ΠΟΤΟ

Κανένα gap – Mind the Pub

Κομμένα δοκάρια, άπειρες πλατείες, φοβερή ρυμοτομία. Η Ηλιούπολη -επιτέλους- έχει και τη δική της σωστή μπυραρία.

Δεν θέλεις να αναλύσω τι είναι για μένα η Ηλιούπολη, διότι απλούστατα δεν σε ενδιαφέρει, εκτός αν μεγάλωσες κι εσύ στην Ηλιούπολη, οπότε ίσως υπάρχει μια πιθανότητα να σε ενδιαφέρει. Αυτά που σίγουρα δεν είχε η πόλη μέχρι πρότινος και απέκτησε εδώ και μερικές εβδομάδες είναι μια σωστή μπυραρία. Και μάλιστα, με εντυπωσιακή ντρίμπλα. Όχι στην κεντρική πλατεία, ούτε κοντά στην κεντρική πλατεία. Το ‘Mind the Pub’ άνοιξε στην Α. Παπανδρέου και κόκκινη-κόκκινη σε περιμένει για μπύρες και συμπάθεια.

 

Μπορεί να μην ξέρεις απέξω τη συγκεκριμένη λεωφόρο (είπαμε, εκτός αν είσαι ντόπιο παιδί), αλλά δεξιά κι αριστερά από την ολοκαίνουργια μπυραρία (άνοιξε στις 27 Ιουνίου), υπάρχουν δύο σημαντικά ‘αξιοθέατα’.

Ξεκινώντας από το λιγότερο σημαντικό από τα δύο, αριστερά όπως κάθεσαι στο ‘Mind The Pub’ βρίσκεται το υπερ-επικό φροντιστήριο Κεφαλάς, το οποίο δεν έχει τίποτα το υπερ-επικό, αν εξαιρέσεις ότι πήγαινα εκεί στην Τρίτη Λυκείου και ότι σε ένα μάθημα Αρχαίων, ο Παναθηναϊκός κέρδιζε 3-1 τη Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ και γινόταν τέτοιος χαμός απέξω που αφήσαμε τα ανώμαλα ρήματα και ανοίξαμε τα ραδιόφωνα. (Πόσο 70s). (Δεν είμαι Παναθηναϊκός).

Το άλλο αξιοθέατο, δεξιά όπως κάθεσαι στην μπυραρία, είναι το βίντεο κλαμπ Μάκης, ένα από τα αρχαιότερα του λεκανοπεδίου (πέρυσι γυρίστηκε και μια γνωστή διαφήμιση εκεί, μεγάλη καταξίωση). Αλλά ας μείνουμε στα της μπυραρίας. Με μια εγγλέζικης –και όχι αγγλικής- αισθητικής επιγραφή και με το κόκκινο να είναι το χρώμα που επικρατεί σχεδόν παντού, το ‘Mind the Pub’ βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία του ρολαρίσματος.

 

Παρότι μόλις λίγων ημερών και παρότι καταμεσής του καλοκαιριού, το να βρεις τραπέζι έξω ήταν κάτι που έγινε ρεαλιστικό μετά τις 22.30, πράγμα που δείχνει ότι το μαγαζί έχει ξεκινήσει δυνατά.

(Ακολούθησέ μας στο Foursquare για να διαβάζεις tips για τα μαγαζιά που επισκεπτόμαστε)

Winter is coming

Η αλήθεια είναι ότι περιμένοντας να αδειάσει ένα τραπέζι έξω, είναι ξεκάθαρο ότι η ουσιαστική επένδυση έχει γίνει στον μέσα χώρο του μαγαζιού, ενόψει του χειμώνα –ηρέμησε George R.R. Martin-, ενόψει Champions League, ενόψει των των πιο κρύων Σαββάτων που θα έρθουν, ενόψει πάρτι και dj sets που ήδη έχουν αρχίσει να σκέφτονται οι άνθρωποι του. Το μαρτυρούν οι ψιλοτεράστιες οθόνες, το μαρτυρά το μπαρ, ένα όμορφο stand-τραπέζι παραδίπλα και μια σειρά από τραπέζια στον τοίχο, το ένα δίπλα στο άλλο.

