FOOD & DRINK

H νέα τάση που πρέπει να δοκιμάσεις στα bar της πόλης

Ρίχνει η παρέα την ιδέα για έξοδο, φτάνετε στο αγαπημένο σας bar, τι παραγγέλνεις όμως; 

Έχεις σκεφτεί ποτέ το πόσο έχουν αλλάξει οι συνήθειές σου στο ποτό που πίνεις με το πέρασμα των ετών; Έχεις σκεφτεί πόσο έχουν αλλάξει και οι συνήθειες όλων; Κι όμως υπάρχει ένα ποτό που είναι διαχρονικό και πολύ fun to drink. 

Τα ποτά που επιλέγαμε να πιούμε πάντα ήταν σε συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Πριν από αρκετά χρόνια στη μόδα ήταν τα χρωματιστά και ευφάνταστα cocktail. Βλέπεις ο Tom Cruise και η ταινία cocktail είχε βοηθήσει πολύ σε αυτό. Οι bartenders έκαναν flair και έδιναν πραγματικά σόου πίσω από τις μπάρες με τα ποτά που σέρβιραν να είναι γεμάτα φανταχτερά χρώματα και εξωτικά συστατικά.

Στη συνέχεια τα ποτά μας έγιναν λίγο πιο απλά, λίγο πιο στιβαρά και ο καθένας είχε το δικό του ποτό που τις περισσότερες φορές το έπινε σκέτο. Πριν από είκοσι χρόνια, στην Ελλάδα -και όχι μόνο- μπήκαμε στον αστερισμό των high end cocktails και η επιθυμία μας να δοκιμάζουμε καινούργιες γεύσεις και συνδυασμούς έπιασε ταβάνι. 

Πόσες φορές δεν πήγες σε ένα bar και χάζευες έναν κατάλογο όπου δεν ήξερες ούτε τα μισά από όσα αναφέρονταν; Τα τελευταία χρόνια όμως ο κόσμος έχει επιστρέψει στο απλό, στο κλασικό και στο γνώριμο. Αυτή η τάση είναι που έφερε το Southern Comfort ξανά στο προσκήνιο και κατάφερε να γίνει το ίδιο τάση. Κατάφερε να γίνει πρώτη ή και μοναδική επιλογή πολλών από εμάς εκεί έξω. 

Και αυτό δεν έγινε τυχαία. Φταίει η ιστορία του, φταίει η συνταγή του, φταίει ο γευστικός αλλά και ο γενικότερος χαρακτήρας του. Φταίει το κάθε ένα από αυτά και ταυτόχρονα και όλα μαζί. Αν δεν το έχεις πιει ποτέ -κάτι που αμφιβάλλω- το Southern Comfort είναι ένα απαλό κεχριμπαρένιο ποτό με γεύση μοναδική και ευχάριστο άρωμα που κλείνει μέσα του το δυνατό πνεύμα του ουίσκι. Κι όμως αυτό το ουίσκι λικέρ έχει και μεγάλο παρελθόν. 

Η ιστορία του ξεκινάει πριν 140 χρόνια στις όχθες του Μισισιπή, στο λιμάνι της Νέας Ορλεάνης. Εμπνευστής του ο M. W. Heron, ένας νεαρός ιδιοκτήτης μπαρ, που στη δεκαετία του 1980, τελειοποίησε μία μυστική συνταγή η οποία ταυτίστηκε απόλυτα με το αδέσμευτο και αυθεντικό πνεύμα του Αμερικάνικου Νότου και ταυτόχρονα παρουσιάστηκε ως μια εναλλακτική επιλογή από τα σκληρά whiskey του 1800. Αυτό καλλιτεχνικό, εναλλακτικό και ασυμβίβαστο πνεύμα το φέρει σε κάθε του γουλιά. Δεν είναι τυχαίο ότι ταυτίστηκε με μεγάλα ονόματα της μουσικής στο πέρασμα των χρόνων και μέσα από αυτούς το γνώρισε ακόμα περισσότερος κόσμος. 

H συνταγή του αποτελείται από 100 διαφορετικά συστατικά και ο ακριβής συνδυασμός τους παραμένει μυστικός έως και τις μέρες μας. Αυτή η πολυπλοκότητα το έκανε και αγαπημένο συστατικό για απλά ποτά στα χέρια των bartender. Και πίστεψέ με όταν λέμε απλά εννοούμε ποτά που μπορείς να φτιάξεις και εσύ στο σπίτι και να το απολαύσεις. 

Ας επιστρέψουμε όμως στην μπάρα που είμαστε και ας παραγγείλουμε. Ένα Southern Tonic (50ml Southern Comfort & top up με Tonic, garnish με μία φέτα lime) για σένα και ένα Southern Yuzu ( 50ml Southern Comfort & top up με OZ Yuzu-Cucumber Soda, garnish με μία φέτα lime) για την παρέα σου. Πρότεινέ το και θα σε αγαπήσουν όλοι με την πρώτη γουλιά.

Μία γουλιά που έχει φρεσκάδα, αρώματα. μερική από τη μαγεία του ουισκιού και μπόλικη από την κοσμοπολίτικη αύρα της Νέας Ορλεάνης. Και κάτι άλλο που κάνει τη διαφορά στο Southern Comfort είναι ότι τα ποτά του -αλλά και σκέτο- πίνεται κάθε εποχή του χρόνου και σε κάθε περίσταση. Είτε τον χειμώνα είτε το καλοκαίρι το Southern Comfort είναι η τάση που πρέπει να ακολουθήσεις.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της καμπάνιας και βρείτε το Southern Comfort σε Instagram και Facebook: