ΠΟΤΟ
SPONSORED

Μήπως το καλοκαίρι είναι πιο κοντά απ’ όσο νόμιζες;

Αυτό το countdown που κάθε μέρα που περνάει μας κάνει και νιώθουμε όλο και καλύτερα έχει έναν ακούραστο συνοδό.

Η Άνοιξη πολλές φορές στα μάτια μου μοιάζει σαν ένα μικρό βασανιστήριο. Εκεί που βγάζει ήλιο και θες να ξαπλώσεις όπου βρεις να τον απολαύσεις, τσουπ έρχεται ένα κρύο και πρέπει να ξαναφορέσεις το μπουφάν σου. Όμως την Άνοιξη ξεκινάει και η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι και αυτό μας κάνει να ξεχνάμε τα πάντα. Μας βάζει σε διάθεση να κάνουμε σχέδια, να σκεφτόμαστε παραλίες και νησιά, να οργανώνουμε την παρέα και πάνω από όλα να γεμίζουμε με καλή διάθεση και το χαμόγελο να πλαταίνει στο πρόσωπο.

60 μέρες για το Καλοκαίρι

Αυτή η εποχή είναι γεμάτη από μικρά καλοκαίρια. Ημέρες γεμάτες ήλιου που σε κάνουν να μένεις με το κοντομάνικο για να σε χτυπήσει όσο περισσότερο γίνεται. Αυτές τις μέρες δε θες να πας ακόμα θάλασσα για να μη χαλάσεις την προσμονή. Αυτές οι ημέρες είναι ιδανικές για μια βόλτα στη φύση, μια πεζοπορία σε ένα βουνό ας πούμε. Ένας αποχαιρετισμός στα όρη που μας κράτησαν συντροφιά τον χειμώνα σα να λέμε.

Όλη μαζί η παρέα ξεκινά γεμάτη χαμόγελο και ο στόχος είναι κοινός. Να φτάσουμε στο καταφύγιο. Όχι, το έπαθλο δεν είναι απλά ότι θα κάτσουμε και δε θα περπατάμε. Το έπαθλο είναι ότι εκεί που θα κάτσουμε θα ανοίξουμε το αγαπημένο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, το απόσταγμα που έχει ταυτίσει το όνομά του με το εθνικό μας ποτό. Το απόσταγμα που έχει συνδεθεί όσο τίποτα άλλο με το καλοκαίρι, και τις ημέρες που μας θυμίζουν καλοκαίρι.

Άλλωστε το ούζο είναι το κατ’ εξοχήν ποτό της παρέας. Είτε το πίνεις με πάγο ή χωρίς, πρέπει να ζητήσεις τον πάγο από τον απέναντι, να ρωτήσεις αν μπορεί ο πιο κοντινός στο μπουκάλι Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου να σου βάλει στο ποτήρι και στο τέλος όλοι μαζί να σηκώσουμε τα ποτήρια μας ψηλά και να τσουγκρίσουμε. Μιας και είπαμε για πάγο θα σου πω για ένα tip που πρέπει να ξέρεις: για την αποφυγή δημιουργίας κρυστάλλων, καλό είναι να προστίθεται πρώτα το νερό και στη συνέχεια ο πάγος.

40 μέρες για το καλοκαίρι

Οι μέρες περνάνε και στα τσατ στέλνει άλλος πεταμένα χαρτάκια από το ημερολόγιο καθώς περνάνε οι μέρες για το καλοκαίρι και άλλος σβησμένες ημέρες στο επιτραπέζιο ημερολόγιο. Ανάμεσα σε αυτές τις φωτογραφίες κανονίζουμε να πάμε για πικ νικ. «Μήπως έπρεπε να πάμε να δούμε θάλασσα με τέτοιο καιρό;». Τελικά πρυτάνευσε η λογική και είπαμε να κυλιστούμε στα λαγκάδια.

Πήραμε τα ψάθινα, πλεκτά καλάθια μας, τα καρό τραπεζομάντηλα και όλα τα απαραίτητα τάπερ για να τσιμπήσουμε. Μέσα σε ένα καλάθι φυσικά υπήρχαν μερικά μπουκάλια Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου και πάγος. Δε θα μπορούσε να μην υπάρχει, με τέτοια παρέα και με τέτοια υπέροχη μέρα. Μόλις άλλωστε τέλειωσε το Πάσχα και ξεκουραστήκαμε, απολαύσαμε ούζο στα χωριά μας παρέα με συγγενείς και έπρεπε να πούμε τα νέα μας.

