ΠΟΤΟ

Στο Plastiko θα βγάλεις το καλοκαίρι σου στην Αθήνα

Το νέο μπαρ που άνοιξε πριν λίγες μέρες στο Γκάζι έχει το δίπτυχο της επιτυχίας. Ωραίο καλοκαιρινό χώρο και πολύ φθηνά και ποιοτικά ποτά.

Πάντα το αγαπούσα αυτό το στενάκι ανάμεσα στη Βουτάδων και την Ευμολπιδών. Ότι το έλεγαν οδό Σωφρονίου δεν το ήξερα αλλά δεν με ενδιέφερε κιόλας. Και εδώ και λίγες ημέρες έχω άλλον έναν λόγο για να το τιμάω σε κάθε μου επίσκεψη στο Γκάζι. Βασικά το Plastiko Cocktails Cafe είναι από μόνο του λόγος να πηγαίνεις στο Γκάζι.

Γιατί ναι, μπορεί να είσαι κι εσύ από εκείνους που έχουν αποφασίσει να μην ξαναπατήσουν στο Γκάζι μετά την επέλαση τόσου και τόσου κόσμου. Μπορεί να είσαι από εκείνους που σε κουράζει η βαβούρα της Βουτάδων, ο κόσμος στο πάρκο και το γεγονός ότι το Γκάζι είναι ανυπέρβλητα mainstream. Κι εγώ σε αυτούς ανήκω.

 

Είναι δύο οι λόγοι που θα γίνει αυτό. Τους είπα και στην εισαγωγή αλλά θα τους παραλλάξω και θα τους αναλύσω λίγο περαιτέρω.

Λίγα λόγια για τα ποτά στο Plastiko

Είναι η ατάκα που έχω πει στους περισσότερους φίλους μου ως τώρα. “Στο Plastiko ρε μαλάκα (τους λέω μαλάκες τους φίλους μου) έχει 6,5 ευρώ το κοκτέιλ”. Οι περισσότεροι μένουν με το wow effect γιατί πράγματι είναι πολύ εντυπωσιακό ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας να βρίσκεις κοκτέιλ με 6,5 ευρώ. Κάποιοι πιο απαιτητικοί ρωτάνε απευθείας αν είναι και καλά πέρα από φθηνά. Και η αλήθεια είναι ότι τα 3 κοκτέιλ και τα 2 σφηνάκια που έχω δοκιμάσει ως τώρα είναι τουλάχιστον εξαιρετικά.

Plastiko Cocktails Cafe 

Έχω ξαναπεί ότι προτιμώ τα σκέτα ποτά (5 ευρώ το ποτό #natalemeauta). Αλλά ήθελα οπωσδήποτε να δοκιμάσω και κοκτέιλ μιας και τα διαφήμιζαν τόσο πολύ τα παιδιά που έχουν το μαγαζί. Την πρώτη φορά πήρα ένα Cucumber gin. Πολύ ισορροπημένο με το αγγούρι και το lime να αρωματίζουν το gin. Την δεύτερη δοκίμασα ένα Mandarini και την τρίτη ένα Mojito Royal. Από τα σφηνάκια ξεχώρισα το πεπόνι. Πολύ δροσερό και γεμάτο σε γεύση. Οπωσδήποτε αν είσαι παρέα με γυναίκες στο μαγαζί.

Μερικοί δεν ήταν τολμηροί να πάρουν κοκτέιλ. Οι πλέον χαρούμενοι ήταν τρεις φίλοι που ήθελαν μπίρα και είδαν στον κατάλογο ότι 3 μπίρες Alfa κόστιζαν μόνο 5 ευρώ. Χρειάζεται να σου πω κι άλλα για το πόσο Value for Money είναι το Plastiko σε θέμα ποτού;

Λίγα λόγια για την αίσθηση καλοκαιριού

Κάθε bar που βγάζει το ένα πόδι σε πεζόδρομο έχει το προβάδισμα. Γι’ αυτή την αίσθηση ελευθερίας που σου δίνει το να πίνεις το ποτό σου στο ύπαιθρο, είτε όρθιος είτε σε τραπεζάκι. Έτσι για να νιώθεις ότι είσαι σε νησί. Μόνο που στο Plastiko, το ξύλο, το λευκό και η όλη αισθητική του μαγαζιού θυμίζουν τόσο πολύ μπαράκι σε νησί που σου φτιάχνει τη διάθεση.

 

Άνετοι καναπέδες στο εσωτερικό, ψηλά ξύλινα σκαμπό τριγύρω από την αρκετά μεγάλη μπάρα του και τραπεζάκια στον πεζόδρομο συνθέτουν ένα bar που σου δίνει την δυνατότητα είτε να απομονωθείς στο εσωτερικό με την παρέα σου (την πρώτη φορά εκεί έκατσα γιατί η παρέα μου βαριόταν να κάτσει στη μπάρα) είτε να βλέπεις τον κόσμο να διασχίζει το στενό από την άνεση της καρέκλας σου, με ένα ποτό στο χέρι.

Τα σάντουιτς, το club και τα γλυκά δεν τα έχω δοκιμάσει για να μπορώ να εγγυηθώ για αυτά. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έρθει σύντομα και αυτή η στιγμή. Γιατί το Plastiko καταφέρνει και βγάζει σε αυτούς που το επισκέπτονται μια ιδιαίτερα οικεία αίσθηση.

 

Η άποψή μου ενισχύθηκε όταν έμαθα από την Κατερίνα, μία εκ των ιδιοκτητών, ότι το οίκισμα ήταν σπίτι του παππού της. Ότι το τζάκι που θα δεις στο εσωτερικό είναι το ίδιο τζάκι που είχε ο παππούς της και ο διπλανός καναπές ο χώρος στον οποίο εκείνη συνήθιζε να κοιμάται.

Κάνε μια βόλτα από το Plastiko και θα δεις ότι θα γίνει και το δικό σου δεύτερο σπίτι αυτό το καλοκαίρι.

Διεύθυνση: Σωφρονίου 12Α, Γκάζι, τηλ.: 210-3413729

Ακολούθησέ μας στο Foursquare για να διαβάζεις tips για τα μαγαζιά που επισκεπτόμαστε.