FOOD & DRINK

Στο ‘Λιοκάλυβο’ θα ζήσεις το απόλυτο ηλιοβασίλεμα

Ένα beach bar στα Χανιά που σε καλεί να βάλεις το χέρι στο μέτωπο και να περάσεις τις πιο όμορφες καλοκαιρινές σου στιγμές.

Η στιγμή που πέφτει ο ήλιος και ο ουρανός γίνεται όλο και περισσότερο πορτοκαλί. Είναι η στιγμή που η άμμος και ο ήλιος δεν καίει, η θάλασσα είναι ακόμα ζεστή και συνήθως ήρεμη και όλα μοιάζουν αρμονικά φτιαγμένα για ζήσεις την πιο όμορφη ώρα της ημέρας. Το ίδιο αρμονικά φτιαγμένα είναι τα πάντα και στο Λιοκάλυβο στα Φαλάσαρνα των Χανίων για να ζήσεις τις πιο όμορφες καλοκαιρινές σου στιγμές.

 Το ολόφρεσκο beach bar στην υπέροχη παραλία στα Φαλάσαρνα των Χανίων της Κρήτης, είναι αρμονικά σχεδιασμένο με το τόπο και μοναδικός του σκοπός είναι να σου δημιουργήσει πανέμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις. Το Λιοκάλυβο είναι έμπνευση του Λευτέρη Μαρκάκη, του Βασίλη Κυρίτση και του Νίκου Μπακουλη από το The Clumsies, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν το εξωτικό τοπίο της παραλίας και να δημιουργήσουν ένα από τα πιο όμορφα και ολοκληρωμένα beach bar της χώρας. 

Με μότο το «living in the sunlight», το Λιοκάλυβο εμπνεύστηκε από αρχαία εδώλια που βρέθηκαν στην Κρήτη και πήρε το όνομα του από τη χειρονομία που κάνουμε όλοι, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ατενίζοντας τον ήλιο με το χέρι μας να σχηματίζει μία αυτοσχέδια καλύβα για να ρίξει σκιά στα μάτια. Αυτή την κίνηση θα κάνεις και εσύ μόλις βρεθείς εκεί από το πρωί και καταλήξεις το βράδυ να βιώνεις ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σου. 

Άλλωστε τα Φαλάσαρνα είναι δυτική παραλία με απρόσκοπτη θέα στο απέραντο γαλάζιο. Από νωρίς που θα πας θα πιεις υπέροχο speciality καφέ ειδικά καβουρδισμένο για το Λιοκάλυβο από την wisecup.

Όλες οι ομπρέλες, οι ξαπλώστρες και οι μεγάλες μαξιλάρες που περιμένουν τους επισκέπτες στη λευκή άμμο της παραλίας στα Φαλάσαρνα δίπλα στα κρυστάλλινα νερά είναι τοποθετημένες έτσι ώστε να εξασφαλίζουν ανοιχτό ορίζοντα σε όλους. Κανένας, άλλωστε, δεν πρέπει να χάσει το περίφημο ηλιοβασίλεμα που ξετυλίγεται κάθε απόγευμα στο Λιοκάλυβο. Για όσους επιθυμούν πιο ήσυχες στιγμές, οι διάσπαρτες καμπάνες δίπλα στους χαρακτηριστικούς αμμόλοφους της περιοχής τους δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το περίφημο μενού του εστιατορίου χωρίς να τις αποχωριστούν.

Και μιας και μιλήσαμε για το μενού του εστιατορίου θα ξεκινήσω να σου μιλάω για τον φροντισμένο κήπο που θα δεις μόλις φτάσεις στο Λιοκάλυβο και αποτυπώνει τον πλούσιο βοτανικό καμβά της Κρήτης. Από εκεί συλλέγονται τα φρέσκα μυρωδικά της κρητικής γης για να συνθέσουν μαζί με αγνές πρώτες ύλες τις γεύσεις στα μοναδικά πιάτα, αλλά και στους μοναδικούς, φρέσκους χυμούς και στα cocktail του καταλόγου.

Στο εστιατόριο, ο γνωστός σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, γέννημα θρέμμα της Κρήτης, γνωστός για το εστιατόριο «Χαρούπι» της συμπρωτεύουσας, εμπνέεται από τη μεσογειακή-κρητική παράδοση, επιλέγει τοπικά προϊόντα και παρουσιάζει ένα δημιουργικό μενού γαστρονομικής απόλαυσης με ιδιαίτερα πιάτα, μερικά εκ των οποίων ψήνονται σε κρητικό ξυλόφουρνο. 

Καλά διάβασες. Το Λιοκάλυβο διαθέτει ξυλόφουρνο στον οποίο τα πάντα γίνονται πιο νόστιμα.

Για τα cocktail του δεν θα πούμε πολλά, καθώς τα ονόματα των τριών ιδιοκτητών αποτελούν εγγύηση για τις πιο αυθεντικές και καλοκαιρινές γεύσεις που θα πιεις αυτό το καλοκαίρι. Η έμπνευση και εδώ αντλείται από το εξωτικό και μοναδικό σκηνικό που έχει στηθεί το Λιοκάλυβο αλλά και από τις παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης. Οι επισκέπτες της δυτικής αυτής κρητικής ακτής μπορούν να απολαύσουν για πρώτη φορά κάθε πτυχή του καλοκαιρινού ευ ζην, από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε έναν σοφά σχεδιασμένο καλοκαιρινό προορισμό.

Άλλωστε το μότο του “Living in the sunlight” περικλείει τα πάντα. Αμέτρητες βουτιές στα κρυστάλλινα νερά που διαθέτουν τα Φαλάσαρνας, απολαυστικά πιάτα μεσογειακής γαστρονομίας με πρώτες ύλες από την αγνή κρητική γη και η απόλυτη εμπειρία του ευ ζην με φόντο τους αμμόλοφους. Η πιο όμορφη παραλία της Κρήτης σε προσκαλεί να ζήσεις κάτω από τον ήλιο της κάθε στιγμή του καλοκαιριού. Μην ξεχάσεις να βάλεις το χέρι στο μέτωπο για να απολαύσεις το υπέροχο ηλιοβασίλεμα του και να φωτογραφίσεις στο μυαλό σου την στιγμή. Άσε το κινητό στην άκρη αυτή την φορά. Στο Λιοκάλυβο δημιουργείς αναμνήσεις ζωής.