iStock
HUNGRY X LAMBROS VAKIAROS

Η συνταγή για το πιο εύκολο και απολαυστικό παγωτό

Κάθε εβδομάδα, ο Λάμπρος Βακιάρος προτείνει για τους πάντα Hungry αναγνώστες του OneMan τις πιο εύκολες, γρήγορες και φυσικά νόστιμες συνταγές. Σήμερα, φτιάχνουμε το πιο εύκολο παγωτό με μπισκότα, μπανάνα και φυστικοβούτυρο.

Για όλες εκείνες τις φορές που τρέχεις μέχρι την κατάψυξη κι εύχεσαι να έχει μείνει παγωτό, υπάρχει λύση. Μία συνταγή για να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα το δικό σου παγωτό, με τα πιο λαχταριστά υλικά. Μπισκότα, μπανάνα και φυστικοβούτυρο σε μία συνταγή παγωτού, για να μην ξεμείνεις ποτέ ξανά.

Εύκολο Παγωτό με Μπισκότα, Μπανάνα και Φυστικοβούτυρο

συνταγή για παγωτό

Υλικά (για 1,5 κιλό παγωτό)

  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300 γρ. μπανάνες
  • 300 γρ. γεμιστά μπισκότα
  • 60 γρ. φυστικοβούτυρο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Στο κάδο του μίξερ (ή με μίξερ χειρός) προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 2-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει.
  2. Παράλληλα με ένα πιρούνι λιώνουμε τις 2 μπανάνες και τις προσθέτουμε μέσα στο μίξερ ανακατεύοντας ελαφρώς με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή κουτάλα. Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε την τελευταία μπανάνα και την προσθέτουμε κι αυτή στο μείγμα.
  3. Θρυμματίζουμε στο μούλτι καλά τη μία από τις δύο συσκευασίες του μπισκότου και χοντροκόβουμε τη δεύτερη με ένα μαχαίρι.
  4. Προσθέτουμε και τα μπισκότα στο μείγμα.
  5. Προσθέτουμε λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ ή 2 μικρές και προσθέτουμε το μείγμα του παγωτού. Τέλος, απλώνουμε κατά μήκος το φυστικοβούτυρο (ή τη μισή ποσότητα στην κάθε φόρμα) και με ένα μαχαίρι δημιουργούμε νοητούς κύκλους, έτσι ώστε να ανακατέψουμε ελαφρώς το φυστικοβούτυρο με το υπόλοιπο μείγμα παγωτού. (!) Αν το φυστικοβούτυρο είναι πολύ σφιχτό το ζεσταίνουμε ελαφρώς στα μικροκύματα ή σε ένα μπεν μαρί.
  6. Τυλίγουμε πολύ καλά με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 8 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει.

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες συνταγές για τις κρύες ημέρες του χειμώνα στο site του Λάμπρου Βακιάρου και στο Instagram @iamvakiaros.