ΠΟΤΟ

Οι Alcatrash έκαναν το μπαλκόνι μας πορτοκαλί

Σε μια μοναδική Livestream συναυλία, οι Alcatrash καλωσόρισαν την άνοιξη παρέα με το Aperol Spritz.

Οι Κυριακές της άνοιξης έχουν κάτι το διαφορετικό. Η θερμοκρασία που ανεβαίνει, η διάθεση που φτιάχνει και η γλυκιά προσμονή των ξέγνοιαστων καλοκαιρινών στιγμών που έρχονται, διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό αυτή την εποχή. Και μιας και η πανδημία μάς κρατάει ακόμη κλεισμένους στα σπίτια μας, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα τη δεδομένη στιγμή, τι καλύτερο από μια συναυλία στο μπαλκόνι μας;

Ναι, ναι, ξέρω. Κι εγώ όταν το πρωτοάκουσα είχα αυτό ακριβώς το βλέμμα απορίας, που έχεις κι εσύ, διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές. Συναυλία; Στο μπαλκόνι; Πού το είδε αυτός; Σε ποιο ουράνιο και τόξο; Χάρη στο αγαπημένο Αperol Spritz, όμως, η επιθυμία να παρακολουθήσω μια ζωντανή συναυλία, παρέα με τους κολλητούς (που τόσο πολύ μου είχε λείψει), έγινε πραγματικότητα. Έστω και διαδικτυακά.

Βλέπεις, η χαρά είναι πορτοκαλί και έχει τον τρόπο να μας βρίσκει. Έτσι ακριβώς, όπως μας βρήκε και το απόγευμα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου, απολαμβάνοντας ένα δροσερό Αperol Spritz, αλλά και ένα μοναδικό livestream concert από τους Alcatrash #AtTheBalcony. Βέβαια, μέχρι να φτάσουμε στις 18:30 και να ξεκινήσει η συναυλία, χρειάστηκε να γίνει μια κάποια προετοιμασία.

Η ειδοποίηση στα κινητά των κολλητών είχε φτάσει από το πρωί εκείνη της ημέρας. «To βράδυ έχει συναυλία, μην ξεχάσετε τα Aperol Spritz σας», έλεγε το λεκτικό που έστειλα. Επόμενο ήταν να λάβω μερικές απαντήσεις του στιλ, «τι καλά που θα ήταν δικέ μου» και «μην ξύνεις πληγές τώρα». Μιας και όπως καταλαβαίνεις, η παρέα αρχικά δεν κατάλαβε ότι σοβαρολογούσα, χρειάστηκε να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος.

«Together We Joy at The Balcony, με livestream concert από τους Alcatrash». Τα μηνύματα απορίας, μεταμορφώθηκαν αμέσως σε emojis με καρδούλες και χειροκροτήματα. Η διάθεση όλων άλλαξε αστραπιαία. Το concept του κυριακάτικου απογεύματος ήταν το εξής. Λίγο πριν τη συναυλία, να κάνουμε όλοι μαζί βιντεοκλήση, έχοντας ανά χείρας τα Aperol Spritz μας και στη συνέχεια να πιούμε, ακούγοντας τις επιτυχίες των Alcatrash.

Έτσι κι έγινε. Το απόγευμα της Κυριακής (28/3) γύρω στις 18.00, ετοίμασα ένα δροσερό Aperol Spritz σε ένα ωραίο ψηλό ποτήρι, πρόσθεσα αρκετό πάγο και μία φέτα πορτοκάλι και συνδέθηκα με τους κολλητούς με κάμερα. Μπορεί ο καθένας από εμάς να βρισκόταν στο μπαλκόνι του, αλλά η διάθεση και η προσμονή μας για τη συναυλία ήταν τέτοια, που νιώθαμε σαν να είμαστε όλοι μαζί στην αρένα κάποιου σταδίου, έτοιμοι να το ζήσουμε στο έπακρο.

Μόλις τα ρολόγια μας άγγιξαν το τριαντάλεπτο μετά τις 18.00, η livestream συναυλία στο κανάλι του Aperol Spritz στο YouTube ξεκίνησε, με τους Alcatrash σε μεγάλα κέφια. Όπως κι εμείς, έτσι κι αυτοί βρίσκονταν σε ένα πανέμορφο αθηναϊκό μπαλκόνι, με φανταστική θέα και όρεξη να «βάψουν» το απόγευμά μας πορτοκαλί.

Δεν είναι τυχαίο που το συγκεκριμένο χρώμα έχει συνδεθεί με το Aperol. Είναι το χρώμα που συνδυάζει την ενέργεια του κόκκινου, αλλά και τη χαρά του κίτρινου. Αναπαριστά τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητα. Αναζωογονεί και προκαλεί τις εγκεφαλικές δραστηριότητες. Όλα αυτά τα συναισθήματα άρχισαν να μας κατακλύζουν καθώς ο ήλιος σιγά σιγά έπεφτε και το ηλιοβασίλεμα έντυνε τον ουρανό στο χρώμα του αγαπημένου μας ποτού.

Ένα απλό απόγευμα Κυριακής, με λίγη βοήθεια από το #AtTheBalcony event του Aperol Spritz, μετατράπηκε στο ιδανικό καλωσόρισμα της φετινής άνοιξης. Στα highlights της βραδιάς ήταν και η (αποτυχημένη) προσπάθεια της παρέας να μιμηθεί τη χορογραφία του «Τέρμα Τα Ψέματα» των Alcatrash. Το γέλιο που ρίξαμε μετά, όμως, άξιζε τον κόπο.

Και επειδή ένα ίσον κανένα, το Aperol Spritz ετοιμάζεται και για δεύτερο live event. Την Κυριακή 11 Απριλίου, τη θέση των Alcatrash παίρνουν τα δυνατά DJ sets και τα ξεκαρδιστικά stand-up comedy gigs. Τι καλύτερο από ένα ακόμη ανοιξιάτικο απόγευμα στο μπαλκόνι μας, με μουσική, φίλους, αλλά και τη δροσιστική γεύση ενός Aperol;

Όπως λέει, άλλωστε και το σποτ της καμπάνιας του δημοφιλούς ιταλικού ποτού, «χαρά είναι η γεύση που μοιραζόμαστε και το χαμόγελο που μεταδίδουμε ο ένας στον άλλο». Κατέστρωσε, λοιπόν, τα πλάνα σου, προκειμένου να μη λείψει κανείς από το επόμενο live.