FOOD & DRINK

Μαργαρίτες με φρέσκα φρούτα. Όσο είναι ακόμα καιρός

Μην σε αγχώσουμε και πολύ αλλά τελειώνει το καλοκαίρι και μαζί τα ποτά του. Δεν θα πίνεις μαργαρίτες τον χειμώνα οπότε φτιάξ' τις όσο είναι καιρός.

Μπορεί να μην είσαι τεκιλάνθρωπος. Δεκτό. Αν και όπως έχουμε ξαναπεί μάλλον έχεις στο μυαλό σου την εμπειρία της τεκίλας που προσφέρεται σε σφηνάκι σε κάποιο τελειωμένο bar και καταλήγεις να την πίνεις από έναν ιδρωμένο γυναικείο λαιμό. Ιδρωμένο γιατί δεν έχετε αλάτι εύκαιρο. Γενικά χάλια.

Η τεκίλα είναι ένα υπέροχο ποτό για το οποίο κοπιάζουν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι στις ατελείωτες εκτάσεις αγαύης στο Μεξικό. Και αν ποτέ ασχοληθείς σοβαρά, προσπάθησε να δοκιμάσεις μερικές τεκίλες σκέτες με πάγο. Για να καταλάβεις το σώμα και τη γεύση της.

Και να μην είσαι όμως τεκιλάνθρωπος, δεν μπορεί παρά να σου αρέσουν οι μαργαρίτες. Ταιριάζουν με ένα καυτερό φαγητό, ταιριάζουν με ένα ξενέρωτο φαγητό, ταιριάζουν στο βράδυ σου, ταιριάζουν στο καλοκαίρι σου. Στη χώρα μας ταιριάζουν και στο χειμώνα σου αλλά ας μην το κάνουμε θέμα γιατί τώρα πήρα ως αφορμή το καλοκαίρι για να γράψω για μαργαρίτες.

Ιδού λοιπόν μερικές προτάσεις για να φτιάξεις τις δικές σου ωραιότατες μαργαρίτες στο σπίτι. Με φρέσκα φρούτα, όχι βλακείες.

Μαργαρίτα με φράουλες

 

  • 50 ml τεκίλα λευκή
  • 60 ml Grand Marnier
  • 60 ml χυμό από lime
  • 75 ml σιρόπι φράουλας (δες οδηγίες)
  • κομμάτια lime και φράουλας για το γαρνίρισμα

Ας ξεκινήσουμε με το σιρόπι φράουλας. Παίρνεις σιρόπι ζάχαρης (250 ml νερό με 220 γρ ζάχαρης σε ένα μπρίκι και τα ζεσταίνεις μέχρι να δημιουργηθεί το σιρόπι), παίρνεις και 220 γρ φράουλες και τα βάζεις σε ένα blender και τα χτυπάς. Μπορείς να στραγγίξεις το μείγμα για τα σποράκια της φράουλας αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Χτυπάς το μείγμα αυτό σε ένα shaker μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά και σερβίρεις σε ένα ποτήρι με πάγο. Γαρνίρεις το στόμιο με αλάτι και ζάχαρη και με κομμάτια lime και φράουλας μέσα στο ποτό.

Το καρπούζι σε μαργαρίτα

 

  • 750 γρ καρπούζι
  • 90 ml χυμό από lime
  • 45 ml λικέρ St. Germain Elderflower (δυσκολάκι)
  • 180 ml λευκή τεκίλα
  • Λίγο αλάτι

Βγάζεις προσεκτικά τα κουκούτσια από το καρπούζι. Χτυπάς σε blender και στραγγίζεις σε μία κανάτα. Πίεσε καλά το σουρωτήρι για να βγουν όλα τα υγρά στην κανάτα. Δεν θες να χάσεις ποτό και γεύση στον πολτό που θα πετάξεις. Σφράγισε την κανάτα και βάλ’ την στο ψυγείο για λίγη ώρα να παγώσει πριν σερβίρεις σε ποτήρια με πάγο.

