FOOD & DRINK
SPONSORED

Ο Χάρης Μπονάνος είναι ερωτευμένος με τη γεύση και τους συνδυασμούς της

Η νέα γενιά των Ελλήνων σεφ έχει πολλά και πολύ ουσιαστικά στοιχεία να παρουσιάσει. Σε αυτό το κείμενο, ζητήσαμε σε έναν από τους εκπροσώπους αυτής της γενιάς να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να συνδυάσει γεύσεις.

Το pairing guide για το αγαπημένο μας METAXA 12 Stars συνεχίζεται και μάλιστα εντυπωσιακά. Κι αυτό γιατί όσα περισσότερα στοιχεία ανακαλύπτουμε σε κάθε pairing, τόσο ερχόμαστε πιο κοντά σε αυτό το υπέροχο απόσταγμα που χαρίζει αυτό το φωτεινό κεχριμπαρένιο χρώμα στο ποτήρι μας. Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Χάρη Μπονάνου να πιει μία γουλιά από το METAXA 12 Stars, να αναγνωρίσει στη γεύση του τα αποξηραμένα φρούτα, τα μπαχαρικά και τη φλούδα πορτοκαλιού και να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα πιάτο άξιο να σταθεί δίπλα στο ποτήρι, για μία υπέροχη γευστική εμπειρία.

Μέχρι τώρα είδαμε το METAXA 12 Stars να χρησιμοποιείται ως βάση για μοναδικά cocktails αλλά και να βρίσκεται δίκαια δίπλα σε πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Κι αν κάποιος έχει τη διάθεση να πειραματιστεί, τώρα είναι η στιγμή. Πολλοί πειραματίζονται ήδη στην μαγειρική αλλά το bartending θέλει και τα κατάλληλα υλικά και συστατικά. Ή ακόμα πιο απλά, θέλει να γνωρίζεις ότι μπορείς να απολαύσεις το δικό σου METAXΑ cocktail μέσα από την πλατφόρμα της WOLT και μάλιστα σε μοναδική 1+1 προσφορά, παραγγέλνοντας κάποια Παρασκευή ή Σάββατο μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου.

Ας δούμε όμως τη σκέψη του Χάρη πίσω από το pairing που δημιούργησε: “Το Ribeye ταίριαζε στο μυαλό μου με το Metaxa πριν αναγνωρίσω στη γεύση και την επίγευσή του το γιατί. Όλες οι γεύσεις που έχουν μπει στο πιάτο, ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους και ταιριάζουν τρομερά με το METAXA. Ανυπομονούσα να το επιβεβαιώσω στην πράξη και είμαι πολύ χαρούμενος που είναι ακριβώς όπως το περίμενα”.

Ribeye με γαρίδες, βούτυρο μαύρου σκόρδου και γκοργκοντζόλα

Εκτέλεση: Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε βούτυρο αγελαδινό και ελαιόλαδο. Αφού έχουμε καθαρίσει τις γαρίδες και εχουμε κρατήσει μόνο την ουρά τους, βάζουμε  αλατοπίπερο,  τις περνάμε από ξυλάκι και τις ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε μεριά. Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρούμε και βάζουμε  το κρέας μας με τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας πολύ θυμάρι στο μαγείρεμα.

Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά και τελειώνουμε στο φούρνο, αν θέλουμε παραπάνω ψήσιμο. Ξεκουράζουμε το κρέας και ρίχνουμε το ψωμί μας στο τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.Κόβουμε σε ίσα μέρη και φτιάχνουμε μικρά open toast, τελειώνοντας με το αρωματικό βούτυρο με γκοργκοντζολα, λιώνοντας το από πάνω.

Ένα πιάτο που είναι αρκετά απαιτητικό για να βγει άρτιο. Αλλά ταυτόχρονα πολύ απλό και γευστικό ώστε να πειραματιστεί κάποιος στην κουζίνα του σπιτιού του. Αρκεί να έχει σύμμαχο το METAXA 12 Stars.