HUNGRY X LAMBROS VAKIAROS

Η πιο λαχταριστή συνταγή για Philly Cheesesteak Burger

Κάθε εβδομάδα, ο Λάμπρος Βακιάρος προτείνει για τους πάντα Hungry αναγνώστες του OneMan τις πιο εύκολες, γρήγορες και φυσικά νόστιμες συνταγές.

Καταλαβαίνουμε ότι μετά τις διακοπές συνήθως ακολουθεί δίαιτα, αλλά εντάξει, σαββατοκύριακο έρχεται, μπορούμε να το ρίξουμε λίγο έξω. Κι αυτό δε σημαίνει απαραίτητα φαγητό έξω και έξτρα έξοδα στα τέλη του μήνα.

Μπορείς να φας ένα απολαυστικό burger και στο σπίτι και έχουμε την τέλεια συνταγή και γι’ αυτό.

Philly Cheesesteak Burger

Υλικά

  • 600 γρ μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα (χωρίς κόκκαλο) ή rib eye
  • 30 γρ βούτυρο ή μοσχαρίσιο λίπος
  • 300 γρ λευκό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 180 γρ πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)
  • 5 γρ Worchester sauce
  • 10 γρ flavorits THE BOOST
  • 8 φέτες τυρί provolone ή 300 γρ cheese dip
  • 4 ψωμάκια brioche για burger

Εκτέλεση

  1. Μεταφέρουμε την μπριζόλα στην κατάψυξη για περίπου 45’-60’ τότε να παγώσει ελαφρώς και να μπορούμε να την κόψουμε σε λεπτότερες φέτες πολύ πιο εύκολα.
    * Είναι πολύ σημαντικό αυτό το βήμα για να έχουμε ένα ωραίο γευστικό αποτέλεσμα.
  2. Κόβουμε την μπριζόλα κάθετα σε όσο πιο λεπτές φέτες (μπορούμε να ζητήσουμε και από το χασάπη μας να το κάνει σε πάχος 3 χιλιοστά στη μηχανή).
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα
  4. Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το μισό βούτυρο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να καραμελώσουν για περίπου 5 με 6 λεπτά.
    * Αν χρησιμοποιήσουμε και την πιπεριά τη βάζουμε την ίδια στιγμή με το κρεμμύδι.
  5. Αφαιρούμε προσωρινά το κρεμμύδι από το τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και πάντα σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτουμε τη λεπτοκομμένη μπριζόλα. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κρέας να πάψει να είναι κόκκινο. Σε αυτό το σημείο επαναφέρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το flavorits THE BOOST, τη Worchester sauce, αλάτι και πιπέρι.
    *Είναι πολύ σημαντικό να μη δώσουμε χρώμα στο κρέας και να το μαγειρέψουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
    *Επειδή το κρέας είναι πολύ λεπτοκομμένο, αλατίζουμε πάντα στο τέλος έτσι ώστε να παραμείνει ζουμερό.
  6. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα τέσσερα ψωμάκια με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω και διαμοιράζουμε το κρέας με το κρεμμύδι στα κάτω μέρη.Τοποθετούμε δύο φέτες τυρί στο κάθε ψωμάκι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
    * Η λαδόκολλα δεν είναι απαραίτητη αλλά μας βοηθάει να μην πλένουμε πολύ ώρα τα ταψιά μετά.
  7. Σερβίρουμε αμέσως!

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες συνταγές για τις κρύες ημέρες του χειμώνα στο site του Λάμπρου Βακιάρου και στο Instagram @iamvakiaros.