Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson
ΠΟΤΟ

Λοσάντζελε: Μπήκαμε στο νέο Comedy Club της Αθήνας

Ο Κώστας Μαλιάτσης κι ο Κυριάκος Μπαλάσκας μας ξεναγούν στον δικό τους 'ναό του γέλιου'.

Ένα καθαρό, γνήσιο Comedy Club έλειπε από την Αθήνα. Πολλοί υποστηρικτές του συγκεκριμένου είδους διασκέδασης, το θέλαμε, το επιζητούσαμε, το ονειρεύομασταν, αλλά μέχρι και φέτος το μόνο που είχαμε ήταν διάφορες σκηνές και μαγαζιά, στα οποία μπορούσαμε να δούμε από κοντά τους αγαπημένους μας κωμικούς και να γελάσουμε με την ψυχή μας. Αυτό το ‘κενό’ ήρθε να γεμίσει το Λοσάντζελε Comedy Club, το νέο εγχείρημα του (γνωστού κωμικού) Κώστα Μαλιάτση και του Κυριάκου Μπαλάσκα (DarkSide Tattoo Society), στο οποίο η κωμωδία θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

To πρώτο Comedy Club στην Ευρώπη άνοιξε το 1979 στο Λονδίνο. Ακριβώς 40 χρόνια μετά η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Αθήνα θα έχει τον δικό της χώρο, όπου κάθε ημέρα της εβδομάδας θα μπορεί το κοινό να απολαύσει το ποτό του, βλέποντας γνωστούς κωμικούς και παίρνοντας παράλληλα μέρος σε πολλά acts.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson)

Βέβαια, το Λοσάντζελε από την πρώτη κιόλας ημέρα που δημιουργήθηκε φάνηκε πως δεν θα είναι απλά ένα μαγαζί. Θα είναι ουσιαστικά ένας content creator, όπως μου είπε ο Κώστας, έχοντας δικά του κανάλια στα social media, όπου θα ανεβαίνουν πολλά videos από τα όσα γίνονται στο μαγαζί. Οπότε ετοιμάσου.

Εμείς το επισκεφτήκαμε λίγο πριν ανοίξει επίσημα τις πόρτες του για το κοινό και βγουν για πρώτη φορά on stage οι κωμικοί του. Εκεί συναντήσαμε τους δύο συνεργούς (και συνεργάτες), Κώστα Μαλιάτση και Κυριάκο Μπαλάσκα, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από αυτό το ‘κωμικό έγκλημα’, το οποίο αναμένεται να μας χαρίσει άφθονο γέλιο.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Μια πρώτη γεύση, άλλωστε, την πήραμε στο δίωρο που περάσαμε μαζί τους, την περασμένη Τρίτη (1/10) πριν το πρώτο καραόκε, lip sync, Trash Party, το οποίο μάλιστα σκοπεύουν να το καθιερώσουν κάθε Τρίτη για το απόλυτο ρεζιλίκι. Ο Μαλιάτσης πάντως, ήταν από νωρίς σε τρελά κέφια.

“Είχα την ιδέα για το συγκεκριμένο εγχείρημα εδώ και δύο χρόνια, όταν είχα πάει στο Λονδίνο και έπαθα πλάκα με όλα τα Comedy Clubs εκεί. Όπως καταλαβαίνεις ζήλεψα, γιατί αντικειμενικά το stand up είναι κάτι που μεγαλώνει τώρα στην Ελλάδα και δεν υπήρχε κάποιος χώρος να το φιλοξενήσει σωστά. Ο καλύτερος χώρος ήταν ένα θέατρο, αλλά το θέατρο έχει μάθει αλλιώς. Υπήρχε μεγάλο πρόβλημα και στους κωμικούς και σε εμένα. Το Λοσάντζελε φτιάχτηκε για να λύσει όλα τα κακώς κείμενα που είχαμε συναντήσει τόσα χρόνια στην αγορά”.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Πώς δύο άνθρωποι από τόσο διαφορετικούς χώρους (stand up και tattoo) γνωρίστηκαν και συνυπάρχουν; “Με το Κυριάκο γνωριζόμαστε περίπου τρία χρόνια, μέσω της Λυδίας Παπαϊωάννου. Μια φορά, λοιπόν, έτσι όπως είχαμε βρεθεί και τρώγαμε σουβλάκια στο σπίτι της Λυδίας, του λέω θέλω να κάνω ένα Comedy Club στην Αθήνα. Και μου λέει αμέσως πάμε να το κάνουμε”.

