Unsplash
FOOD & DRINK

Ο Κινέζος που διορθώνει ζημιές με ramen είναι ο ήρωας της ημέρας

Δοκιμάστε το στο σπίτι, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο.

Ως άνθρωπος που έχω αποφασίσει ότι με τη μαγειρική δεν είμαστε φίλες -και δεν θα γίνουμε ποτέ, γιατί δεν υπάρχει η σχετική διάθεση-, έχω δημιουργήσει μια κατηγορία βασικών επιλογών για τη διατροφή μου.

Στο 80% αφορά λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά και παξιμάδια. Το άλλο 20% είναι γλυκά (πολλά γλυκά) και έτοιμα γεύματα. Ή σχεδόν έτοιμα -αυτά που θέλουν και έως 5 λεπτά να τα ψήσεις/βράσεις.

Ένα από τα βασικά SOS ήταν τα instant noodles. Δεν ξέρω αν έχεις φάει, αλλά μπορείς πολύ εύκολα να καταλάβεις τι περιέχουν, αν αφήσεις την κατσαρόλα που βράζει τα υλικά που ‘χει το σακουλάκι κανα 20λεπτο πριν την πλύνεις. Θες καλέμι για να φύγει ό,τι έχει κολλήσει. Υπάρχει και ένας ακόμα τρόπος: φορώ aligners στα δόντια, δηλαδή πλαστικά μασελάκια. Και συνηθίζω να βουρτσίζω τα δόντια μου πριν κοιμηθώ. Το πρωί, όταν βγάζω τα μασελάκια, έχουν πάνω το υλικό που έτρωγα το προηγούμενο βράδυ.

Όσο μακριά και αν έφτανε το μυαλό μου, σε αυτό που μου έδειξε ο Κώστας Μπράτσος (του Contra) δεν το περίμενα. Προβληματίστηκα, ερεύνησα (!) και μεταδίδω.

Ναι, τιτάνας από την Κίνα επιχείρησε να φτιάξει ζημιά που ‘χε αποκτήσει ο΄-πορσελάνινος- νεροχύτης του μπάνιου, με instant noodles. Και τα κατάφερε. Μια YouTuber που αποφάσισε να τον μιμηθεί, δεν είχε την ίδια επιτυχία. Θέλω να πω ότι όπως κάθε άλλη περίπτωση DIY, μάλλον πρέπει να ‘χεις βασικές γνώσεις επί του όποιου εγχειρήματος. Αλλιώς οδηγείσαι στον παραδοσιακό τρόπο: μαθαίνεις από τα λάθη σου.

Το post έγινε στο Douyin, που είναι το κινεζικό Tik Tok, το Μάη του 2019. Το όνομα του χρήστη που έκανε το upload είναι Xiubandrng. Με τη βοήθεια του Reddit έγινε viral, του τύπου των 12.000.000 views στο Twitter.

Ο εμπνευστής χρησιμοποίησε ramen -έτσι λένε στην Ιαπωνία τη σούπα με noodles. Τα noodles είναι κινέζικα ζυμαρικά σίτου. Αφότου άνοιξε ο ειδικός τη συσκευασία, πήρε τα αποξηραμένα ζυμαρικά (ήταν σε συσκευασία λαχανικών -δηλαδή, τα φακελάκια που το συνόδευαν είχαν λαχανικό και τον αποξηραμένο ζωμό) και πρόσθεσε κάποιες σταγόνες από ένα υγρό που δεν διευκρινίζεται τι είναι.

Εξυπακούεται πως πολλοί αμφισβήτησαν το περιεχόμενο -σε όλα τα επίπεδα-, με έναν χρήστη του Reddit που συστήθηκε ως σχεδιαστής σκηνικών στα Universal Studios διαβεβαίωσε ότι αυτό που βλέπεις, μπορεί να γίνει. Επίσης, εξήγησε πως ο σταθεροποιητής μπορεί να είναι κόλλα με βάση το άμυλο, ενώ αντί των noodles μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως βάση αλεύρι, άμμο και χυλοπίτες, μαζί με μια ποσότητα μαγειρικής σόδας. Το Vice έχει κάνει θέμα και με άλλες αγαπημένες τεχνικές, ανθρώπων που επιδιορθώνουν ζημιές με ό,τι υπάρχει σπίτι τους -και τις γνώσεις.