ΠΟΤΟ

Η Νέα Υόρκη έχει πολλούς υπέροχους τρόπους να την εξερευνήσεις

Μια μικρή ματιά στο Μεγάλο Μήλο από τους ανθρώπους που συνθέτουν την καλύτερη ομάδα “ξεναγών”. Εκείνους που τις ζουν καθημερινά.

Υπάρχουν κάποια ταξίδια σε αυτή τη ζωή που σε καθορίζουν. Ταξίδια που μένουν όχι απλά αναλλοίωτα στη μνήμη σου αλλά νιώθεις ότι θα σε συνοδεύουν και στην υπόλοιπη ζωή σου. Η Νέα Υόρκη έχει αυτόν τον τίτλο της “πλανεύτρας” και μπορείς με μια απλή αναζήτηση να διαβάσεις γραπτά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων για εκείνη και το πώς μάγεψε ή καθόρισε τον καθέναν. Αυτό όμως που θα έπρεπε κυρίως να αναζητάς είναι οι γνώμες, οι εικόνες και οι ιστορίες που έχουν να σου πουν οι ντόπιοι. Οι άνθρωποι που αναπνέουν την πόλη και τον παλμό της καθημερινά.

Και ποιος καλύτερος για αυτή τη “δουλειά” από έναν World Class bartender; Έναν από εκείνους που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να χαράσουν το δρόμο και όχι να τον ακολουθούν, που αναζητούν το καινούριο και το πρωτοπώρο, που ξέρουν να αναγνωρίσουν τις γεύσεις και τις εικόνες που ζητά κάθε ένας που θα σταθεί μπροστά τους. Είναι η κοινότητα των World Class bartenders που θα σου δείξει τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά κάθε πόλης

 

Ο Tyson Buhler είναι ο εγχώριος νικητής του World Class 2015 για τις ΗΠΑ, από το Death & Company στην Νέα Υόρκη. Ο ίδιος, απάντησε σε μερικές απλές ερωτήσεις για τους επισκέπτες της πόλης, δίνοντας τις δικές του προτάσεις. Με τα λόγια του ίδιου του Tyson:

Το πιο απίστευτο με τη Νέα Υόρκη – κι αυτό που την κάνει την καλύτερη πόλη στον κόσμο – είναι η διαφορετικότητα. Όχι απλά η τεράστια ποικιλία από κουλτούρες που συναντάς σε καθημερινή βάση, αλλά το γεγονός ότι υπάρχει ένα bar ή εστιατόριο για όλους. Ψάχνετε σοβαρά cocktail bars; Υπάρχουν. Χαλαρή μπίρα στη σκεπή; Θα βρείτε. Pub; Υπάρχουν χιλιάδες! Αν τύχει και μπείτε σε ένα εστιατόριο ή bar που δεν σας αρέσει, δυο βήματα παρακάτω σίγουρα θα βρείτε αυτό που ψάχνετε”.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Για μια κλασική νεοϋορκέζικη εμπειρία, κρατήστε τραπέζι στο Bemelmans Bar για να απολαύσετε ένα Martini και την καλύτερη live jazz μουσική στην πόλη.

ΤΙ ΝΑ ΦΑΤΕ

Αποφύγετε τα πλήθη και κατευθυνθείτε προς τη συνοικία Red Hook [στο Brooklyn]. Θα βρείτε το καλύτερο μπάρμπεκιου της πόλης στο Hometown Bar-B-Que.

ΤΙ ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ

Το Lucy’s πάντα ήταν το αγαπημένο μου dive bar: φοβερό jukebox, φτηνή μπίρα, τραπέζια για μπιλιάρδο, και η ίδια η Lucy να φροντίζει το bar. Εναλλακτικά, απολαύστε μια μπίρα στο θρυλικό Sunny’s  και θαυμάστε το ηλιοβασίλεμα με τη συγκλονιστική θέα προς το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Θα συνεχίσουμε με νέες ταξιδιωτικές αποδράσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου μέσα από τα μάτια των World Class bartenders. Αλλά και να παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις με όλες τις ελληνικές συμμετοχές στο World Class Bartender of the Year 2017 στο δρόμο προς τον ελληνικό τελικό και φυσικά τον μεγάλο παγκόσμιο τελικό στο Mexico City. Ακολούθησε πιστά την σελίδα του World Class στο Facebook και το hashtag #worldclass2017 για τα νεότερα.