Μπορεί Κώστας και Κυριάκος να είναι εντελώς διαφορετικοί τύποι, ωστόσο το μαγαζί δε θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς να υπάρχουν και οι δύο. Ο Μαλιάτσης είναι το αμάξι και ο Μπαλάσκας το καύσιμο που το ‘τρέχει’. Απ’ ότι μου είπε θέλει να αφήσει το μικρόφωνο και τη σκηνή για τον Κώστα, αλλά η αλήθεια είναι πως έχει κι εκείνος το κωμικό στοιχείο μέσα του. “Ψάχναμε χώρο περίπου δύο μήνες, είδαμε πάρα πολλά μαγαζιά και τελικά καταλήξαμε σε αυτό εδώ, που ήταν παλιά το ΟΞΥΓΟΝΟ Live. Μόλις το βρήκαμε, μας πήρε περίπου 60 μέρες για να το φτιάξουμε, έτσι όπως το βλέπεις σήμερα. Την εικαστική προσέγγιση έχει επιμεληθεί η Athens Coconut”, μου εξηγεί ο Κυριάκος.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Το εσωτερικό του Λοσάντζελε είναι πολύ urban. Με μαύρα βαρέλια, αντί για τραπέζια, με φωτογραφίες εμβληματικών κωμικών, Ελλήνων και ξένων στους τοίχους, ενώ υπάρχουν ακόμα και κλασσικά ηλεκτρονικά που μπορείς να παίξεις δωρεάν ’80s παιχνίδια. Αναμένονται μεγάλες μάχες στο Street Fighter.

Όλα δείχνουν πως έχουν προσέξει κάθε λεπτομέρεια. Το όνομα του μαγαζιού πώς προέκυψε; Τι είναι αυτό το ‘Λοσάντζελε’ τέλος πάντων; “Η Λυδία Παπαϊωάννου εμπνεύστηκε το όνομα. Ψάχναμε διάφορα κλασσικά Comedy Clubs του Λος Άντζελες και θυμάμαι το πέταξε τυχαία, την κοροϊδέψαμε, αλλά καταλήξαμε τελικά στο να το κρατήσουμε”, λέει γελώντας ο Κώστας.

Στόχος του μαγαζιού είναι η σκηνή να φιλοξενήσει τους μεγαλύτερους Έλληνες κωμικούς της σύγχρονης γενιάς, αλλά και να δώσει το βήμα σε πολλά ανεξερεύνητα νέα ταλέντα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην τέχνη του stand up. Θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας), ενώ θα υπάρχει μια ειδική θεματική κάθε φορά. “Θα εμφανίζονται πολλοί γνωστοί κωμικοί, ενώ έχουμε κλείσει ένα πρόγραμμα μέχρι το Δεκέμβρη. Έχουμε μιλήσει με την Κατερίνα Βρανά, με τον Μιχάλη Μαθιουδάκη και τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο, με τον Αλέξανδρο Τσουβέλα και πάρα πολλούς ακόμα που θα περάσουν”.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Για τον Οκτώβρη τουλάχιστον, οι Τετάρτες θα ανήκουν στον Κώστα Μαλιάτση, κάθε Πέμπτη θα εμφανίζεται ο Άγγελος Σπηλιόπουλος, την Παρασκευή ο Ηλίας Φουντούλης θα κάνει ένα ιδιαίτερο παιχνίδι λογοπαιγνίων με καλεσμένους, τα Σάββατα θα υπάρχει μια mix παράσταση με πέντε κωμικούς που θα ανεβαίνουν στη σκηνή, ενώ τις Κυριακές ο Αλέξανδρος Μαλιάτσης (αδερφός του Κώστα) και Αλέξανδρος Κοψιάλης θα παίρνουν το μικρόφωνο. Τις Τρίτες, όπως είπαμε και προηγουμένως, ετοιμάσου για μεγάλα ξεφτιλίκια στα Trash Parties του Λοσάντζελε.

Παράλληλα, το Λοσάντζελε έχει αναδιαμορφωθεί σύμφωνα με τις πιο απαιτητικές ΑΜΕΑ προδιαγραφές, ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το ταλέντο τους και να ανέβουν στη σκηνή χωρίς καμία δυσκολία, χωρίς καμία διάκριση.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Το μαγαζί ανοίγει από τις 20.00, στις 21.00 ξεκινούν τα acts, ενώ μετά το τέλος των εμφανίσεων θα ακολουθεί ’80s party. H τιμή του απλού ποτού είναι έξι ευρώ και η μπύρα είναι στα τέσσερα ευρώ. Το μόνο που χρειάζεσαι τώρα είναι όρεξη για γυμναστική. Γιατί στο Λοσάντζελε θα κάνεις κοιλικούς από τα γέλια.

Λοσάντζελε Comedy Club, Κορυζή 4, Κουκάκι (τηλ. 210 9215740)