ΠΟΤΟ
SPONSORED

Η καλύτερη spirit επιλογή για εσένα που θες να κάνεις την διαφορά

Εάν δεν θες τα συνηθισμένα και ψάχνεις κάτι το ξεχωριστό, το μοναδικό και το εξεζητημένο, τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις το O/PURIST.

Πρόκειται για ένα εκλεκτό spirit και new evolution απόσταγμα, το οποίο έρχεται να απογειώσει τη γεύση του τσίπουρο, γεμίζοντας τον ουρανίσκο σου με ένα κοκτέιλ γεύσεων και εμπειριών. Δεν είναι τυχαίο ότι το O/PURIST συνιστά το αποτέλεσμα του οράματος 10 διακεκριμένων Ελλήνων bartenders -Αλέξανδρου Γκικόπουλου, Κώστα Ιγνατιάδη, Δημήτρη Κιάκο, Άρη Μακρή, Μάρφη Μπαλή, Γιάννη Πέτρου Πετρή, Θάνου Προυναρούς, Θοδωρή Πύριλλου, Νίκου Ταχμάζη και Χρήστου Χουσέα-, οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό απόσταγμα.

Πρόκειται για ένα new age τσίπουρο, το οποίο μπορείς να απολαύσεις είτε στο σπίτι σου, είτε σε κάποιο μπαρ. Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι το O/PURIST αποτελεί μια εξαιρετική βάση για coctails. Και ενόσω πλησιάζει το καλοκαίρι, έχεις τη δυνατότητα για ένα δροσερό coctail με βάση το αγαπημένο σου απόσταγμα.

Η ξεχωριστή απόσταξη

Τώρα, εύλογα, θα ρωτήσετε τι το ξεχωριστό έχει το O/PURIST σε σχέση με τα κοινά τσίπουρα; Η απάντηση είναι τα… πάντα! 

Η διαδικασία της απόσταξης θεωρείται πρωτοποριακή και καινοτόμα. καθώς μετά την παραδοσιακή απόσταξη του τσίπουρου, μια επιπλέον απόσταξη σε χάλκινο άμβυκα ποτοποιίας με ελληνικά βοτανικά μπαχαρικά και φρούτα, παράγει ένα μοναδικό spirit για το bar, με πολύπλοκο χαρακτήρα που αναδεικνύεται μέσα σε cocktail αλλά απολαμβάνεται και σκέτο. 

Ένα εκ φύσεως sustainable spirit, αφού παράγεται από απόσταξη των στεμφύλων σταφυλής, που ταυτόχρονα περιορίζει το ενεργειακό του αποτύπωμα, παράγοντας μέρος της ενέργειας που καταναλώνει. Επιπλέον, υποστηρίζει τη δράση αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας, Metron- Ariston making responsibility a trend, που δρα προς όφελος του Localisation, του Discerning Drinking και του Bartending Community.

Ο μεγάλος διαγωνισμός cocktail

Και επειδή το O/PURIST απευθύνεται στη διεθνή bar σκηνή, η ομάδα του πιο spirit αποστάγματος πρόσφατα διοργάνωσε έναν μεγάλο διαγωνισμό, με τον νικητή να ταξιδέψει στο Bar Convent του Βερολίνο, από τις 14 έως και τις 16 Οκτωβρίου 2024 με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία κλασσικών συνταγών κοκτέιλ, στις οποίες αναδεικνύεται ο γευστικός χαρακτήρας ενός ή παραπάνω εκ των 14 βοτανικών και φρούτων που εμπεριέχονται στη συνταγή του O/PURIST.

Όσον αφορά το Bar Convent στο Βερολίνο, αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκθέσεις της ευρωπαϊκής και διεθνούς βιομηχανίας ποτών. Εκεί ο μεγάλος νικητής, Χριστόφορος Γερασιμάτος, θα έχει την ευκαιρία να δικτυωθεί με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να συναντήσει σημαντικές προσωπικότητες του χώρου.

«Το concept πίσω από το cocktail μου είναι να ακολουθήσω τις αρχές που πρεσβεύει το O/purist, δηλαδή ο στόχος μου ήταν να δημιουργήσω ένα cocktail  με σχεδόν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα όπως ακριβώς κάνει και το O/purist στην αποστακτική του διαδικασία. Η έμπνευση μου προέρχεται από το iconic classic cocktail The Gin & Tonic όπου το δικό μου το έχω ονομάσει The Greek & Tonic» δήλωσε o Χριστόφορος, μετά το τέλος του ελληνικού διαγωνισμού. 

Αλλά και εσύ, που δεν έχεις την ευκαιρία να πας στο Βερολίνο, είναι σίγουρο ότι ανά πάσα ώρα και στιγμής, μπορείς να πειραματιστείς με τις δικές σου ιδέες και εμπνεύσεις, δημιουργώντας ένα απολαυστικό coktail στη βάση των φίνων αρωμάτων και της υπέροχης παλέτας του O/PURIST.

Μπορείς να το βρείς σε όλες τις ενημερωμένες κάβες ποτών και σε όλα τα δημοφιλή cocktail bars.