ΠΟΤΟ

O Νίκος Γινάργυρος θέλει με τα cocktail του να βοηθήσει τους Παξούς

Μιλήσαμε με τον Έλληνα νικητή του διαγωνισμού World Class που θέλει να προσφέρει ακόμα περισσότερο στο νησί που ζει

Είναι όμορφο να προσφέρεις. Και είναι ακόμα πιο όμορφο να προσφέρεις στον τόπο που αγαπάς, κάνοντας αυτό που αγαπάς. Ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2021, Νίκος Γινάργυρος, ζει και εργάζεται στους Παξούς. Πριν από λίγους μήνες κέρδισε τον ελληνικό διαγωνισμό World Class και αποφάσισε να προσφέρει στον τόπο που αγαπάει, στους ανθρώπους που αγαπάει, κάνοντας αυτό που αγαπάει. Μιλήσαμε μαζί του για την δράση “Ketel One for Each One” η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει την σχολική μονάδα στους Παξούς μέσα από ένα υπέροχο cocktail. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο πλαίσιο της δοκιμασίας “The Hive Collection”, από την Ketel One Vodka για τον πρώτο Virtual Παγκόσμιο Τελικό που θα λάβει χώρα τον προσεχή Ιούλιο, ο Νίκος Γινάργυρος δημιούργησε και υλοποίησε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για την υποστήριξη της μοναδικής σχολικής μονάδας που βρίσκεται στο νησί των Παξών, στο οποίο ζει και εργάζεται ο ίδιος. Στο επίκεντρο της δράσης του είναι η εκπαίδευση και η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτή από όλους. Ο Έλληνας φιναλίστ δημιούργησε ένα cocktail με βάση την Ολλανδική Premium Vodka Ketel One και στη συνέχεια, κατάφερε με τα έσοδα που συγκέντρωσε να υποστηρίξει ουσιαστικά το «μέλλον» του τόπου του. Το ποσό αυτό διατέθηκε εξ’ ολοκλήρου για την αγορά γραφικής ύλης, σχολικού και τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές του μοναδικού σχολείου του νησιού. Για να υποστηρίξετε κι εσείς τον Νίκο σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία του ώστε να συνεχίσει τη δράση Ketel One for Each Οne, προσφέροντας στην τοπική κοινότητα των Παξών, καθώς και να διακριθεί ανάμεσα στους διαγωνιζομένους των άλλων χωρών, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: 

  • Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της δράσης Ketel One for Each One στο Diffords Guide
  • Μοιραστείτε τη δράση στα social media με τα hashtags  #ketelonehive #ketelonecontestGreece #worldclass2021

Πως όμως βρήκε έμπνευση ο ίδιος για αυτή την πρωτοβουλία και να επικεντρωθεί στην εκπαίδευση; “Αποφάσισα να επικεντρωθώ στην εκπαίδευση διότι θεωρώ ότι αυτός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους. Με την εκπαίδευση μπορούμε να λύσουμε πολλά προβλήματα από τη ρίζα τους, χωρίς να υπεκφεύγουμε σε ημίμετρα που απλά τα κουκουλώνουν. Θεωρώ λοιπόν πως όλοι πρέπει να έχουν μια ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και σε πόρους όπως ο τεχνολογικός εξοπλισμός, γι’αυτό και προσπάθησα να ενισχύσω με αυτόν το τρόπο τη τοπική σχολική μονάδα”.

Προς το παρόν υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία αλλά και από την ελληνική μπαρ κοινότητα. Έχουμε καταφέρει να πουλήσουμε 610 κοκτέιλ και να συγκεντρώσουμε 3690 ευρώ που ενίσχυσαν 13 οικογένειες. Το World Class μεσω της πλατφορμας του του Hive μου δίνει την ευκαιρία να αναδείξω το project μου Ketel One For Each One. Μπορείτε να ενημερωθείτε για την προσπάθεια μας και να την στηρίξετε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο Μέχρι τώρα η στήριξη που δέχομαι από τους Έλληνες Bartenders έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου και με κάνει να νιώθω ότι υπάρχει ελπίδα!

