ΠΟΤΟ

Στο Momix θα μυηθείς στον κόσμο των μοριακών cocktail

Σε μια πόλη που έμαθε να φτιάχνει μπαρ με τον σωρό, αυτό που θα σερβίρεις στον πελάτη σου κάνει τη διαφορά.

Το πιθανότερο είναι να μην έχεις δοκιμάσει ποτέ σου ένα μοριακό cocktail. Και η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι όταν είχαμε κάνει πέρυσι ένα μεγάλο αφιέρωμα στις διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην molecular mixology (σφαιροποίηση, ζελοποίηση, αφροί του αέρα), δεν ήμασταν σίγουροι αν αφορά το ευρύ κοινό αυτή η τεχνική.

Όταν όμως έχεις στην πόλη σου ένα bar που φτιάχνει εξαιρετικά μοριακά cocktail, είναι τουλάχιστον χαζό να μην θες να ανακαλύψεις αυτό το κάτι παραπάνω.

Τα μοριακά cocktail είναι ένα παιχνίδι. Τουλάχιστον με τέτοια διάθεση πρέπει να το προσεγγίσεις την πρώτη φορά που θα δοκιμάσεις. Να έχεις όρεξη να πειραματιστείς, να μην έχεις πρόβλημα να φας κάτι αντί να το πιεις, να θες να γνωρίσεις κάτι καινούριο. Γιατί αν πας με τα στεγανά του “θέλω ένα ποτό σε ποτήρι με δύο παγάκια” όχι μόνο θα απογοητευτείς αλλά θα χάσεις και το νόημα.

Με την βοήθεια του Άρη Χατζηαντωνίου, head bartender στην ομάδα του Momix και ιθύνοντα νου πίσω από τα μοριακά cocktail που θα δοκιμάσεις εκεί, σου δίνουμε μια πρώτη εντύπωση του τι είδαμε και δοκιμάσαμε στον χώρο του Momix.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο εγώ όσο και ο μάχιμος Στέλιος Χαρτζουλάκης που μας σύστησε το μαγαζί, δοκιμάσαμε αρκετές από τις δημιουργίες.

Ιδού τι δοκιμάσαμε αλλά και οι εντυπώσεις μας

Momix Molecular 

Τα ζόμπι έγιναν μοριακά

 

 

Η μους του μυστικισμού

 

 

Στον κόσμο του Πίτερ Παν

 

 

Ένας δολοφόνος αναζητά αρώματα

 

 

Παίζοντας με το μπλε χαβιάρι

 

Για το συγκεκριμένο cocktail, το “Hugo’s Brunch” ετοιμάσαμε ένα βίντεο με την δημιουργία του από τον Άρη Χατζηαντωνίου.

 

 

Θα σου πούμε ανεπιφύλακτα να πας στο Momix. Και τους διαφημίζουμε ξεδιάντροπα γιατί πράγματι είναι κάτι που έλειπε από την πόλη. Προφανώς και δεν θα εντυπωσιαστούν όλοι με την μοριακή μιξολογία. Προφανώς και είναι πολλοί που πάνε εκεί και καταλήγουν να πιουν ένα κλασικό κοκτέιλ από το να ζητήσουν κάτι εξεζητημένο.

Αλλά μόνο και μόνο η δυνατότητα να λιώσεις ένα ζελέ με τόσο διαφορετικές γεύσεις στο στόμα σου, να αφήσεις την γλώσσα σου να παίξει με τα pop rocks, να απολαύσεις μια μους γεμάτη αρώματα, είναι μοναδική. Και αξίζει να την ζήσεις.

Διεύθυνση: Κελεού 3, Κεραμεικός, τηλ.: 6974350179