέτοιμοι για τον ελληνικό τελικό του Μαίου. Μπορείς να ενημερώνεσαι από την σελίδα του World Class στο Facebook και το hashtag #worldclass2017 για όλα τα νεότερα.