FOOD & DRINK

Κοκτέιλ με μια στάση στο μανάβικο

Κανένα λαχανικό δεν θα αποτελέσει ποτέ τη βάση για ένα κοκτέιλ. Είναι όμως η πινελιά που θα σου επιτρέψει να εντυπωσιάσεις.

Εντάξει, τα λαχανικά είναι για τη σαλάτα και το αρνί για το Πάσχα. Αλλά σε ορισμένες περιστάσεις τα λαχανικά και τα παράγωγά τους είναι εκείνα που μπορούν να αλλάξουν εντελώς τη γεύση του ποτού σου. Προς το καλύτερο.

Δεν είναι και τόσο πολλά τα λαχανικά με τα οποία μπορείς να πειραματιστείς. Και όχι άδικα. Η ντομάτα εμφανίζεται στα cocktail κυρίως ως χυμός. Το αγγούρι πολτοποιείται, γαρνίρει και αρωματίζει. Το πατζάρι παίζει πολύ αλλά αρέσει σε λίγους. Ενώ το σέλερι έχει βρει θαλπωρή μόνο σε συγκεκριμένα cocktail με ντομάτα.

Από εκεί και πέρα πολλοί έχουν προσπαθήσει να ασχοληθούν με άλλα λαχανικά. Πατάτες κρεμμύδια και άλλα. Οι απόπειρες δεν μας ενδιαφέρουν και πολύ. Μας νοιάζει η ουσία.

Γι’ αυτό και σου προτείνουμε τρία δοκιμασμένα και πολύ γευστικά cocktail.

Cucumber martini

Είναι από τα ποτά που έχουν δημιουργηθεί σε πολλές εκδοχές. Πολλοί απλά σερβίρουν ένα κανονικό Dry martini με Hendricks χάρη στα αρώματα αγγουριού στη γεύση του και γαρνίρουν με αγγούρι αντί για ελιές. Εδώ παρουσιάζουμε μια συνταγή που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι.

 

Υλικά

60ml βότκα

15ml χυμό λεμόνι

2 φέτες αγγουριού

3 φύλλα μέντας

15ml σιρόπι ζάχαρης

Προετοιμασία

Λιώνεις το αγγούρι σε ένα shaker να βγάλει τα υγρά του. Χτυπάς τη μέντα ελαφρά στο χέρι σου για να βγάλει το άρωμά της και την προσθέτεις. Ρίχνεις τα ποτά και τους χυμούς και ανακινείς. Στραγγίζεις σε ένα ποτήρι για Martini και γαρνίρεις με μια φέτα αγγούρι και μέντα.

Bloody Mary

 

Υλικά

45ml βότκα

60ml χυμό ντομάτας

15ml χυμό λεμόνι

Worcestershire sauce

Tabasco

1 στικ celery

1 φέτα λεμονιού

Αλατοπίπερο

Προετοιμασία

Μπορεί να μοιάζει με σούπα αλλά μπορεί να σε στείλει αδιάβαστο. Ανακάτεψε τα υλικά (πέρα από το σέλερι και το λεμόνι) σε ένα shaker μαζί με χοντροκομμένο πάγο. Η αλήθεια είναι ότι ο ντοματοχυμός πρέπει να είναι παγωμένος για να βγάλει ένα ωραίο ποτό. Ανακάτεψε όλα τα υλικά, πρόσθεσε τις sauce ανάλογα τις αντοχές σου, βάλε και τα μπαχαρικά σου και ανακίνησε το μείγμα. Σέρβιρε σε ένα old fashioned ποτήρι μαζί με το στικ του σέλερι και τη φέτα λεμονιού. Μην ντρέπεσαι. Πίνεται με καλαμάκι.

Purple eruption

 

Υλικά

45ml Bourbon

30ml Drambuie

1 πατζάρι

1 σύκο

Λεμονόχορτο

Φύλλα μέντας

Ginger

Προετοιμασία

Ξεκινάς φτιάχνοντας τον χυμό του πατζαριού. Θα χρειαστείς ένα ψιλοκομμένο πατζάρι βρασμένο, ένα σύκο, λίγο λεμονόχορτο, μερικά φύλλα μέντας και λίγο ginger. Τα βάζεις σε ένα blender, τα χτυπάς, σουρώνεις και τοποθετείς τον χυμό μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά. Ύστερα ανακατεύεις τα ποτά με τον χυμό σε ένα shaker με πάγο και σουρώνεις σε ένα ποτήρι για martini. Γαρνίρεις με φύλλα μέντας.

Αν έχεις κάποιο δικό σου να προτείνεις, μην ντραπείς…