FOOD & DRINK

Ποιος είπε ότι μια ζωή ‘άνευ’ δεν είναι υπέροχη;

Ένας δημοσιογράφος του Oneman διηγείται μια ζωή γεμάτη, ακόμα κι αν την χαρακτηρίζει κάτι 'άνευ'.

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που η μπίρα χωρίς αλκοόλ ήταν ευαγγέλιο. Με τον πατέρα μου να μην δύναται να πιει αλκοόλ από τα πρώτα -άντα του, η αναζήτηση της απόλαυσης μιας μπίρας χωρίς αλκοόλ ήταν ανέκαθεν ένα θέμα συζήτησης. Στο σπίτι, στην ταβέρνα, στις διακοπές, σε όλα. Κι έτσι κάπως έμαθα κι εγώ να τις επεξεργάζομαι, να τις δοκιμάζω, να τις συγκρίνω μεταξύ τους, ακόμα κι αν δεν ένιωθα παλιότερα την ανάγκη να πιω κάτι χωρίς αλκοόλ.

Τα χρόνια πέρασαν από την πρώτη μου επαφή με τις μπίρες, οι χωρίς αλκοόλ ετικέτες παγκοσμίως έγιναν πολλές και ακόμα και στην Ελλάδα οι επιλογές δεν μετριούνται πια στο ένα δάχτυλο του χεριού όπως πριν από μερικά χρόνια. Η ΦΙΞ έφερε στη ζωή μας την FIX Άνευ κι ομολογώ ότι το χρώμα και η χρήση της λέξης “άνευ” είναι κάτι που ταιριάζει ιδανικά με την ιστορία και αυτό το brand. Αλλά αυτά είναι για εκείνους που τους αρέσει να μιλούν για τα brands, να σχολιάζουν τα χρώματα στα κουτάκια, τις γραμματοσειρές και τις διαφημιστικές καμπάνιες. Το σημαντικό είναι τι σημαίνει για την καθημερινότητα του καθενός από εμάς η ύπαρξη μιας απολαυστικής μπίρας χωρίς αλκοόλ.

Η ζωή όσο κυλά γεμίζει μικρές και μεγάλες υποχρεώσεις και ευθύνες. Γεμίζει ασχολίες που τις παίρνεις στα σοβαρά και άλλες που τις ξεχνάς μια για πάντα. Αν στα 20 σου δεν είχε και τόση σημασία το να πας για τρέξιμο ή να είσαι ο σοβαρός και υπεύθυνος της παρέας, τώρα ξαφνικά όλα έχουν μια σημασία. Είσαι υπεύθυνος για εσένα και τους άλλους γύρω σου, είσαι το πρότυπο για τα πιτσιρίκια που σε φωνάζουν μπαμπά, θείο ή ό,τι άλλο, είσαι σοβαρός απέναντι στην κοινωνία και την σέβεσαι όπως θέλεις να σε σέβεται και εκείνη.

Το αλκοόλ παίζει έναν σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Ως άνθρωπος που λατρεύει τα spirits και το δικό τους ταξίδι από κάθε γωνιά της γης μέχρι τα bar και τα ποτήρια μας, έχω μάθει να το απολαμβάνω σε πολλές από τις εκδοχές του. Με την υπευθυνότητα και την σύνεση που χρειάζεσαι για να απολαύσεις πραγματικά ένα ποτό.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξεχωρίζω τις στιγμές της ζωής μου που το αλκοόλ δεν έχει καμία θέση στην καθημερινότητά μου.

Τα βράδια που αποφασίζω να είμαι εγώ εκείνος που θα οδηγήσει μέχρι το κέντρο για να βγω με τους φίλους μου. Εκείνα τα μεσημέρια που πάμε μια μίνι εκδρομή για φαγητό σε μια παραλία. Τα απογεύματα μετά τη δουλειά που θα βγω να κάνω ένα ραντεβού αλλά ξέρω ότι μετά από λίγη ώρα θα φορέσω τα αθλητικά να βγω για τρέξιμο. Το να είναι ο “Άνευ” της παρέας δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ μειονέκτημα. Είναι μια στάση ζωής που δείχνει σεβασμό στους γύρω σου και αγάπη για τον εαυτό σου.

 

Δεν είμαι από εκείνους που θα πιουν ένα virgin mojito, που θα μπερδευτούν με σιρόπια ζάχαρης και άλλες προσμίξεις χωρίς λόγο. Θα τιμήσω πολλές φορές τα ανθρακούχα νερά, κάποια άλλα αναψυκτικά ή φυσικά, αφού μου δίνεται η δυνατότητα, μία υπέροχη μπίρα χωρίς αλκοόλ. Χωρίς να νιώθω ότι χάνω τίποτα από την απόλαυση και τη μυσταγωγία όσων προσφέρει μία μπίρα σε όποιον την αγαπά και την προτιμά.

Είναι ξεκάθαρη χαρά για εκείνον που αθλείται, για εκείνον που δεν θέλει το αλκοόλ στη ζωή του, για κάποιον που είναι ο οδηγός της παρέας, για κάποια που θέλει τη μπίρα αλλά όχι τις έξτρα θερμίδες της, να ξέρει ότι στις επιλογές σε αυτή τη χώρα πλέον προστέθηκε και η FIX Άνευ.

Υπάρχουν μπίρες χωρίς αλκοόλ, μπίρες πολύ γευστικές, μπίρες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από εκείνες που μετρούν 4, 5, 6 και παραπάνω βαθμούς αλκοόλ.

Υπάρχει η FIX Άνευ.