ΠΟΤΟ

Και οι 6 πρώτοι φιναλίστ του World Class είναι υπέροχοι

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού και έξι ονόματα του bartending πήραν το εισιτήριο για τον ελληνικό τελικό. Ο δρόμος προς το Κέιπ Τάουν θα είναι μακρύς.

Το φετινό ταξίδι του World Class ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και η “Ιθάκη” περιμένει έναν και μόνο έναν από τους 12 Έλληνες bartenders που θα μετέχουν τον Ιούνιο στον ελληνικό τελικό του World Class. Το ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής και τον Παγκόσμιο Τελικό, είναι λίγο νωρίς για να το μάθουμε αλλά ήδη 6 bartenders πήραν προβάδισμα μετά το πρώτο “κύμα”.

Με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο πρώτο “κύμα” να αποδεικνύει έμπρακτα την αναγνώριση που έχει η πλατφόρμα του World Class και τα 7 χρόνια λειτουργίας της, το δεύτερο “κύμα” που θα αναδείξει άλλους 6 φιναλίστ αναμένεται να είναι ακόμα πιο συναρπαστικό. Όσοι, βλέπεις, δεν κατάφεραν να είναι στους πρώτους 6 διακριθέντες, έχουν μία δεύτερη ευκαιρία τους επόμενους μήνες να κερδίσουν κι εκείνοι το μαγικό εισιτήριο για τον ελληνικό τελικό.

Οι 6 πρώτοι φιναλίστ

 

Κάποιους τους έχεις δει πίσω από τη μπάρα να μεγαλουργούν, κάποιους ενδεχομένως να πρέπει να τους επισκεφτείς πολύ σύντομα. Οι 6 κύριοι που θα δεις παρακάτω είναι αυτοί που “κέρδισαν” τους δύο κριτές του πρώτου “κύματος”, τους δημοφιλείς “Cocktail Lovers”, Sandrae Lawrence και Gary Sharpen. Στο πρώτο “κύμα” με τίτλο “The Fundamentals of Flavours”, οι bartender κλήθηκαν να δημιουργήσουν cocktail που προκαλούν όλες τις αισθήσεις, ενώ ταυτόχρονα να δημιουργούν μία μοναδική εμπειρία απόλαυσης.

 

Στη διαθεσή τους; Μα φυσικά μερικά Classic Malts (Cardhu 12, 15 & 18 ετών, Talisker 10 ετών, Talisker Port Ruighe), το αμερικανικό Bulleit whiskey (Bulleit Βourbon ή Bulleit Rye), τα Johnnie Walker® Gold LabelTM Reserve, Blue LabelTM & Platinum LabelTM Blended Scotch Whisky αλλά και τα ρούμι Ron Zacapa 23 & Ron Zacapa XO.

 

Οι 6 bartenders που πήραν το εισιτήριο για τον ελληνικό τελικό είναι:

Ο Δημήτρης Γούζιος, από το “Mosaiko bar” της Γλυφάδας

Με το cocktail concept Three Dots βασισμένο στο Johnnie Walker Platinum Label

Ο Στέφανος Δραγανιδάκης, από το “The Dalliance House”στην Κηφισιά

Με τη δημιουργία Nostalgia εμπνευσμένη από τα 200 χρόνια ιστορίας του Johnnie Walker

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, από το “Theory Bar” στο Χαλάνδρι

Με το cocktail The Talkies εμπνευσμένο από το “θαλασσινό” Talisker

Ο Δημήτρης Μανγκλάρης, από το “Tokyo Bar” στη Θεσσαλονίκη

Με τη σύνθεση 4 εποχών The Perfect Companion χρησιμοποιώντας Johnnie Walker Blue Label και Zacapa XO

Ο Νίκος Μπάκουλης, από το ολοκαίνουριο “The Clumsies bar” στην Αθήνα

Με τη σύλληψη Magnetism εμπνευσμένη από το σύμπαν του Zacapa 23 yo

Ο Κώστας Χατζηαββάς, από το “Recipe Bar” στην Κηφισιά

Με το ανατρεπτικό The Game βασισμένο στο single malt whisky, Cardhu

Και οι 6 κατάφεραν να δημιουργήσουν cocktail ιδιαίτερα τόσο σε γεύση όσο και άρωμα. Cocktail με ισορροπία αλλά και εκείνη την παρουσίαση που θα ανεδείκνυε τη δημιουργικότητα που είχαν επιδείξει κατά την εκτέλεση.

Όπως κάθε χρόνο, όσα βλέπουμε από τους bartenders σε όλη την Ελλάδα, αποδεικνύουν την γεωμετρική πρόοδο με την οποία το ελληνικό bartending εξελίσσεται. Κάθε χρόνο, μέσα από το World Class, bartenders από κάθε γωνιά της χώρας έχουν τη δυνατότητα όχι απλά να δείξουν τη δουλειά και τη δημιουργικότητά τους αλλά κυρίως να πάρουν ερεθίσματα και χρήσιμα μαθήματα για την συνέχεια.

Το World Class έχει καταφέρει πριν και πάνω από όλα να είναι ένα tank ιδεών και δημιουργίας. Ένα melting pot στο οποίο κάθε bartender ρίχνει τις δικές του ιδέες και τις δικές τους ιδιαιτερότητες, όχι για να αναδειχθεί ο ένας αλλά για να γίνουν όλοι μαζί καλύτεροι.

 

Μάθε όλες τις εξελίξεις και την πορεία προς το δεύτερο “κύμα” του φετινού World Class  μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο Facebook αλλά και από τα hashtag #worldclassgreece.

Το Oneman θα είναι εκεί, σε κάθε πτυχή του World Class να αναδεικνύει εκείνους τους bartender και εκείνα τα ποιοτικά στοιχεία που πρέπει να φτάνουν στα μάτια και τα αυτιά σου.

Καλή World Class χρονιά