ΠΟΤΟ

Ραντεβού στο Alobar

Το Χαλάνδρι απέκτησε ένα bar που ξέρει να ξενυχτάει. Και να τιμάει τον κόσμο στην μπάρα του.

Ποτέ δεν με έψηνε φοβερά η ιδέα του να πάω στο Χαλάνδρι για ποτό. Όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο αλλά είχα συνδέσει το Χαλάνδρι με φαγητό ή ακόμα περισσότερο με καφέ στην κεντρική πλατεία. Μέχρι που ανακάλυψα το El Rey Alobar.

Και από τότε που βρέθηκα μέσα στον Οκτώβρη να ψάχνω για ένα άδειο σκαμπό στη μπάρα, πήγα ξανά στο ίδιο μαγαζί. Όχι μόνο μία φορά. Πολύ απλά γιατί κάθε φορά που πήγαινα πέρναγα και ακόμα καλύτερα. Δεν θες και τόσα πολλά από ένα bar.

Είναι ένα μαγαζί που θα ήθελες πολύ να έχει μείνει μυστικό. Να το ήξερες μόνο εσύ και η παρέα σου. Αλλά όχι. Το έχει πάρει χαμπάρι ήδη αρκετός κόσμος ώστε να είναι γεμάτο (σχεδόν ασφυκτικά) κάθε βράδυ της εβδομάδας.

Και για έναν περίεργο λόγο δεν σε χαλάει καθόλου αυτό. Γιατί μπορεί να κάνεις αναγκαστικά παρέα με τους δίπλα αλλά η διάθεση στην ατμόσφαιρα του Alobar δεν σε αφήνει να γκρινιάξεις.

 

Είναι ένα bar στο οποίο ο κόσμος περνάει καλά. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Highlight ο μαυροπίνακας στον οποίο είναι γραμμένα τόσο η λίστα με τα κοκτέιλ όσο και διάφορες αφιερώσεις, αλλά και τα ίδια τα κοκτέιλ.

Ρωτήσαμε τον Διονύση, τη φιγούρα του οποίου θα βρεις στο μπαρ, να μας προτείνει εκείνα τα κοκτέιλ που οφείλεις να δοκιμάσεις και να προσφέρεις όταν βρεθείς στο Alobar.

Για την κοπέλα σου, το Starlight, μιας και είναι ελαφρύ αλλά πολύ γευστικό χάρη στη βανίλια, το ρούμι, το lime και τα έλαια πορτοκαλιού. Αν και θα την εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι σερβίρεται μαζί με γλειφιτζούρι.

Για εσένα, το Nutopia, στο οποίο κυριαρχεί η γεύση του μοσχοκάρυδου παρέα με παλαιωμένο ρούμι και μέλι με πιπέρι.

Διεύθυνση: Θουκυδίδου 7, Χαλάνδρι