Οneman.gr Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
CHEF'S SPECIALS

Ο σεφ Νίκος Καραθάνος ξέρει ποιο φαγητό θα σε στείλει στη Φλώρινα

Από καντίνα μέχρι εστιατόριο με Michelin, από Ελλάδα μέχρι το Νησί του Πάσχα, κάθε εβδομάδα ζητούμε από έναν καταξιωμένο σεφ να μας πει πού τρώει. Σήμερα μαζί μας, ο Νίκος Καραθάνος.

O Νίκος Καραθάνος μεγάλωσε στο Νέο Ηράκλειο και όπως έχει πει ξεκίνησε τη μαγειρική από σπόντα. Στα 27 του έγινε ο νεότερος στην ιστορία της ελληνικής κουζίνας και γαστρονομίας που κατάφερε να πάρει αστέρι Michelin. Η θητεία του στις κουζίνες περιλαμβάνει το Βαρούλκο, τη Σπονδή, τη Χύτρα, την Cookoovaya, το Hoocut, το Vittoria Gati, ενώ από τον Δεκέμβριο είναι executive chef στο κιουζίν και ιδιοκτήτης και chef στο Vορμα κιουζίν, την catering εκδοχή του.

Ως λάτρης της ελληνικής κουζίνας, o Nίκος Καραθάνος μας αποκάλυψε τα αγαπημένα του μέρη για φαγητό στην Αθήνα, αλλά και ένα διαμάντι, που βρίσκεται στη Φλώρινα.

 

Τραβόλτα, Περιστέρι

“Φοβερό ψαράδικο στο Περιστέρι. Το αγαπημένο μου πιάτο είναι το κριθαράκι με μελάνι σουπιάς”.

Aleria, Κεραμεικός

“Καλό φαγητό σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο”.

Base Grill, Περιστέρι

“Για κρέας θα πάω στο Base Grill. Αγαπημένα μου πιάτα η πικάνια και οι πατάτες με τα αυγά”.

Nolan, Σύνταγμα

“Μου αρέσουν πολύ τα μεσημέρια στο Nolan”.

Κοντοσώρος, Φλώρινα

“Το αγαπημένο μου πιάτο στον Κοντοσώρο είναι μια κλασική φλωρινιότικη συνταγή, το Σουτ Μακάλο. Κεφτέδες από μοσχάρι βουτηγμένοι σε άσπρη σάλτσα και σαφράν”.