FOOD & DRINK

Η περιπέτεια του Bacardi Legacy μετά το Άμπου Ντάμπι πάει Άμστερνταμ

O Regional τελικός του Bacardi Legacy στο Άμπου Ντάμπι, ανέδειξε τους 2 νικητές του οι οποίοι συνεχίζουν να γράφουν την δική τους ιστορία.

Το Bacardi Legacy έχει γράψει την δική του ιστορία στον χώρο τα τελευταία χρόνια. Έχει καταφέρει να αναδείξει όχι μόνο νέους και ταλαντούχους bartenders αλλά και αρκετά υπέροχα cocktails που άνετα μπορούν να σταθούν δίπλα στα εμβληματικότερα cocktails της οικογένειας Bacardi. Παρακολουθώ τον διαγωνισμό του Bacardi Legacy από την πρώτη χρονιά που έτρεξε στην Ελλάδα και πάντα με γοήτευε το concept του το οποίο εκτός από άρτια εκτελεσμένες συνταγές έχει όμορφες ιστορίες πίσω από κάθε διαγωνιζόμενο. Ιστορίες προσωπικές, ιστορίες με αναφορές στην εξέλιξη του Bacardi, ιστορίες που πάντα μας διδάσκουν και κάτι καινούργιο.

Αυτές οι ιστορίες φέτος ακούστηκαν στον regional τελικό του Bacardi Legacy που διεξήχθει στο Άμπου Ντάμπι και συγκεκριμένα την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο νησί Zaya Nourai. Η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φιλοξένησε για πρώτη φορά, τον Regional τελικό της Ελλάδας, και των Η.Α.Ε, στον οποίο αναδείχθηκαν οι δυο πιο ταλαντούχοι bartenders από τις δύο χώρες. Σε ένα άκρως εξωτικό σκηνικό το οποίο αρμόζει τέλεια στην φύση και του Bacardi αλλά και του διαγωνισμού, οι εφτά διαγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Από την Ελλάδα διεκδικούσαν το ελληνικό έπαθλο η Αγάπη Πετροπούλου, ο Κωνσταντίνος Ριστάνης και ο Φίλιππος Τασούλας. Τους είχαμε γνωρίσει από κοντά για να μιλήσουν για τα cocktails τους αλλά και την ιστορία πίσω από αυτά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν και τα δυο σκέλη του διαγωνισμού. Το πρώτο σκέλος πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι όπου τέσσερις κριτές, o Brandon Grusd (Head of MMI Academy), ο Χάρης Δάρρας (συνιδιοκτήτης του Mr. Peacock στην Αθήνα), o Marco Corallo (Bar Manager του Laurel Bar στο Ντουμπάι) και ο Thabank Mkatini (Category Head Rum & Cognac Asia, Middle East, Africa MMI) έκριναν και βαθμολόγησαν τους διαγωνιζόμενους βάσει του πλάνου προώθησης που αφορούσε το cocktail. Ο κάθε διαγωνιζόμενος είχε λάβει από την Bacardi ένα ποσό το οποίο διαχειρίστηκε με βάση το δικό του πλάνο ώστε να κάνει γνωστό στην χώρα του και όχι μόνο το cocktail. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι στόχος είναι η καθολική του αναγνώριση.

Η επόμενη στάση ήταν στην πανέμορφη παραλία του νησιού Zaya Nourai όπου οι επτά finalists κλήθηκαν σε ένα τροπικό σκηνικό να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, τόσο στους κριτές όσο και στο κοινό. Η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο όπως και το άγχος των διαγωνιζομένων οι οποίοι έπρεπε να δείξουν γιατί το δικό τους δημιούργημα αξίζει να μπει στο hall of fame των κλασσικών cocktails της Bacardi. Εκεί ο Χάρης Δάρρας, ο Marco Corallo, η Laura Marmish (Ηead Bartender του Zuma Ντουμπάι) και οι Schofield Brothers (ιδιοκτήτες του Schofield’s Bar στο Μάντσεστερ) βαθμολόγησαν όλα τα cocktails και ανέδειξαν τους καλύτερους bartenders, βασισμένοι σε κριτήρια όπως η τεχνική, η πρωτοτυπία, το άρωμα, η εφευρετικότητα και φυσικά η γεύση και το τελείωμα, όσα απαιτούνται δηλαδή, για να γίνει ένα cocktail classic, σύμφωνα με τις αρχές του BACARDÍ.

Το διακύβευμα μεγάλο. Εκτός από το μεγάλο έπαθλο της νίκης για την κάθε χώρα, οι bartenders που θα έβγαιναν νικητές, θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν την νίκη στον παγκόσμιο τελικό στο Άμστερνταμ τον Μάιο. Στην χώρα της μπύρας και του εμπορίου θα αναδειχθεί το cocktail που με βάση το Bacardi θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον κόσμο, μα πάνω από όλα την ιστορία και μια θέση στο πάνθεον των cocktails δίπλα στο Cuba libre, το Mojito, το Daiquiri.

Η θερμοκρασία, όσο περνούσε η ώρα, ανέβαινε όλο και περισσότερο όχι μόνο λόγω του θερμού κλίματος της περιοχής αλλά και λόγω της αγωνίας. Οι μεγάλοι νικητές της ημέρας ήταν ο Φίλιππος Τασούλας από το Odori Vermuteria di Atene, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το cocktail Infinita, και o Mathew Wakeford, Βar Μanager του Radisson Blue Waterfront στο Ντουμπάι ο οποίος θα εκπροσωπήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αμέσως μετά την ανακοίνωση σειρά είχαν τα πανηγύρια από την πλευρά των νικητών αλλά και ένα ατέλειωτο πάρτυ σε αυτό το άκρως καλοκαιρινό και εξωτικό σκηνικό.

Και πως να μην το γιορτάσεις όταν ξέρεις ότι σε περιμένει η Ολλανδία, όπου οι δυο νικητές θα ταξιδέψουν στις 9 Μαΐου για να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του Bacardi Legacy Final. Εκεί, θα τους περιμένουν κορυφαίοι bartenders από όλο τον κόσμο, διεκδικώντας τον τίτλο του BACARDÍ® Legacy Global Champion!

Άλλη μια άρτια διοργάνωση του Bacardi Legacy έλαβε τέλος και άλλο ένα παγκόσμιο ταξίδι φτάνει στον προορισμό του. Το ραντεβού για τον Μάιο για την ανάδειξη του BACARDÍ® Legacy Global Champion έχει δοθεί και το ΟΝΕΜΑΝ θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη.

Για την ώρα, καλή επιτυχία και στους δύο νικητές και ιδιαίτερα τον Φίλιππο Τασούλα που είναι και ο εκπρόσωπός μας.