FOOD & DRINK

Στον τελικό του Star Serve μάθαμε πώς σερβίρεται τέλεια η μπίρα

Για να έχεις μία τέλεια εμπειρία draught μπίρας υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.

Η Heineken μέσα από τον διαγωνισμό Star Serve έψαξε για τρίτη χρονιά τον bartender που θα σου σερβίρει τελειότερα την Heineken μπίρα σου και εμείς ήμασταν και φέτος εκεί για να σου μεταφέρουμε κάθε λεπτομέρεια.

Όλα ξεκινούν από το σωστό ξέπλυμα του ποτηριού ώστε να φτιαχτεί ένα φιλμ νερού που θα προετοιμάσει το ποτήρι να δεχθεί την μπίρα. Δεύτερο σημείο, η κλίση του ποτηριού να είναι στις 45 μοίρες και την κατάλληλη στιγμή να το φέρεις σε κάθετη θέση. Τρίτο, ο αφρός παίζει σημαντικό ρόλο στη γεύση της μπίρας και γι’ αυτό πρέπει να κόβεται με το ειδικό εργαλείο αλλά και να ξεκινάει στην ευθεία του αστεριού της Heineken. Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το σωστό σερβίρισμα που κάνει τη μπίρα να φαίνεται ακόμα πιο λαχταριστή. Αν πιστεύεις ότι η παραπάνω διαδικασία είναι απλή τότε να σε ειδοποιήσω ότι σε μια δοκιμή που μας έβαλαν να κάνουμε οι υπεύθυνοι της Heineken, σχεδόν όλοι μας δυσκολευτήκαμε αρκετά να βγάλουμε ένα τέλεια σερβιρισμένο ποτήρι.

 

Όμως όλα αυτά κλήθηκαν να κάνουν οι 24 φιναλίστ και καλύτεροι Έλληνες bartenders που διαγωνίστηκαν στον τελικό του Heineken Star Serve που διεξήχθη στην Τεχνόπολη στο Γκάζι την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Τι είναι όμως το πρόγραμμα Heineken Star Serve; Μικρή παρένθεση για διευκρινίσεις. Εξειδικευμένοι Draught Masters σε όλο τον κόσμο εκπαιδεύουν τους bartenders που σε σερβίρουν στα καταστήματα που απολαμβάνεις Heineken Draught, για τον σωστό τρόπο σερβιρίσματος. Από το 2013 που υιοθετείται ο θεσμός στην Ελλάδα, πάνω από 450 καταστήματα και περισσότεροι από 2.500 bartenders & bar staff έχουν εκπαιδευτεί να σου προσφέρουν πάντα τη Heineken Draught όπως την θέλεις: τέλεια!

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός Heineken Star Serve, που πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά φέτος στην Ελλάδα, είναι η κορύφωση του προγράμματος και στόχος του είναι να αναδείξει τους καλύτερους bartenders κάθε χώρας και τελικά τους καλύτερους στον κόσμο.

Και συνεχίζουμε με τα δικά μας. Ο διαγωνισμός ήταν συναρπαστικός αφού ο νικητής αναδείχθηκε μέσα από νοκ άουτ μονομαχίες 1-1 όπου οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να σερβίρουν τέλεια δύο μπίρες στους τρεις κριτές. Ξέχασα να σου μιλήσω για την κριτική επιτροπή η οποία αποτελούνταν από τον Global Heineken Draught Master, Eric de Kock, τον Draught Master Γιώργο Πίμπα καθώς και τον περσινό νικητή του Heineken Star Serve Λευτέρη Ηλιάκη.

Όση ώρα οι διαγωνιζόμενοι έδιναν την δική τους μάχη και ο Πέτρος Πολυχρονίδης παρουσίαζε με τον δικό του τρόπο την κάθε στιγμή, εμείς σε έναν υπέροχο χώρο είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε με αγωνία την κάθε στιγμή αλλά και να απολαύσουμε μπίρα draught Heineken αλλά και την Heineken 0.0 η οποία είναι χωρίς αλκοόλ αλλά δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την κανονική μπίρα. Δοκίμασε την και θα με θυμηθείς.

 

Κάπου εδώ οφείλω να σου πω ότι ο νικητής εκτός από τον πολύ σημαντικό τίτλο του bartender of the year ο οποίος θα μας εκπροσωπήσει και στον παγκόσμιο τελικό, θα κερδίσει επιπλέον VIP εισιτήριο για το Grand Prix της Formula 1 που θα πραγματοποιηθεί στη Monza. Καταλαβαίνεις ότι οι 24 φιναλίστ είχαν ένα κίνητρο παραπάνω. Ανάμεσά τους υπήρχε μόνο μία γυναίκα η οποία όχι μόνο κατάφερε να φτάσει στον τελικό, αποκλείοντας όλους τους αντιπάλους της αλλά αναδείχθηκε και σε μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού.

 

Η Χρυσάνθη Κουκουσιώτη από το Bookali bar στη Λάρισα σέρβιρε τις καλύτερες μπίρες ακολουθώντας ευλαβικά τα πέντε βήματα που έχει ορίσει η Heineken και κατάφερε να πάρει το μεγάλο έπαθλο. “Ήμουν από την αρχή αισιόδοξη αλλά δεν περίμενα να κερδίσω. Ήρθα πάνω από όλα για την εμπειρία αλλά είναι τέλειο το συναίσθημα” μας είπε λίγα λεπτά αφού παρέλαβε το βραβείο που της ανήκε επάξια. Πίστεψέ με ο αέρας της και το τέλειο σερβίρισμά της, την είχαν χρίσει φαβορί από νωρίς σε όσους παρακολουθούσαμε την κάθε φάση του διαγωνισμού από κάτω.

 

Αμέσως μετά ακολούθησε ένα υπέροχο πάρτι με τους Onirama να ανεβάζουν τους ρυθμούς ακόμα περισσότερο. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος του τρίτου συνεχή διαγωνισμού Heineken Star Serve ο οποίος όχι μόνο μας έμαθε να σερβίρουμε τέλεια την μπίρα μας αλλά μας έδειξε ότι η μπίρα και το τέλειο σερβίρισμά της δεν είναι μόνο αντρική υπόθεση. Συγχαρητήρια στην Χρυσάνθη και θα είμαστε από κοντά για να παρακολουθήσουμε την πορεία της στον τελικό του Heineken Star Serve.