ΠΟΤΟ

Στο Nomad ο καφές είναι πάθος

Άνοιξε πριν από λίγους μήνες στο Χαλάνδρι  ένα μαγαζί που το εντοπίζεις από την μυρωδιά που φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ.

Αγαπώ τα καφέ. Όχι ακριβώς με τον τρόπο που το εξέφρασε ο Ρένος Χαραλαμπίδης στα “Φτηνά Τσιγάρα”. Αγαπώ τα καφέ με άποψη, με ατμόσφαιρα και με καλό καφέ. Αγαπώ τα καφέ με ανθρώπους που έχουν πάθος. Και πίστεψε με στο Nomad στο Χαλάνδρι έχουν πολύ πάθος σε αυτό που κάνουν. Έχουν πάθος με τον καφέ.

Βρίσκεται στην Θουκιδίδου, στον ίδιο δρόμο με το El Rey Alobar, τη  Μαιμού και το 9 Βήτα. Εκεί, λοιπόν, πριν από δυόμισι μήνες άνοιξε ένα μαγαζί που έχει γεμίσει την περιοχή με μυρωδιά καφέ. Γιαυτό ευθύνεται το καβουρδιστήρι που βρίσκεται μέσα αριστερά πίσω από την τζαμαρία. (Καλά κατάλαβες, καβουρδιστήρι σαν αυτό που έχεις δει στο Tailor Made και το Mind the Cup). Για όλα όσα συμβαίνουν γύρω από τον καφέ ευθύνεται ο Αλέξανδρος Φούκης.

 

Τον Αλέξανδρο τον είχα γνωρίσει μερικά χρόνια πριν, όταν ετοιμαζόταν να πάει στο παγκόσμιο μιας και είχε κερδίσει τον ελληνικό διαγωνισμό του Brewers cup 2013. Από τότε είχε τρελό πάθος με τον καφέ και τώρα το μεταφέρει και στο Nomad. Δύο επιλογές καφέ για τους πελάτες. Η μία ένα blend που είναι πιο ήπιο στην γεύση ενώ η δεύτερη είναι μια επιλεγμένη φάρμα από τις χώρες που παράγουν καφέ η οποία αλλάζει κάθε πέντε μέρες. Τα πάντα -ακόμα και ο ελληνικός- καβουρδίζονται στο μαγαζί και φροντίζεται μέχρι και η τελευταία λεπτομέρεια. Όπου λεπτομέρεια βάλε τα σπιτικά κεικάκια που έρχονται μαζί με τον καφέ, τα ψωμιά για τα σάντουιτς που φτιάχνουν οι ίδιοι, τις εκπληκτικές σοκολάτες και τις ποικιλίες τσάι από την Ινδία.

Αυτό που πρέπει να δοκιμάσετε στο Nomad όμως είναι το cold drip. Έρχεται σε χαμηλό υπερόμορφο ποτήρι μόνο με μία ice ball να το παγώνει. Ουσιαστικά είναι μια κρύα εκχύλιση του καφέ που γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα του καφέ να μοιάζει στην όψη αλλά και στην γεύση με λικέρ ενώ αναδεικνύονται αρώματα και γεύσεις. Αν δεν χειμώνιαζε σίγουρα θα έπινα κάθε μέρα ένα. Ελαφρύ, γευστικό και σίγουρα διαφορετικό.

Σημείωση: Τώρα που είπα για χειμώνα, να σου πω ότι η καλύτερη θέση του μαγαζιού είναι κάτω από το ποδήλατο στο τζάκι. Φτιάξε στο μυαλό σου το σκηνικό Χαλάνδρι-ψώνια-τζάκι-καφές. Πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα. Και κάτι άλλο. Τα ξύλα που βλέπεις δίπλα από τις σόμπες στον έξω χώρο δεν είναι για ντεκόρ. Είναι κανονικές ξυλόσομπες οι οποίες βγάζουν και φοβερή ζέστη.

 

Εδώ όμως και δεν σερβίρεται μόνο καφές. Το βράδυ παίρνουν σειρά τα cocktail από τα χέρια του Δημήτρη Παπαιωάννου. Όπως μου έχουν πει όσοι έχουν πιει -γιατί ήταν νωρίς να δοκιμάσω αλκοόλ- είναι εντυπωσιακότατα στην παρουσίαση και στην γεύση. Διαθέτει επίσης ένα αρκετά μεγάλο κατάλογο με επιλογές από κάθε είδους ποτό ενώ dj παίζει μουσικές Πέμπτη με Κυριακή. .

 

Όταν ρώτησα τον Αλέξανδρο για ποιο λόγο το μαγαζί ονομάστηκε έτσι, μου απάντησε ότι οι νομάδες ψάχνονται συνέχεια και θέλουν να βρουν πάντα κάτι καλύτερο ανάλογα με τις συνθήκες. Στο Nomad υπάρχει συνεχώς η επιθυμία να έχουν το καλύτερο προϊόν. Να έχουν τον καλύτερο και πιο γευστικό καφέ. Αν εθιστείς τόσο, μπορείς να πάρεις και για το σπίτι.

 

Nomad Θουκιδίδου 3, Χαλάνδρι τηλ: 210-6851051 facebook | foursquare