Shutterstock
FESTIVE COCKTAILS

Η συνταγή του Αλέξανδρου Σουρμπάτη για το Manhattan

Ο bar manager του Casablanca social club μας φτιάχνει το δικό του cocktail για τις γιορτές.

Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες βγαίναμε έξω στα bar, πίναμε ποτά σε στάσεις που κάναμε ανάμεσα στα ψώνια. Επειδή φέτος δεν μπορούμε, αποφασίσαμε να κάνουμε το δικό μας bar crawling. Κάθε μέρα ένας bartender μας φτιάχνει ένα cocktail και μας λέει πως και που θα ήθελε να το απολαύσει. Cheers.

Ο Αλέξανδρος θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι η ψυχή και το σώμα του bartending στη συμπρωτεύουσα. Η έδρα του είναι στη Θεσσαλονίκη και από εκεί σερβίρει υπέροχα cocktails σε ένα από τα πιο όμορφα μαγαζιά της χώρας το Casablanca. Εκεί θα μας σέρβιρε και αυτές τις γιορτές και μιας και δεν είναι εφικτό αυτό, του ζητήσαμε να μας φτιάξει το δικό του αγαπημένο cocktail για τις γιορτές.

Η συνταγή του Manhattan

Δε θα μπορούσα να μη διαλέξω το αγαπημένο μου cocktail, το οποίο δεν είναι άλλο από το Manhattan. Ως λάτρης του συγκεκριμένου ποτού, δίνω μεγάλη βάση στο ουίσκι που θα χρησιμοποιήσω. Η αγαπημένη μου συνταγή που ταιριάζει πολύ στα Χριστούγεννα είναι η εξής:

• 60ml. Eagle Rare straight bourbon
• 25ml. Riserva Carlo Alberto rosso
• 4-5 dashes Bittermens spiced cranberry bitters

Αναδεύουμε όλα τα υλικά σε δοχείο με πάγο και σουρώνουμε, ιδανικά, σε παγωμένο ποτήρι χωρίς πάγο. Ψεκάζουμε με έλαια από φλούδα πορτοκαλιού.

Πού θα ήθελε ο Αλέξανδρος να απολαμβάνει αυτό το cocktail;

«Θα ήθελα πολύ να το απολαύσω στο ωραιότερο whisky bar του κόσμου, το Auld Alliance στη Σιγκαπούρη. Αλλά κυρίως θα ήθελα πολύ να το φτιάξω εγώ ο ίδιος για πολλούς και αγαπημένους φίλους και να καπνίσουμε μαζί ένα πούρο (ή δύο) πίνοντάς το όλο το βράδυ, αναπληρώνοντας όλες τις στιγμές που χάσαμε λόγω κορονοϊού».

Cheers