ΠΟΤΟ
SPONSORED

Πώς θα φτιάξεις στο σπίτι αγαπημένα cocktails με σόδα – Part 2

Το δεύτερο μέρος cocktails με σόδα που θα σε κάνει bartender μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.

Αν νομίζεις ότι είναι δύσκολο να φτιάξεις υπέροχα cocktails στο σπίτι τότε κάνεις λάθος. Το ξέρουμε ότι σου λείπουν τα bars, ο κόσμος και τα cocktails στην μπάρα. Μπορείς όλα αυτά να τα προσομοιώσεις σπίτι σου, αρκεί να ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές μας και θα έχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Μετά τα τέσσερα πρώτα cocktails με σόδα Tuborg στο σπίτι ακολουθούν άλλες τέσσερις προτάσεις.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αρκετό μεράκι, έμπνευση και φυσικά Tuborg Club Soda. Εμείς για να σε βοηθήσουμε στο θέμα της έμπνευσης, βρεθήκαμε στο σπίτι της 24MEDIA και μαζί με τον bartender του Frater & Soror, Βαγγέλη Θανάση, φτιάξαμε άλλα 4 υπέροχα, γευστικά και fizzy cocktails με σόδα. Δεν χρησιμοποιήσαμε κανένα εξάρτημα ειδικά για bar παρά μόνο ότι βρήκαμε στην κουζίνα μας και χάρη στην Tuborg Club Soda το αποτέλεσμα ήταν τέλειο. Πάμε να τα φτιάξουμε μαζί.

Whisky Highball

Δροσιστικό και παιχνιδιάρικο δεν είναι μόνο ένα cocktail με gin ή με ρούμι. Η νέα μόδα στα long drinks είναι τα whisky highballs τα οποία θα σε κάνουν να δεις το whisky με άλλο μάτι.

Θα χρειαστείς: 40 ml whisky, 10ml χυμό από φρέσκο λεμόνι, 70 ml Tuborg Club Soda.

Διαδικασία: Βάλε σε ένα ψηλό ποτήρι πάγο και τοποθέτησε το whisky, τον χυμό και ανακάτεψέ τα. Αμέσως μετά γέμισε το ποτήρι με Tuborg Club Soda. Μην ανακατέψεις ξανά. Οποιαδήποτε επαφή μετάλλου με το ποτό θα καταστρέψει τις φυσαλίδες.

Για γαρνιτούρα μπορείς να βάλεις τη φλούδα από το λεμόνι.

Vodka Soda

Ένα από τα διασημότερα long drinks την δεκαετία του 90 ήταν το Vodka Soda. Τότε που η έξαρση των clubs βρισκόταν στο απόγειό της, ήθελε ο κόσμος κάτι εύκολο, γρήγορο αλλά και γευστικό. Όπως ακριβώς δηλαδή και η Vodka Soda.

Θα χρειαστείς: 60 ml vodka, 150 ml Tuborg Club Soda.

Διαδικασία: Βάλε σε ένα ψηλό ποτήρι πάγο και τοποθέτησε πρώτα την vodka και ανακάτεψε για να παγώσει καλά. Αμέσως μετά γέμισε το ποτήρι με Tuborg Club Soda.

Μην ανακατέψεις ξανά. Οποιαδήποτε επαφή μετάλλου με το ποτό θα καταστρέψει τις φυσαλίδες. Για γαρνιτούρα μπορείς να βάλεις μια φλούδα λεμόνι.

Hugo

Ένα από τα πιο πρόσφατα cocktails που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ντόρο κλασικού. Η συνταγή του γεννήθηκε μόλις το 2005 σε ένα αμπέλι της βόρειας Ιταλίας. Προφέρεται “ούγκο” και έχει καταφέρει με την δροσιά του και τις ωραίες επιγεύσεις του να γίνει γρήγορα γνωστό.

Θα χρειαστείς: 60 ml prosecco, 20 ml σιρόπι ζάχαρης και 12,5 ml Tuborg Club Soda.

Διαδικασία: Βάλε σε ένα ποτήρι old fashioned πάγο και τοποθέτησε πρώτα το σιρόπι ζάχαρης, μετά το prosecco και στο τέλος την Tuborg Club Soda. Όπως είπαμε και στα προηγούμενα, μην ανακατέψεις ξανά. Οποιαδήποτε επαφή μετάλλου με το ποτό θα καταστρέψει τις φυσαλίδες. Για γαρνιτούρα μπορείς να βάλεις μια φλούδα λάιμ και φύλλα μέντας.

Virgin mojito

Στο part 1, σου είχαμε δείξει ένα άκρως καλοκαιρινό και δροσιστικό Mojito. Αυτή την φορά θα κλείσουμε με ένα Virgin Mojito. Στην ουσία πρόκειται για ένα Mojito χωρίς αλκοόλ το οποίο όμως κρατάει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα του Mojito.

Θα χρειαστείς: 15 ml lime, ζάχαρη και 10ml σιρόπι ζάχαρης, Tuborg Club Soda και φύλλα δυόσμου.

Διαδικασία: Βάλε σε ένα μεγάλο ποτήρι τα φύλλα δυόσμου, μαζί με την ζάχαρη και τα lime σε κομμάτια. Πίεσε τα με μια κουτάλα και γέμισε μετά με τριμμένο πάγο. Πρόσθεσε το χυμό από το lime και από πάνω συμπλήρωσε με Tuborg Club Soda. Για γαρνιτούρα βάλε ένα φύλλο δυόσμου στην κορυφή.

Όποιο από τα οκτώ (τέσσερα και τέσσερα) και αν δοκιμάσεις να φτιάξεις μην ξεχάσεις να προσέξεις τις δοσολογίες και φυσικά να έχεις άφθονη Tuborg Club Soda. Για να σε βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο με τις δοσολογίες, 60 ml είναι όσο δύο σφηνάκια. Τώρα όλα έγιναν πιο απλά. Κοίτα στην κάβα σου τι υλικά έχεις, ψάξε το ψυγείο σου και βγάλε τον bartender που έκρυβες από μέσα σου.