ΠΟΤΟ

Rehab: Το bar που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο εθισμό

Στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας άνοιξε ένα bar που πλασάρει το tiki αλλιώς και ένας barman σε κάθε cocktail σε κάνει να την δεις αλλιώς

Σκέψου να υπήρχε ένα μέρος που τα ποτά θα ήταν εξαιρετικά, η διακόσμηση θα ήταν τρελή σαν μυαλό εφηβικό, η μουσική του ανεβαστική και ο κόσμος του μόνιμα σε ανεβασμένη διάθεση. Θα εθιζόσουν; Χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω αν είσαι σε στάδιο απεξάρτησης θα σε ενημερώσω ότι πριν λίγες εβδομάδες άνοιξε αυτό το bar και το ιατρικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι κρούσματα εθισμού μαζί του ήδη εξαπλώνονται.

Δεν ξέρω αν είναι αυτοσαρκασμός ή απλά στροφή καριέρας αλλά σίγουρα το όνομα του λειτουργεί αρκετά αυθυποβολικά κάθε φορά που μπαίνεις μέσα. Ίσως πρώτα μεθάς στο Drunk και μετά πας δίπλα για Rehab. Βέβαια απεξάρτηση δεν επέρχεται αφού η κάβα του είναι τόσο δελεαστική, σαν κομμάτι πικρής σοκολάτας δίπλα από εκλεπτισμέο κονιάκ.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως αυτο το bar βρίσκεται μέσα, βαθιά στην στοά του Drunk και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το ποτήρι μας έδωσε μια άλλη πνοη. Μπαίνεις μέσα και βλέπεις στο βάθος ζωή, βλέπεις ζωγραφισμένους πίνακες, βλέπεις ψάρια. Καλά άκουσες. Όλα αυτά μαζί με χρυσαφένιες λεπτομέρειες, μια μαρμάρινη μπάρα και ένα ενυδρίο πάνω από την κάβα συνιστούν το Rehab. Όσο απροκάλυπτα αταίριαστα κι αν σου μοιάζουν όλα σε διαβεβαιώ ότι δημιουργούν μια ιδανική, ανάλαφρη και μπόλικα χαλαρή ατμόσφαιρα που μεταξύ μας δεν θες τίποτα άλλο από το bar που θα πιείς τρομερά ποτά και θα διασκεδάσεις μέχρι να λυγίσουν τα γόνατά σου και να πεθάνει ο Χαιλάντερ.

 

Τώρα που είπα για τρομερά ποτά, ίσως πάθεις σοκ να το πω, την πλάκα σου να το πω, μείνεις με ανοιχτό το στόμα να το πω, μόλις σταθείς απέναντι στην εκπληκτική του κάβα. Αν κοιτάξεις περισσότερη ώρα τα ψάρια παρά τις φιάλες δεν θα σε παρεξηγήσει κανένας. Ίσα ίσα ανήκεις σε εκείνους που απολαμβάνουν το ποτό από όπου κι αν προέρχεται. Μόνο που εδώ μιλάμε για μια κάβα με πάνω από 90 ετικέτες ρούμι, βραβευμένες και μη, όλες τους εξαιρετικές. Ακόμα και το ποτό ροής σκοτώνουν, σε αφήνουν να αναρωτιέσαι αν όντως τόσο καιρό έπινες όντως ρούμι ή κάτι που έμοιαζε με ρούμι.

 

Για όλα αυτά ευθύνεται ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος ο οποίος φορά την άσπρη του ποδιά και στέκεται επιβλητικός και διασκεδαστικός πίσω από την μπάρα. Είναι σίγουρα από τους πιο ταλαντούχους bartender και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα στον κατάλογο που έχει δημιουργήσει.

8 cocktails, όλα στο ίδιο ποτήρι, όλα -εκτός από δύο- χτίζονται και δεν χτυπιούνται σε shaker, όλα τους αγγίζουν ταβάνι στην κλίμακα της γαματοσύνης. Broken Down Mirror με ρούμι, μπέρμπον, βερίκοκο, φάλερνουμ και δυόσμο. Spicy όσο πρέπει, έντονο όσο χρειάζεται. Αυτό το cocktail είναι ένας μικρός χαμελέον. Όσο το ανακατέβεις τόσο και εκείνο σου ανταποδίδει την φροντίδα με διαφορετικές γεύσεις και εντάσεις. Μαγικό όπως και τα ψάρια, ζωντανά και μη στον τοίχο απέναντί σου. Blue Rider, Fauvism είναι άλλα δύο μικρά θαυματάκια που βρίσκεις στον εντυπωσιακό κατάλογο όπου στο ένα γεμίζεις το στόμα σου με εξωτικές γεύσεις ενώ στο άλλο νιώθεις το καλοκαίρι και την δροσιά να είναι δίπλα σου, με την θάλασσα να βρέχει τα πόδια σου. Ότι κι αν διαλέξεις σίγουρα δεν θα χάσεις.

 

Λες τελικά να βρέθηκε το bar που έψαχνες τόσο καιρό;

 

Rehab, Θησέως 16