Μην ξεχνάς να στηρίζεις και εσύ τον Νίκο και την πρωτοβουλία του στο social media με τα hashtags  #ketelonehive #ketelonecontestGreece #worldclass2021

Εκείνη την στιγμή έκανα ένα μικρό pause στην σκέψη μου. Ο Νίκος, ένα παιδί από ένα νησί του Ιονίου, ζει και εργάζεται εκεί, κερδίζει το World Class που κυρίως κέρδιζαν bartenders από τα μεγάλα κέντρα και προσφέρει πίσω στην τοπική κοινωνία μέσα από που αγαπά “Τα Bar και οι Bartenders είναι ουσιαστικά οι πρεσβευτές του τόπου τους, είναι ένας αναπόσπαστο μέρος της τοπικής κοινωνίας και ας μου επιτραπεί να πω, ότι μαζί με τη γαστρονομία αποτελούν μέρος του σύγχρομου πολιτισμού. Ο κάθε άνθρωπος κάθε κοινωνίας υπηρετώντας οποιοδήποτε επάγγελμα μπορεί να συνεισφέρει και να εξελίξει την τοπική του κοινωνία. Η μέθοδος “Διαίρει και Βασίλευε” είναι μια μέθοδος που έχει πραγματική εφαρμογή στην δομή της κοινωνίας μας, για παράδειγμα ένα παγκόσμιο πρόβλημα αν διαιρεθεί σε υπό προβλήματα μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη επιτυχία από την κάθε χώρα”.

Ας μιλήσουμε όμως και για αυτό το μαγικό μπουκαλάκι που ταιριάζει τέλεια με τις παραλίες των Παξών “Η έμπνευση μου πίσω από το συγκεκριμένο ποτό είναι η sustainable φιλοσοφία της οικογένειας Nolet, που παράγει την Ketel one Vodka.  Η Ketel One εχει υιοθετήσει εδώ και πολλά χρόνια μια ηθική βιωσιμότητας , την οποία υποστηρίξει έμπρακτα 100% αξιοποιώντας εναλλακτικές πηγές ενέργειας, εφαρμόζοντας zero waste πρακτικές και προσφέροντας στη τοπική κοινωνία. Η φιλοσοφία αυτη σε συνδυασμό με την καθημερινή προσπάθεια που κάνουμε στο Bar μου να αξιοποιούμε στο 100% κάθε υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας, με οδήγησε τελικά στο να δημιουργήσω το One For One Cocktail”.

Για τη δημιουργία των Ketel One for One cocktails χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά πρώτες ύλες και συστατικά από τοπικούς παραγωγούς των Παξών: ροζ γκρέιπφρουτ, ντομάτες και μπαχαρικά, ενώ η μεταφορά των προϊόντων και οι παραδόσεις των cocktails έγιναν με τη χρήση ποδηλάτων. Ποια είναι όμως η ιδανική παραλία στου Παξούς για το απολαύσει κανείς; “Η ιδανική παραλία για να απολαύσετε το One For One είναι το Βουτούμι που βρίσκεται όχι στους Παξούς, αλλά στους Αντίπαξους! Το Βουτούμι είναι ένα θαύμα της φύσης, με γαλάζια νερά, χρυσαφένια άμμο και θα έλεγα οτι συναγωνίζεται σε χρώματα και ομορφιά τις μαγικές παραλίες της Καραιβικής που θαυμάζουμε σε φωτογραφίες. Ένα τόσο όμορφο φυσικό τοπίο μας υπενθυμίζει το σεβασμό που οφείλουμε να έχουμε απέναντι στη φύση και σε όσα μας προσφέρει”.

Όπως είπαμε και λίγο πριν ο Νίκος είναι ο πρώτος νικητής World Class που δεν προέρχεται από μεγάλο αστικό κέντρο. “Αρχικά θα ήθελα να πω ότι είναι τεράστια τιμή για μένα. Είναι τρομερό συναίσθημα να αναγνωρίζεται η δουλειά μου από έναν παγκόσμιο διαγωνισμό σαν το World Class. Υποστηρίζω  εδώ και πολλά χρόνια ότι υπάρχουν εξαιρετικοί επαγγελματίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ελπίζω και εύχομαι η νίκη μου να παρακινήσει όλους αυτούς τους παθιασμένους επαγγελματίες που μέχρι τώρα θεωρούσαν ότι δεν γίνεται να κερδίσεις αν δεν εκπροσωπείς κάποιο μεγάλο μαγαζί των αστικών κέντρων”.

