CHEFS NEXT DOOR

Με αυτές τις αλμυρές βάφλες θα στήσεις το πιο νόστιμο brunch της ζωής σου

Αυτό το πιάτο θα τα νικήσει όλα και θα σε αναδείξει ως τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά του brunch.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε βάλει για τα καλά τη συνήθεια του brunch στη ζωή μας. Και να πω και κάτι για να φύγει από τη μέση; Ας το κατηγορεί ως ξενόφερτη και χιπστερική μόδα όποιος θέλει, ποσώς με απασχολεί.

Το brunch είναι μια εξαιρετική αφορμή να βρεθείς με όσους αγαπάς και να φάτε εξαιρετικά, είτε επιλέγοντας κάποιο από τα αμέτρητα μαγαζιά της Αθήνας, είτε προτιμώντας την άνεση και τη ζεστασιά ενός σπιτιού. Κι αν νομίζεις ότι το να φτιάξεις όλα αυτά τα υπέροχα πιάτα που συνήθως απολαμβάνεις εκτός σπιτιού είναι δύσκολο και χρονοβόρο και γι’ αυτό διστάζεις να απευθύνεις πρόσκληση για bruch στο δικό σου σπίτι, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Και δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω με επιχειρήματα, αλλά με ένα βίντεο και μια αναλυτική περιγραφή του πώς να φτιάξεις τις πιο λαχταριστές αλμυρές βάφλες με κοτόπουλο πανέ, απάκι Κρήτης και τηγανητό αυγό.

Εντάξει, θα είμαι ειλικρινής, δεν ήμουν μόνος μου. Ως Chefs Next Door, ο Χρήστος Χατζηιωάννου κι εγώ ενώσαμε τις δυνάμεις μας χρησιμοποιώντας τη νέα σειρά προϊόντων των LIDL νῶμα.

BINTEO

Αυτή η πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή αποτελεί μία από τις 16 συνταγές του project Chefs Next Door που κάναμε εδώ στην 24MEDIA παρέα με τα LIDL. Μπες στο Chefs Next Door και διάλεξε ποια συνταγή θα φτιάξεις εσύ.

Αλμυρές βάφλες με κοτόπουλο πανέ, απάκι και τηγανητό αυγό

Υλικά

  • Απάκι Κρήτης από τη σειρά νῶμα
  • Φιλετίνια κοτόπουλου
  • 250 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 2,5 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. τριμμένη Γραβιέρα Κρήτης από τη σειρά νῶμα
  • 200 ml φρέσκο γάλα
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 μεγάλα Φρέσκα Αυγά Αχυρώνα Στερεάς Ελλάδας νῶμα.
  • Μέλι Κρήτης από τη σειρά νῶμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τα φιλετίνια κοτόπουλου μέχρι να γίνουν τραγανά. Το θες αυτό το δάγκωμα μαζί με τη βάφλα. Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα ξηρά συστατικά για τις βάφλες και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε τα υγρά στοιχεία και προσθέτουμε τα υγρά στα ξηρά ανακατεύοντας. Τρίβουμε στο μείγμα τη Γραβιέρα Κρήτης από την σειρά νώμα για να δώσει γεύση, αλμυρότητα και πιπεράδα στις βάφλες μας. Ένα τελευταίο ανακάτεμα και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα σε βαφλιέρα που έχουμε βάλει να κάψει. Δεν θέλουμε να τις παραψήσουμε και να σκληρύνουν. Όσο ψήνονται οι βάφλες μας, ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το απάκι Κρήτης από την σειρά νώμα.

Χτίζουμε το πιάτο με βάφλα, απάκι, φιλετίνια. Τηγανίζουμε και ένα αυγό για να μπει στην κορυφή και για την τελική πινελιά, αντί για σιρόπι σφενδάμου που θα έβαζαν στις ΗΠΑ, ραντίζουμε τις βάφλες με θυμαρίσιο μέλι Νήσων Αιγαίου από την σειρά νώμα.