FOOD & DRINK
SPONSORED

Η περιπέτεια του Bacardi Legacy συνεχίζεται στο Μαϊάμι

O Ελληνικός Regional τελικός του Bacardi Legacy στο Ντουμπάι είχε έναν μεγάλο νικητή και πολλές υπέροχες ιστορίες.

Αν ένας διαγωνισμός bartending μπορεί να υπερηφανεύεται ότι δεν μοιάζει με κανέναν άλλον τότε αυτός είναι το Bacardi Legacy. Τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να γράψει την δική του ιστορία στο παγκόσμιο στερέωμα αλλά έχει αφήσει το δικό του έντονο στίγμα και στην χώρα μας. Ο χαρακτήρας του και ο σκοπός του τόσα χρόνια που τον παρακολουθώ παραμένει πάντα ο ίδιος. Η ανάδειξη όχι μόνο νέων και ταλαντούχων bartenders αλλά και αρκετών υπέροχων cocktails που άνετα μπορούν να σταθούν δίπλα στα εμβληματικότερα cocktails της οικογένειας BACARDÍ. Μερικά από αυτά είδαμε και στον Ελληνικό Regional τελικό που διεξήχθη στο Ντουμπάι πριν από λίγες μέρες.

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε παρακολουθήσει στην Αθήνα τον ελληνικό ημιτελικό ο οποίος είχε αναδείξει τους τρεις φιναλίστ οι οποίοι θα έπρεπε να προωθήσουν το cocktail τους για να φτάσουν στην ελληνική κορυφή. Τότε οι τρεις κριτές My-hoa Nguyen (Trade Ambassador BACARDÍ, Netherlands), ο Matthew Wakeford (2019 Bacardi Legacy Global Top 3 / Food & Beverage Service Manager at Radisson Blu Hotel, Dubai Waterfront) και ο Χρήστος Χουσέας (Corporate Beverage Consultant at Mitsis Hotels & Beverage Consultant at Belvedere Mykonos) είχαν αναδείξει στην ταράτσα του Privilege τους τρεις φιναλίστ. Βασισμένοι σε κριτήρια όπως η τεχνική, η πρωτοτυπία, το άρωμα, η εφευρετικότητα και φυσικά η γεύση και το τελείωμα, όσα απαιτούνται δηλαδή, για να γίνει ένα cocktail classic, σύμφωνα με τις αρχές του BACARDÍ.

Από εκείνη την ημέρα ο Alexander Steptsenko από το Odori Vermuteria Di Atene με το cocktail “Kokomo”, o Αναστάσιος Σούνδιας από το Mr. Peacock Athens στο Χαλάνδρι με το cocktail“Puzzle” και ο Γιώργος Χρόνης από το Spitaki Cocktail Bar στα Ιωάννινα με το cocktail “Nacimiento” είχαν μπει στην διαδικασία να προωθήσουν το cocktail τους και να το κάνουν γνωστό σε όσο γίνεται μεγαλύτερο κοινό. Guest shifts σε bar σε όλο τον κόσμο αλλά και marketing καμπάνιες στα social media ήταν μόνο μερικά από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν. Αυτό το υπέροχο ταξίδι τελείωσε για να ξεκινήσει το πιο σημαντικό. Εκείνο στο Ντουμπάι που θα αναδείκνυε τον μεγάλο νικητή.

Έχοντας τις αποσκευές τους γεμάτες εμπειρίες και τα απαραίτητα υλικά για το cocktail τους, οι τρεις φιναλίστ ταξίδεψαν μέχρι το Ντουμπάι για να παρουσιάσουν το cocktail τους, να μας πουν την ιστορία τους και να διεκδικήσουν την πρώτη θέση για το ελληνικό Bacardi Legacy του 2020. Συγκεκριμένα στις 16 Φεβρουαρίου στο Ντουμπάι, πραγματοποιήθηκε ο Ελληνικός Regional τελικός του Bacardi Legacy 2020. Το σκηνικό ήταν άκρως εντυπωσιακό αφού έλαβε χώρα στην ταράτσα του ξενοδοχείου Ce la vi και εκτός από εξαιρετικά cocktails, η θέα σου έπαιρνε την ανάσα.

Η θερμοκρασία ήταν ψηλά και η όλη ατμόσφαιρα θύμιζε τροπικό σκηνικό, ότι πιο ταιριαστό δηλαδή για έναν διαγωνισμό BACARDÍ. Κριτές σε αυτή την τελική φάση για την Ελλάδα ήταν ο Richard Neil Irwin, η Laura Marnich, ο Matthew Wakeford και ο Χρήστος Χουσέας μπροστά στους οποίους ο Αλέξανδρος, ο Αναστάσιος και ο Γιώργος παρουσίασαν το πλάνο τους, το cocktail τους και την ιστορία πίσω από αυτό.
Το διακύβευμα μεγάλο. Δεν ήταν μόνο ότι ο νικητής θα έπαιρνε το βραβείο του νικητή του ελληνικού Bacardi Legacy αλλά θα είχε την δυνατότητα να εκπροσωπήσει την χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό. Εκεί θα ερχόταν αντιμέτωπος με κορυφαίους bartenders από όλο τον κόσμο και το έπαθλο απλά συναρπαστικό. Όμως ένα extra κίνητρο ήταν ότι φέτος ο παγκόσμιος τελικός για την ανάδειξη του BACARDÍ® Legacy Global Champion θα λάβει χώρα στο εξωτικό και ταιριαστό για την ιστορία του Bacardi, Μαϊάμι.

Όλα αυτά καταλαβαίνεις ότι ανέβαζαν ακόμα περισσότερο την θερμοκρασία και το άγχος στους τρεις bartenders. Λίγο μετά την παρουσίαση τους αναδείχθηκε και ο μεγάλος νικητής. Αυτός που πανηγύρισε και πήρε μαζί του το μεγάλο έπαθλο ήταν ο Alexander Steptsenko από το Odori Vermuteria Di Atene με το cocktail “Kokomo”. Αμέσως μετά την ανακοίνωση σειρά είχαν τα πανηγύρια αλλά και ένα ατέλειωτο πάρτι σε αυτό το άκρως καλοκαιρινό και εξωτικό σκηνικό.

Επόμενη στάση το Μαϊάμι, όπου την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θα ταξιδέψει ο Alexander Steptsenko με το “Kokomo” του για να ζήσει τη μοναδική εμπειρία του Bacardi Legacy Final. Εκεί, θα τον περιμένουν κορυφαίοι bartenders από όλο τον κόσμο, διεκδικώντας τον τίτλο του BACARDÍ® Legacy Global Champion!

Άλλη μια άρτια διοργάνωση του Bacardi Legacy έλαβε τέλος και άλλο ένα παγκόσμιο ταξίδι φτάνει στον προορισμό του. Το ραντεβού για τον Μάιο για την ανάδειξη του BACARDÍ® Legacy Global Champion έχει δοθεί και το Oneman.gr θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη.

Για την ώρα, καλή επιτυχία και στον Alexander Steptsenko και το “Kokomo” που είναι και οι εκπρόσωποί μας.