ΠΟΤΟ

Ο Junior Rush θα σου θυμίσει πώς είναι να χορεύεις

Μια Παρασκευή στο Cabaret και το “Stay Deep” αρκεί για να θυμηθείς τα νιάτα σου. Ή απλά να μάθεις πώς διασκεδάζαμε πριν δέκα χρόνια.

Έχει ένα χάρισμα αυτός ο τύπος που παρακολουθούσα πιτσιρικάς να κάνει τα δειλά πρώτα βήματα στα decks του Βασίλη Τσιλιχρήστου και τώρα τον βλέπω να παίρνει το respect από όλους όσους αγαπούν την deep house. Ο Junior Rush έχει το χάρισμα να ανασταίνει κάθε μαγαζί, κάθε πάρτι, κάθε set που μπορεί να τα πηγαίνει καλά στην κλίμακα των υπολοίπων, αλλά δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά στην “κλίμακα Rush”.

Έχω αρκετούς DJ που ακολουθώ την τελευταία δεκαπενταετία. Και είναι πολύ λίγοι αυτοί που γουστάρω ακόμα να ακούω σε μαγαζιά. Γιατί δεν είμαι κάποιος που με μεγάλη ευκολία θα βγει πλέον από το σπίτι στη 1 το βράδυ για να πάει σε ένα club. Προτιμώ τα bar, τα ήσυχα μαγαζιά, ξέρεις, αυτά που αρμόζουν στα 29 μου χρόνια.

Το Cabaret (Πλουτάρχου και Πατριάρχου Ιωακείμ, Κολωνάκι) είναι ένα ωραίο μαγαζί. Σωστά στημένο για τον σκοπό του. Ούτε πολύ μεγάλο, ούτε μικρό, με μεγάλη μπάρα για να ικανοποιήσει άνετα την πελατεία του, έναν χωστό “prive” χώρο και τραπέζια σε καλή απόσταση μεταξύ τους. Ό,τι δηλαδή θα ήθελες να έχεις σε ένα club παλαιάς κοπής αλλά οι τότε μαγαζάτορες δεν είχαν το μυαλό να δημιουργήσουν.

Ε, κάθε Παρασκευή, το Cabaret ανήκει στον Rush και τον Jojo Legas.

Και το Cabaret και όσοι είναι εκεί μέσα. Σου φαίνεται υπερβολικό το ρήμα “ανήκω”; Δεν ξέρω πώς αλλιώς να περιγράψω το συναίσθημα του να είσαι σε ένα μαγαζί και να νιώθεις ότι κάθε κίνηση κάθε ανθρώπου υπαγορεύεται από τον άνθρωπο που βρίσκεται σε εκείνα τα υπερυψωμένα decks. Ίσως φταίει το ότι είναι ένας άνθρωπος που σου δημιουργεί την αίσθηση ότι είσαι φίλος του. Που τόσα χρόνια έχει φτιάξει μια μεγάλη παρέα ανθρώπων οι οποίοι τον ακολουθούν πιστά.

Οι ήχοι γνώριμοι. Από τραγούδια που άκουγες και πριν 5 χρόνια μέχρι tracks που ομολογώ ότι μου φαίνονταν παντελώς άγνωστα. Στην σωστή ώρα, στον σωστό συνδυασμό. Με διασκευές σε γνωστά ροκ κομμάτια να παρεμβάλλονται μία στο τόσο, όχι για να σου δείξουν ότι ίσως βρίσκεσαι στο λάθος μέρος αλλά για να κάνουν ακόμα και τον τελευταίο 30άρη να νιώσει ότι ανήκει σε αυτή την παρέα.

Κι όσο περνούσε η ώρα, τόσο αντιλαμβανόμουν ότι ο κόσμος χορεύει και στα 10s με house. Αρκεί να βρει τον κατάλληλο τόπο και την κατάλληλη μουσική. Τις ιδανικές συνισταμένες για να αφήσει το χαλαρό κούνημα στα πόδια τύπου “διασκεδάζω” και να σηκωθούν τα πέλματα από το έδαφος. Ο καθένας όσο ξέρει και όσο μπορεί.

Δεν είναι δύσκολο να κάνεις έναν 19χρονο που έχει 3 χρόνια μουσικής στην πλάτη του να χορέψει. Το δύσκολο είναι να κάνεις έναν 25άρη και έναν 30άρη να χορέψει. Και ο Rush έχει την συνταγή.

Α ναι. Μιας και λέμε για χορό, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ένα πάρτι στο οποίο αναφέρεσαι με την λέξη “χορός” θα ήταν λειψό χωρίς την Ίνα Σιδέρη. Το κορίτσι που έμαθες από το Venue και τον Θέμο, αυτή που εσύ ψήφισες στο νούμερο 23 του Onewoman 2012, είναι κάθε Παρασκευή στα πάρτι του Cabaret. Και μόλις σου είπαμε άλλον έναν πολύ καλό λόγο για να πας στο πάρτι.

Όταν κατεβαίνει εκείνη από το stand, βλέπεις την Joni Josalee να ανεβαίνει. Ομολογώ ότι δεν το ήξερα αυτό το κορίτσι πέρα από κάτι φωτογραφίες στο Facebook. Αλλά όταν ρώτησα την Ίνα για εκείνη και μου είπε τα καλύτερα, όσο την βλέπαμε να χορεύει, ήμουν σίγουρος ότι όλες οι γωνιές του Cabaret είχαν την επιγραφή “dance party”. Από την μία ο Rush, από την άλλη η μπάρα με τον κόσμο να χορεύει και στην γωνία η Ίνα και η Joni να δίνουν το δικό τους show.

Έχω γράψει αρκετές φορές σε αυτό το site για την house. Και σίγουρα θέλω κάποια στιγμή να μαζέψω όλα εκείνα τα παιδιά που την έφεραν πριν 15 χρόνια στο προσκήνιο και συνεχίζουν ακόμα και τώρα να την στηρίζουν.

Cabaret

Μέχρι να κάνω αυτό το θέμα, θα τα λέμε κάθε Παρασκευή. Στο Cabaret.