Φτάνουμε, στρώνουμε και αμέσως όλοι με ένα χαμόγελο ψάχνουν ποιος έχει το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου και τον πάγο. Μόλις τα βγάζω από την τσάντα μου πρόσωπα που αστράφτουν απλώνουν τα πλαστικά τους ποτήρια. Η πρώτη γουλιά μετά το τσίγκρισμα είναι πάντα πιο γλυκιά.

Η ιδιαίτερη γεύση του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, οφείλεται στο ότι είναι ένα προϊόν που παράγεται με παραδοσιακό τρόπο, μέσα σε χάλκινους άμβυκες, από 100% διπλή απόσταξη, με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες από τη Λέσβο και άλλα μέρη της Ελλάδας. Το αποστακτήριο όπου παράγεται το προϊόν μέχρι το τελικό στάδιο της εμφιάλωσης βρίσκεται στην πατρίδα του Ούζου, το Πλωμάρι της Λέσβου και αποτελεί μία σημαντική επενδυτική δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάπτυξη της Λέσβου και ενισχύει την οικονομία της τοπικής κοινωνίας.

20 μέρες για το καλοκαίρι

Όλη η παρέα γκρινιάζει και ήρθε η ώρα για να πάμε θάλασσα. Όχι για να βουτήξουμε, γιατί υπάρχουν και κρυουλιάρηδες, αλλά για να πάμε σε ένα μεζεδοπωλείο για πιούμε Ούζο δίπλα στη θάλασσα. Φτάσαμε και πριν παραγγείλουμε ζητήσαμε, τι άλλο Ούζο Πλωμαρίου. Φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι από το Πλωμάρι είναι μοναδική μας επιλογή. Σε ένα μακρόστενο ποτήρι βάζουμε πρώτα το Ούζο Πλωμαρίου, μετά το νερό και τέλος τον πάγο. Με αυτόν τον τρόπο και τη σταδιακή αλλαγή στη θερμοκρασία του Ούζου, απελευθερώνονται όλα τα αρώματα του Ούζου Πλωμαρίου με αποτέλεσμα την ασυναγώνιστη γεύση.

20 μόλις μέρες για το καλοκαίρι και δεν έχουμε κανονίσει τίποτα όμως η διάθεση μας είναι απόλυτα θερινή. Ο ένας φαντάζεται βουτιές, ο άλλος νησιά, ο άλλος, χαλάρωση στην παραλία με βιβλίο. Όλοι όμως ξέρουμε ότι η απόλυτη στιγμή χαλάρωσης είναι όταν υπάρχει στην μέση Ούζο Πλωμαρίου. Είναι όταν είμαστε αυθόρμητοι, χαλαροί και αυθεντικοί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ομορφότερες αναμνήσεις από διακοπές, έχουν πάντα σαν φόντο το Ούζο Πλωμαρίου.

Αυτές θυμόμαστε μέχρι να τελειώσουμε όσα παραγγείλαμε και τελικά τσουγκρίζουμε μια τελευταία φορά, με πρόποση στα επόμενα ταξίδια, στις επόμενες στιγμές.

5 μέρες για το καλοκαίρι

Ήρθε η ώρα για το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα.Το Καλοκαίρι έφτασε και ας μην το λέει το ημερολόγιο. Το νιώθουμε όλοι μας στην παρέα. Η διάθεση είναι ανεβασμένη και η μέρα μας προσφέρει όσο περισσότερο ήλιο μπορεί. Κάπου εκεί, μετά από μια κρύα βουτιά στη θάλασσα σερβίρω σε όλους ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου και σκέφτομαι πόσο συνώνυμο με το καλοκαίρι είναι αυτό το εκλεπτυσμένο, καλλιγραφικό, σικάτο και αρχοντικό μπουκάλι. Πόσο δημιουργεί σε όλους μας αισιοδοξία, μας θυμίζει τον ήλιο, τη θάλασσα, το καλοκαίρι και είναι ιδανικό για κάθε στιγμή επειδή είναι ευκολόπιοτο καθώς έχει ισορροπημένη γλυκύτητα και ιδανική περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Δεν ξέρω αν τελικά θα κάνουμε αυτό το πρόγραμμα μέχρι το ημερολόγιο να γράψει 1η Ιουνίου. Το σίγουρο είναι ότι το ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου μας υπενθυμίζει πόσα «μικρά καλοκαίρια» κρύβονται μέσα στον χρόνο. Άλλωστε η Ελλάδα φημίζεται για τον ξανθό της ήλιο-, σε μια εποχή πιο επίκαιρη από ποτέ, όπου αποχαιρετούμε το χειμώνα και υποδεχόμαστε τις πρώτες ηλιόλουστες και φωτεινές μέρες που μυρίζουν καλοκαίρι.