Ο Νίκος Γινάργυρος είχε λάβει άλλες τέσσερις φορές μέρος στο διαγωνισμό με καλύτερη θέση πριν την φετινή το 2018 που βγήκε 4ος. Όπως μας λέει για τον διαγωνισμό “Το 2021 δούλεψα μέρα νύχτα και τελικά κατάφερα να κατακτήσω τον πολυπόθητο τίτλο του World Class Bartender of The Year 2021! Ο διαγωνισμός είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην εξέλιξη μου ως Bartender αλλά και σαν άνθρωπος. Το World Class εκτός από το διαγωνιστικό κομμάτι είναι και ένας από τους σημαντικότερους εκπαιδευτικούς θεσμούς παγκοσμίως! Δημιουργεί και προτείνει τάσεις και μας προκαλεί να είμαστε μέρος αυτών! Επιπλέον έχω κερδίσει σημαντικές εμπειρίες και κάποιους καλούς φίλους!”

Πως αποφάσισε όμως να γίνει bartender; “Από τα νεανικά μου χρόνια μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι ο Bartender ήταν ο αγαπημένος μου ήρωας. H “δουλειά” ενός Bartender είναι πολύπλευρη, απαιτεί δημιουργικότητα, ευγένεια και χαμόγελο σε κάθε περίσταση. Η ευκαιρία που μας δίνεται στα μπαρ να εξυπηρετούμε τους καλεσμένους μας, να τους προσφέρουμε μια νέα εμπειρία, να τους φτιάξουμε την διάθεση είναι το σημαντικότερο πράγμα που μας προσφέρει αυτό το επάγγελμα”.

Όπως είπαμε και πριν μέσα από αυτή τη δοκιμασία, ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2021 ξεκινά το όμορφο «ταξίδι» του για τον παγκόσμιο τελικό World Class. Το “The Hive Collection” από την Ketel One Vodka, είναι μια ιδιαίτερη δοκιμασία – προάγγελος αυτών που θα ακολουθήσουν, όπου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να δημιουργήσουν και να υλοποιήσουν μια πρωτοβουλία που θα είχε θετικό αντίκτυπο προς τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και την τοπική κοινωνία, προάγοντας τις αξίες της συλλογικότητας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.  Ο καθένας από εμάς το μόνο που έχει να κάνει για να στηριξει τον Νίκο και την όμορφη προσπάθεια του ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 

  • Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της δράσης Ketel One for Each One στο Diffords Guide
  • Μοιραστείτε τη δράση στα social media με τα hashtags  #ketelonehive #ketelonecontestGreece #worldclass2021

Η τελευταία μου ερώτηση στον Νίκο δεν θα μπορούσε να είναι άλλη πέρα από το αν έχει άγχος για τον τελικό “Η αλήθεια είναι ότι έχω αρκετό άγχος για τον παγκόσμιο τελικό! Είναι κάτι που περίμενα για χρόνια και τώρα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω τον παγκόσμιο τίτλο εκπροσωπόντας την χώρα μου. Η διεθνής και η τοπική ομάδα του World Class καθώς και καταξιωμένοι έλληνες bartenders με βοηθούν καθημερινά ώστε να καταφέρω να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι δουλεύω κάθε μέρα για πολλές ώρες ώστε να εκπροσωπήσω επάξια τη χώρα μου και τον τόπο μου, τους Παξούς!

Το ταξίδι για τον Παγκόσμιο τελικό του World Class 2021 μόλις ξεκίνησε! Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Έλληνα φιναλίστ, Νίκο Γινάργυρο. 

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε την σελίδα του World Class στο Facebook #worldclass2021 #MakeItWorldClass #ketelonehive #ketelonecontestGreece