 

Ως προς τα της μουσικής επένδυσης, ελληνικά δεν πρόκειται να ακούσεις στο ‘Mind the Pub’, το οποίο υπόσχεται να κρατήσει το αγγλικό φλέγμα ακόμα και στις μουσικές. Εκεί που δεν υπάρχει διάθεση να κρατηθεί πιστά το βρετανικό πνεύμα είναι στις μπύρες.

Ο κατάλογος και οι –όχι και λίγοι- άνθρωποι που είναι εκεί για να σε εξυπηρετήσουν προωθούν ξεκάθαρα ελληνικές μπύρες. Για την ακρίβεια, ελληνικές μπύρες που μάλλον δεν έχεις ακούσει ακόμα. Εντάξει η Βίος. Κάπου θα την έχεις πιει, κάπου θα την έχει πάρει το μάτι σου. Αλλά είχες ακουστά για τη Νήσο ή την Corfu; Να με συγχωρείς αν είσαι καθηγητής της Μπύρας, αλλά εγώ δεν τις ήξερα και χάρηκα που τις γνώρισα. Και σε μια χαρά τιμές επίσης.

 

E, να μην τσιμπήσεις και κάτι;

Αφού παρατηρείς τα αυτονόητα (που δεν είναι αυτονόητα σε κάθε μπυραρία, πίστεψέ με), όπως κάθε μπύρα έχει το ποτήρι της -ωραία πράγματα, νοικοκυρεμένα- έρχεται η κρίσιμη αυτή ώρα που πρέπει να συνοδεύσεις το αλκοόλ. Ο νεογέννητος κατάλογος έχει τις απαραίτητες ποικιλίες, οι ποικιλίες έχουν τα απαραίτητα κρεατο-αλλαντικά, αλλά δεν δικαιολογείται να μην δοκιμάσεις το ‘Mind the Pub’ σάντουιτς (πού αλλού θα το βρεις άλλωστε;) και το BBQ Burger που επίσης ξεχωρίζει από το τόσο-όσο μενού.

 

Το κόνσεπτ της μπυραρίας συμπληρώνει διακριτικά ο κατάλογος με τα κοκτέιλ, αλλά και η ‘συνήθεια’ του μαγαζιού να ανοίγει από τις 9 το πρωί για καφέ. Πριν προλάβεις να μπερδευτείς σχετικά με το dna μπυραρίας που ρέει στους τοίχους και τα κουφώματα του ‘Mind The Pub’, βλέπεις αυτή τη φανταστική δουλειά που έχει γίνει στον μέσα δεξιά τοίχο με το μεγάλο, wall-οειδές όνομα του καταστήματος και επανέρχεσαι. Στην μπυραρία, στην Ηλιούπολη και στο επικείμενες μεγάλες στιγμές.

 

Φεύγοντας από το ‘Mind the Pub’ και κατηφορίζοντας προς τα Κανάρια, μια από τις 7.540 πλατείες της μοναδικής Ηλιούπολης, σκεφτόμουν τι τέλεια που θα ήταν να πήγαινα ακόμα φροντιστήριο και στο σχόλασμα να καθόμασταν για ‘Νήσος’ στην μπυραρία δίπλα.

Μετά πήγα στο Παγκράτι. Μετά σκέφτηκα ότι κάποτε θα ξαναγυρίσω μόνιμα στην Ηλιούπολη. Μετά, κατέληξα ότι στο μεσοδιάστημα, θα έχω έναν πολύ καλό λόγο για μικρές επιστροφές. Όχι ότι σε ενδιαφέρει ακόμα. Θα σε ενδιαφέρει μόλις περάσεις κι εσύ μια βόλτα από το ‘Mind the Pub’.

(Ακολούθησέ μας στο Foursquare για να διαβάζεις tips για τα μαγαζιά που επισκεπτόμαστε)