Εσπεριδοειδή εν δράσει

 

  • 60 ml νερό
  • 180 ml τεκίλα κίτρινη
  • 60 ml Grand Marnier ή Triple Sec
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 lime
  • 1 λεμόνι
  • 75 γρ ζάχαρη
  • Πολύ πάγο

Θες ένα πολύ καλό blender για να κάνεις αυτή τη δουλειά. Ή να το κάνεις σε δόσεις. Καθαρίζεις τα φρούτα και τα κόβεις σε κομμάτια. Τα βάζεις στο blender με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάς. Σιγά στην αρχή, πιο δυνατά στο τέλος μέχρι να έχεις ένα ωραίο παχύρευστο μείγμα. Παίρνεις ποτήρια μαργαρίτας, τα ακουμπάς σε νερό, τους βάζεις αλάτι στο στόμιο και σερβίρεις το μείγμα σου στα ποτήρια.

Μαργαρίτα με πεπόνι

 

  • 750 γρ πεπόνι σε κομμάτια
  • 130 ml χυμό από lime
  • 50 ml Cointreau
  • 180 ml λευκή τεκίλα
  • Μερικά φύλλα μέντας

Ιδανικά αργίτικο το πεπόνι για να πάρει πορτοκαλί χρώμα το ποτό σου και πιο ωραία γεύση. Βάζεις σε ένα blender το πεπόνι, τον χυμό lime, το Cointreau και την τεκίλα και τα χτυπάς μέχρι να έχεις ένα ωραίο ελαφρά παχύρευστο μείγμα. Είτε σερβίρεις άμεσα είτε το αποθηκεύεις (σφραγισμένο) στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να παγώσει. Για να σερβίρεις γεμίζεις ποτήρια με πάγο (ιδανικά θρυμματισμένο) βάζεις μαργαρίτα και γαρνίρεις με λίγη μέντα.

Μάνγκο και passion fruit

 

  • 3 μικρά μάνγκο
  • 180 γρ πολτό από passion fruit
  • 100 ml χυμό από lime
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 250 ml τεκίλα κίτρινη
  • 100 ml Cointreau ή Grand Marnier
  • Αρκετό πάγο

Χτυπάς σε ένα blender το μάνγκο, το passion fruit, τον χυμό lime και τη ζάχαρη. προσθέτεις την τεκίλα, το λικέρ και αρκετό πάγο και χτυπάς καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο μείγμα. Βάλε αλάτι στα ποτήρια σου και σέρβιρε άμεσα. Αν θες γαρνίρεις με κομμάτια lime.

Μαργαρίτα ανανά

 

  • 250 γρ ανανά σε κομμάτια
  • 50 ml χυμό λεμονιού
  • 70 ml χυμό από lime
  • 45 ml σιρόπι ζάχαρης
  • 130 ml τεκίλα κίτρινη
  • 180 ml Cointreau ή Triple Sec
  • Ελάχιστο αλάτι

Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα blender μαζί με 3 κομμάτια πάγου. Χτυπάς μέχρι να έχεις το επιθυμητό μείγμα. Βάλε το μείγμα σου σε μία κανάτα και στο ψυγείο για περίπου 2 με 3 ώρες για να παγώσει καλά. Σέρβιρε σε ποτήρια με πάγο.

Μάνγκο και αβοκάντο

 

  • 180 γρ μάνγκο
  • 180 γρ αβοκάντο
  • 90 ml χυμό από lime
  • 60 ml τεκίλα κίτρινη
  • 60 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 45 ml Triple Sec
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • Αρκετό πάγο
  • 4 φέτες lime

Σε ένα blender προσθέτεις όλα τα υλικά πέρα από το τελευταίο και χτυπάς καλά. Σερβίρεις σε ποτήρια και γαρνίρεις με τα κομμάτια του lime.

Μαργαρίτα με ρόδι

 

  • 50 ml τεκίλα λευκή
  • 60 ml Grand Marnier
  • 60 ml χυμό από ρόδι
  • 60 ml χυμό από lime
  • 45 ml σιρόπι ζάχαρης

Σε ένα shaker χτυπάς όλα τα υλικά και σερβίρεις σε ποτήρια με πάγο. Τα ποτήρια θα ήταν καλό να τα έχεις βάλει πρώτα σε ζάχαρη και αλάτι και να γαρνίρεις το ποτό σου και με κομμάτια lime.