HUNGRY X LAMBROS VAKIAROS

Οι πιο εύκολες και υγιεινές μπάρες που μπαίνουν στην κατάψυξη

Κάθε εβδομάδα, ο Λάμπρος Βακιάρος προτείνει για τους πάντα Hungry αναγνώστες του OneMan, τις πιο εύκολες, γρήγορες και φυσικά νόστιμες συνταγές. Σήμερα, φτιάχνουμε υγιεινές μπάρες που μπαίνουν στην κατάψυξη.

Θα είναι σαν να τρως frozen yogurt αλλά θα είναι μία σούπερ υγιεινή μπάρα που μπαίνει στην κατάψυξη. Τόσο η πρωτεϊνούχα παγωμένη μπάρα γιαουρτιού όσο και οι μπάρες frozen yogurt cheesecake φράουλας, αποτελούν την ιδανική (και υγιεινή) επιλογή για επιδόρπιο, γλυκό, σνακ, ακόμα και πρωινό.

Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και αποθηκεύονται στην κατάψυξη για να τις βρίσκεις κάθε φορά που θέλεις κάτι δροσιστικό χωρίς πολλά λιπαρά και καθόλου ζάχαρη.

Πρωτεϊνούχες Παγωμένες Μπάρες Γιαουρτιού

Υλικά (για 1 ταψί)

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 45 γρ. φυτικό συμπλήρωμα πρωτεΐνης σε σκόνη με γεύση σοκολάτα
  • 20 γρ. κακάο σκόνη
  • 20 γρ. σπόρους chia
  • 20 γρ. goji berries
  • 300 γρ. μπανάνες (κομμένες σε μικρά κομμάτια)
  • 50 γρ. φουντούκια (σπασμένα)
  • 30 γρ. κορινθιακές σταφίδες
  • 100 γρ. blueberries

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τη φυτική πρωτεΐνη, το κακάο, τους σπόρους chia και ανακατεύουμε καλά.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30Χ40 στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.(η στρώση πρέπει να μην ξεπερνάει το 1 δάχτυλο σε πάχος καθώς το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ σκληρό)
  3. Διαμοιράζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά πάνω από το μείγμα γιαουρτιού.(πιέζουμε ελαφρώς τις μπανάνες και τα blueberries έτσι ώστε να εισχωρήσουν στο γιαούρτι και να μην ξεκολλήσουν όταν παγώσουν)
  4. Καταψύχουμε για τουλάχιστον για 3 ώρες. Σπάμε τις μπάρες σε μικρότερα κομμάτια και απολαμβάνουμε κατευθείαν από την κατάψυξη. (ιδανικά το αφήνουμε 2’ εκτός ψυγείου για να αρχίσει να μαλακώνει και να τρώγεται πιο ευχάριστα).

Μπάρες Frozen Yogurt Cheesecake Φράουλας

παγωμένες μπάρες

Υλικά (για 2 ταψιά λεπτές μπάρες)

  • 500 γρ. φράουλες (ώριμες και γλυκές)
  • 150 γρ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 1 κλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 70 γρ. μέλι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε στο μούλτι 4-5 φράουλες και τις πολτοποιούμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε τις πολτοποιημένες φράουλες σε ένα μικρό μπολάκι και τις κρατάμε για το τελικό στόλισμα. Στο ίδιο μούλτι προσθέτουμε 200 γρ. φράουλες και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και πολτοποιούμε.
  2. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις δούμε ότι το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί θρυμματίζουμε με τα χέρια μας, αφού πρώτα κρατήσουμε 3-4, όλα τα μπισκότα άλλα σε μεγαλύτερα και άλλα σε μικρότερα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες (κρατάμε 3-4 ψιλοκομμένες) και τις προσθέτουμε και αυτές στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά. (!) Δοκιμάζουμε το μείγμα και σε περίπτωση που το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε επιπλέον μέλι.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε 2 ταψιά 30×40 εκ., στα οποία έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και το απλώνουμε ομοιόμορφα φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση.
  4. Στολίζουμε με τα μπισκότα που κρατήσαμε, τα οποία και θρυμματίζουμε στην επιφάνεια, τη σάλτσα φράουλας από το βήμα 1 και τις ψιλοκομμένες φράουλες που κρατήσαμε από το βήμα 2.
  5. Καλύπτουμε τα ταψιά με μεμβράνη και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 – 3 ώρες, μέχρι οι μπάρες να παγώσουν. Στη συνέχεια, τις σπάμε παγωμένες σε μικρότερα κομμάτια και ιδανικά τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη σε σακούλες zip- bag.

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες συνταγές για τις κρύες ημέρες του χειμώνα στο site του Λάμπρου Βακιάρου και στο Instagram @iamvakiaros.