ΠΟΤΟ

Osterman: Το νέο bar restaurant είναι ήδη κλασικό

Δεν χρειάζεται να συνεχίσεις την αναζήτηση για το νέο στέκι σου γιατί το Osterman θα ικανοποιήσει κάθε επιθυμία σου.

Βράδυ Τρίτης. Μόλις τελείωσες τη δουλειά στο γραφείο. Περπατάς με τσιγάρο στο χέρι στα στενά του κέντρου. Χαλαρώνεις τη γραβάτα σου, κουμπώνεις το σακάκι και στέλνεις στους φίλους sms σου για να πάτε για μπύρα. Μαζεύεστε την πλατεία Αγίας Ειρήνης (που είναι το hotspot της πόλης) και ψάχνεις το ιδανικό μπαρ για να μοιραστείς μια βραδιά με την αντροπαρέα. Και επειδή στα μπαρ της πλατείας σε ξέρουν ήδη με το μικρό σου όνομα θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο. Τελευταία προσθήκη στα bar restaurant της πόλης είναι το Osterman.

 

Η δημιουργική ομάδα πίσω από το νέο στέκι πήρε ένα εγκαταλελειμμένο, παλιό υφασματάδικο που στεγαζόταν στο διατηρητέο νεοκλασικό και αξιοποίησε όλα τα υλικά και τα έπιπλα που υπήρχαν ήδη στο χώρο δημιούργησε το πλέον ενδιαφέρον μαγαζί της πόλης. Με αναφορές στις λονδρέζικες pub του East London όσον αφορά στη διακόσμηση, τα ράφια του υφασματάδικου έγιναν τραπέζια και ο πάγκος που έκοβαν τα υφάσματα ένα μεγάλο μοναστηριακού τύπου τραπέζι για τα φιλοξενήσει γεύματα που αξίζει να θυμάσαι.

 

Και μιλώντας για γεύματα ερχόμαστε και στο στοιχείο που δίνει στο Osterman το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα μαγαζιά του κέντρου. Ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Κατσανδρής έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μενού που βασίζεται στη μεσογειακή κουζίνα, αλλά αγκαλιάζει ξεκάθαρα τις γαλλικές επιρροές. Οι ντελικάτες γεύσεις και τα φρέσκα υλικά χαρακτηρίζουν τα πιάτα του Osterman που περιλαμβάνουν επιλογές για να συνοδεύσεις τη μπύρα σου και το κρασί σου, αλλά και εδέσματα για να γευτείς ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Το κοτόπουλο με το φασκόμηλο και το προσούτο είναι σίγουρα ένα πιάτο που δεν θα σε απογοητεύσει και θα προκαλέσει αρκετές γευστικές εκρήξεις στον ουρανίσκο σου.

 

Αλλά ακόμα και δεν θες να βάλεις κάτι στο στόμα σου ή απλά έρθεις φαγωμλενς, η επιβλητική μπάρα του Osterman, η ενημερωμένη κάβα και οι εξαιρετικά ευγενικοί barmen είναι λόγος να πας μέχρι το εστιατόριο και να περάσεις το βράδυ σου.

 

Ενδείκνυται για όλες τις ώρες από τον πρωινό καφέ και το lunch break μέχρι τα early drinks με συναδέλφους και τα dinner με το αμόρε. Στα σίγουρα plus του Osterman οι εξαιρετικά καλές τιμές που είναι αρκετά ελκυστικές για να το απολαμβάνεις καθημερινά και το σέρβις που είναι ταχύτατο και δεν πρόκειται ποτέ να ξεροσταλιάσεις πάνω από το απεριτίφ σου.

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα