ΠΟΤΟ

Ο Πάνος Κανατσούλης ταξιδεύει στην πόλη του Μεξικό για να διεκδικήσει τον τίτλο του World Class Bartender Of The Year

O ταλαντούχος bartender από το The Clumsies επικράτησε στον ελληνικό τελικό του World Class και αναδείχθηκε επάξια ως ο Έλληνας Bartender of the Year 2017.

To World Class προσγειώνεται φέτος στην μαγευτική Πόλη του Μεξικό, μια πόλη-έκρηξη όπου τα ζωηρά χρώματα εμπλέκονται με αξέχαστες μυρωδιές και γεύσεις. Είναι μια μεγαλούπολη η οποία δεν παραλείπει να ανταμείψει τους επισκέπτες της με αξέχαστες εμπειρίες. Από την Casa Azul, στην Basilica de Santa Maria de Guadalupe, μέχρι τις τοιχογραφίες περίφημων Μεξικανών ζωγράφων όπως του Diego Rivera, Jose Clemente Orozco και David Alfaro Siqueiros, η Πόλη του Μεξικό προσφέρει ατελείωτους και ευχάριστους περιπάτους σε μια ατμόσφαιρα όπου το παλιό συναντάει το νέο.

Μέσα στους τρελούς ρυθμούς της πόλης, 57 από τους καλύτερους bartenders του κόσμου, ανάμεσά τους και ο Πάνος Κανατσούλης από το The Clumsies, θα διαγωνισθούν για να κερδίσουν το τίτλο του World Class Bartender Of The Year. Για τέσσερις ημέρες, 21-24 Αυγούστου, ταλαντούχοι bartenders, master distillers, brand ambassadors, master blenders και καλεσμένοι από όλον τον κόσμο, θα συγκεντρωθούν για να λάβουν μέρος και να παρακολουθήσουν τον μεγαλύτερο bartending διαγωνισμό, τον World Class Global Final 2017.

Ο παγκόσμιος τελικός θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια, καθένα από τα οποία αποτελείται από συναρπαστικές δοκιμασίες με στόχο το «στέμμα» του καλύτερου World Class Bartender Of The Year.  Το πρώτο στάδιο διαρκεί δύο ημέρες και αποτελείται από τέσσερις απαιτητικές δοκιμασίες: την δοκιμασία “Mex-Eco” – μια δοκιμασία η οποία θα βασιστεί στη παγκόσμια τάση των bartenders και των καταναλωτών να λειτουργούν πιο ευσυνείδητα προς το περιβάλλον, την δοκιμασία “Signature” – όπου θα πρέπει οι υποψήφιοι να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν το signature serve που αντιπροσωπεύει εκείνους και το bar τους, την δοκιμασία “Cocktails at Home” – η οποία αποσκοπεί να φέρει το fine drinking σε κάθε σπίτι, και την  δοκιμασία “Heat of the Moment” – μια δοκιμασία που θα συνδυάσει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, τα τοπικά προϊόντα και το ευρύ φάσμα των γαστρονομικών τεχνικών.

Μέσα από τις τέσσερις αυτές δοκιμασίες θα διαμορφωθεί η τελική δεκάδα του διαγωνισμού, η οποία θα περάσει στο δεύτερο στάδιο του τελικού και στη δοκιμασία “La Lucha de los 10”. Η εντυπωσιακή αυτή δοκιμασία, που θα πραγματοποιηθεί την τρίτη ημέρα, θα καλέσει τους τοπ 10 υποψήφιους να «ανέβουν» στο Lucha Libre ρινγκ και να δείξουν το ταλέντο τους. Έξι κλασσικά cocktails βασισμένα σε έξι reserve ποτά, θα είναι η «μάχη» της ημέρας.

Οι τοπ 4 bartenders που θα αναδειχθούν από την δοκιμασία “La Lucha de los 10” θα περάσουν στο τελικό στάδιο του παγκόσμιου διαγωνισμού, το “Final Challenge”. Οι φιναλίστ θα πρέπει να επιδείξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους μέσα από 3 ενότητες – ένα γραπτό τεστ, ένα blind tasting και ένα πρακτικό κομμάτι όπου θα δημιουργήσουν τρία κλασσικά cocktail για τους κριτές. Από την τελική δοκιμασία θα ξεχωρίσει και θα θριαμβεύσει ο καλύτερος world class bartender για το 2017.

Την Ελλάδα, φέτος, θα εκπροσωπήσει επάξια ο Πάνος Κανατσούλης, ο οποίος έπειτα από τέσσερις δημιουργικές και δύσκολες δοκιμασίες στον ελληνικό τελικό του World Class που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Χρηματιστήριο και διήρκησε δύο μέρες, κέρδισε επάξια τον τίτλο του Έλληνα World Class Bartender of the Year. Είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετείχε ο Πάνος στον διαγωνισμό του World Class, καθώς είχε συμμετάσχει και το 2016. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε η τυχερή χρονιά του ήταν η φετινή καθώς με το fun micro pop – bar “Hacienda Primavera” που δημιούργησε στην τελευταία δοκιμασία του ελληνικού τελικού, μετέφερε μια εξωτική Μεξικάνικη ατμόσφαιρα, και κατάφερε να κερδίσει το χρυσό εισιτήριο για την Πόλη του Μεξικό, όπου θα μπορέσει να ζήσει από κοντά αξέχαστες στιγμές. Με βαθιά γνώση των υλικών, δημιουργικότητα, αστείρευτο ταλέντο και ένα attitude σωστού κοσμοπολίτη, ο Πάνος είναι ο bartender που θα θέλανε όλοι να τους φτιάχνει τα ποτά τους.

Όπως είχε επισημάνει σε παλαιότερη συνέντευξή του «Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Στόχος είναι πρώτα η 10άδα και μετά φυσικά όσο πιο ψηλά γίνεται. Όλα μπορούν να συμβούν». «Ο Don Julio είχε πει “αν έχεις πάθος, τα έχεις όλα” και εγώ το έχω κάνει motto αυτό».

Η Ελληνική συμμετοχή είναι δυνατή και έτοιμη να διεκδικήσει σε λίγες μέρες τον πολυπόθητο τίτλο του World Class Bartender Of The Year στο Global Final 2017.

Για να παρακολουθήσετε τον διαγωνισμό και να ζήσετε live την κάθε συναρπαστική στιγμή των δοκιμασιών μπορείτε να βρείτε το livestream στη σελίδα www.theworldclassclub.com .

#WORLDCLASS2017