FOOD & DRINK

Και μετά την Ελλάδα το Bacardi Legacy πάει Μεξικό

O Regional τελικός του Bacardi Legacy στην Αθήνα, ανέδειξε τους 3 νικητές του και το Οneman ήταν εκεί για να σου μεταφέρει εντυπώσεις.

Παρακολουθώ τον διαγωνισμό του Bacardi Legacy από την πρώτη χρονιά που έτρεξε στην Ελλάδα. Από αυτή την πρώτη μου επαφή, με είχε γοητεύσει το concept του διαγωνισμού που δεν αφορά μόνο την τεχνική και την παρασκευή πρωτότυπων cocktails. Το Bacardi Legacy βάζει τους διαγωνιζόμενους να δημιουργήσουν την δικιά τους Bacardi κληρονομιά και την τοποθετεί απέναντι από εμβληματικά cocktails που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα και τα γνωρίζει ο καθένας σε όλες τις άκρες της γης.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

Ο διαγωνισμός στην Ελλάδα από την πρώτη του χρονιά έθεσε τον πήχη ψηλά από άποψη διοργάνωσης αλλά και διαγωνιζόμενων που εντυπωσίαζαν με τις δημιουργίες τους. Η ανταμοιβή για όλο αυτό ήταν ο φετινός Regional τελικός του Bacardi Legacy για την Κύπρο, το Ισραήλ και φυσικά την Ελλάδα φέτος να λάβει χώρα στην Αθήνα. Κάπως έτσι, την  Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, το Estate Music Hall γέμισε με εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής και ευρωπαϊκής bar σκηνής για να αναδείξουν τους τρεις νικητές, έναν από κάθε χώρα.

Το διακύβευμα μεγάλο. Εκτός από το μεγάλο έπαθλο της νίκης για την κάθε χώρα, οι τρεις bartenders που θα έβγαιναν νικητές, θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν την νίκη στον παγκόσμιο τελικό στο Μεξικό τον Απρίλιο. Στην χώρα της Tequila και του Mezcal θα αναδειχθεί το cocktail που με βάση το Bacardi θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον κόσμο, μα πάνω από όλα την ιστορία και μια θέση στο πάνθεον των cocktails δίπλα στο Cuba libre, το Mojito, το Daiquiri.

Αλλά ας επιστρέψουμε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Η πρωτεύουσα φιλοξένησε τους 9 συνολικά διαγωνιζόμενους, οι οποίοι κατέφθασαν στην χώρα μας στις 26 Φεβρουαρίου. Από εκείνη την στιγμή κριτές, διαγωνιζόμενοι αλλά και καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δράσεις, workshop αλλά και να μάθουν tips για τον απαιτητικό τελικό. Το πρώτο σκέλος του τελικού έλαβε χώρα στις 27 Φεβρουαρίου όπου τρεις κριτές, η Sandra Lawrence (συνιδιοκτήτρια στο ‘The cocktail lovers’), ο Moe Ajaff (συνιδιοκτήτης των δύο Schmucks στη Βαρκελώνη) και η Manuela Kemlin (Marketing Manager Bacardí) έκριναν και βαθμολόγησαν τους διαγωνιζόμενους βάσει του πλάνου προώθησης που αφορούσε το cocktail. Να θυμίσουμε ότι οι τρεις διαγωνιζόμενοι που προκρίθηκαν στον τελικό από κάθε χώρα είχαν στην διάθεσή τους χρόνο και ένα χρηματικό ποσό για να προωθήσουν το cocktail τους και να το κάνουν γνωστό.

Η στιγμή όμως που όλοι περίμεναν ήρθε την επόμενη μέρα, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, όπου οι 9 finalists ανέβηκαν ένας προς ένας στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του Estate Music Hall για να μαγέψουν κοινό και κυρίως κριτές ώστε να κερδίσουν το πολυπόθητο έπαθλο. Οι κριτές, διακεκριμένες προσωπικότητες της bar σκηνής, κάθισαν στις θέσεις τους και ήταν έτοιμοι για το δύσκολο έργο που είχαν μπροστά τους. Ο Dickie Cullimore (Bacardi Global Brand Ambassador), ο Naren Young (αρθρογράφος στο Imbibe.com, head στο “Dante” bar του Manhattan) και η Sandra Lawrence καθώς και ένας επιπλέον κριτής ανά χώρα, έπρεπε να βαθμολογήσουν όλα τα cocktails και αποφασίσουν τον νικητή από κάθε χώρα. Κριτήρια τους αυτή την φορά, η τεχνική, η πρωτοτυπία, το άρωμα, η εφευρετικότητα και φυσικά η γεύση και το τελείωμα. Με λίγα λόγια οι κριτές έψαχναν το cocktail που θα έχει τα συστατικά για να γίνει ένα classic BACARDÍ cocktail.

Οι μεγάλοι νικητές της ημέρας ήταν ο Κωνσταντίνος Καζέλης από το Lost & Found Drinkery της Κύπρου με το cocktail “Back in black”, η Irene Benjamin από το Zalame ACB για το Ισραήλ με το cocktail “Back to basics” και τέλος o Aντώνης Μαντζαρίδης από το Theory bar  με το cocktail “Semilla”, για την Ελλάδα.

Και οι τρεις τους το πανηγύρισαν δεόντως, ο καθένας με τον δικό του, προσωπικό τρόπο. Και πως να συγκρατηθείς άλλωστε όταν ξέρεις ότι είσαι ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό του Μεξικού στις 26 Απριλίου και μια ανάσα για να αναδειχθείς νικητής στον παγκόσμιο τελικό. Κάτι που θα κάνει το cocktail σου να γράψει το όνομά του δίπλα σε εμβληματικά Bacardi cocktails. Άλλη μια άρτια διοργάνωση του Bacardi Legacy έλαβε τέλος και άλλο ένα παγκόσμιο ταξίδι φτάνει στον προορισμό του. Το ραντεβού για τον Απρίλιο για την ανάδειξη του BACARDÍ® Legacy Global Champion έχει δοθεί και το ΟΝΕΜΑΝ θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη.

Για την ώρα καλή επιτυχία και στους τρεις και ιδιαίτερα τον Αντώνη Μαντζαρίδη που είναι και ο εκπρόσωπός μας.