FOOD & DRINK
SPONSORED

H μαστίχα μιλάει κατευθείαν στην καρδιά και στον ουρανίσκο σου

Ο Βαγγέλης Γρηγορόπουλος φτιάχνει cocktails με Stichion και μας κάνει να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε την μαστίχα

Όταν ακούς μαστίχα το μυαλό σου πάει σε ένα λικέρ, ελαφρύ μας πολλές φορές ιδιαίτερα γλυκό που μπορεί να είναι εντελώς έξω από τα γούστα σου.

 Όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι η μαστίχα είναι ένα μοναδικό σε όλο τον κόσμο απόσταγμα που μας κάνει υπερήφανους και για αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε και να το τιμούμε απολαμβάνοντας το. 

Από ακριβώς ήθελε να πετύχει και η μαστίχα Stichion η οποία χρησιμοποιώντας μοναδικές πρώτες ύλες, θέλει να τιμήσει αυτό το απόσταγμα που μας κάνει περήφανους σε όλο τον κόσμο και να το φέρει σε κάθε καρδιά και σε κάθε ουρανίσκο. Η αγνότητα της φύσης, η σοφία του παρελθόντος και η ποιότητα των σύγχρονων μεθόδων της ποτοποιίας, καταστάλαξαν σε ένα premium ποτό μαστίχας, διαφορετικό από τα άλλα.

Πρώτα, ο master distiller απευθύνεται στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, για να προμηθευτεί τις «Πολύτιμες Πέτρες» (τα δάκρυα – 100% ατόφιας φυσικής μαστίχας). Με το πολύτιμο συστατικό στη διάθεσή του, αρχίζει να εκτελεί με ακρίβεια τη μυστική συνταγή, αποστάζοντάς την σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες. Από τη διαδικασία προκύπτει ένα διαφανές απόσταγμα, που -αφού αραιωθεί με καθαρό νερό, για να φτάσει τους 26% Alc., ενώνεται με ζάχαρη, σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή. Αυτό το μοναδικό πάντρεμα κάνει το Stichion τόσο διαφορετικό και του χαρίζει πλούσιο άρωμα, ισορροπημένα γλυκό χαρακτήρα και στιβαρό, μέτριο σώμα, με κρεμώδη και πλούσια υφή.

Το Stichion είναι γλυκό τόσο όσο, στιβαρό όσο καμία άλλη μαστίχα και κρυστάλλινο σαν κόσμημα πολλών καρατίων. Άλλωστε η μαστίχα είναι τόσο μοναδική και έχει τόσο μεγάλη αξία για τους ανθρώπους της Χίου που της αξίζει το πιο ιδιαίτερο απόσταγμα μπορεί να δημιουργηθεί. Και αυτό είναι το Sichion. 

O Βαγγέλης Γρηγορόπουλος από το Tailor house δημιούργησε για εμάς ένα cocktail με Stichion και gin το οποίο αναδεικνύει κάθε πτυχή αυτού του ιδιαίτερου αποστάγματος. Και το όνομα αυτού… Once upon a time. 

once upon a time
45ml stichion
20ml cherry gin
20ml σιρόπι ζάχαρης
25ml λάιμ
2 (κουταλιές του γλυκού) γιαούρτι
Απογεμίζεις με cherry soda
2 amarena cherry

Βάζεις όλα τα υλικά μέσα στο shaker και αφού το χτυπήσεις πολύ καλά, το διπλοσουρώνεις σε ένα ποτήρι highball γεμάτο πάγο, απογεμίζεις με cherry soda και σερβίρεις με 2 amarena cherry σε ένα ξυλάκι.