Unsplash
ΜΠΑΡ

Τα μπαρ που μας έχουν λείψει: Odori

Αφού δεν μπορείς να πας, φέρνουμε το αγαπημένο Odori στο σπίτι σου.

H καραντίνα φτάνει προς το τέλος της, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε και στα αγαπημένα μας bars. Δεν θα επιστρέψουμε στις μπάρες τους ακόμα, να πιούμε τα cocktails τους και να μιλήσουμε με τους ανθρώπους που τα απαρτίζουν. Για τον λόγο αυτό, εδώ στο ΟΝΕΜΑΝ αποφασίσαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στα bar που μας έχουν λείψει περισσότερο και να τα φέρουμε στο σπίτι μας.

Το επόμενο μαγαζί που πραγματικά μας λείπει είναι το Odori Vermuteria di Atene. Προσωπικά μου έχει λείψει πάρα πολύ να σταματάω για ένα vermouth tonic μετά την δουλειά, που μπορεί να γίνει gin tonic λίγο αργότερα και negroni πιο μετά. Μου έχει λείψει να συνοδεύω το ποτό μου με την υπέροχη pizza του και μου έχει λείψει ο πεζόδρομος της Σκουλενίου που με κάνει να ταξιδεύω σε σοκάκια της Ρώμης.

Αυτή η μπρούτζινη μπάρα του στην οποία μπορούσες να απολαύσεις από καφέ και σνακ, μέχρι lunch και ποτό είναι μοναδική στα αθηναϊκά bar. Σε αυτήν βρεθήκαμε νοητά με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, για να μιλήσουμε για την κατάσταση στην εστίαση, αλλά και φυσικά για το Odori.

Η κουβέντα μας φυσικά ξεκίνησε με το πόσο έχει επηρεάσει το Odori και τους ιδιοκτήτες του το κλείσιμο της εστίασης. “Γενικά έχει επιδράσει αρκετά σε όλους μας το κλείσιμο των καταστημάτων και όχι μόνο. Είναι μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση. Έχει αλλάξει η καθημερινότητά μας και οι συνήθειές μας (ειδικά εγώ που ήμουν όλη μέρα στα μαγαζιά καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστώ στην καραντίνα). Ακόμα ένα θέμα είναι το οικονομικό και πώς θα επαναλειτουργήσουν τα μαγαζιά και πώς θα αντιδράσει ο κόσμος στα νέα μέτρα. Γενικά τα ερωτηματικά είναι πολλά, οπότε ας είμαστε ασφαλείς και υγιείς να κάνουμε υπομονή και όταν έρθει η ώρα θα τα αντιμετωπίσουμε όλα”.

Πώς πέρασε όμως ο ίδιος τις μέρες της καραντίνας; “Οι μέρες ευτυχώς περνάνε γρήγορα, κάτι που δεν περίμενα καθόλου, με αρκετό περπάτημα και ποδήλατο, μετά μαγείρεμα καθημερινά, λίγο διάβασμα, πολλές σειρές και ταινίες και φυσικά Playstation”

Το cocktail του Odori που θα φτιάξεις σπίτι σου

Για λίγο ο Μανώλης ‘πετάχτηκε’ μέσα από την μπάρα και μας έφτιαξε ένα Wallbanger Garibaldi. Μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου στο σπίτι. Να το πίνεις και να νομίζεις ότι είσαι στο Odori. Θα χρειαστείς 30 ml vodka, 20 ml Martini Bianco, 15 ml Campari or Martini bitter, 1 dash vanilla essence (ζαχαροπλαστικής έχει στα σούπερ μάρκετ για αρωματισμό κέικ), 80 ml fresh orange juice. Σε ένα ποτήρι με πάγο βάζω όλα τα υλικά εκτός απ’ το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με λίγο πάγο, προσθέτουμε κι άλλο πάγο και απογεμίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού. Γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκάλι.

Γενικά ο κόσμος ανυπομονεί να βγει έξω και να πάει στα αγαπημένα του στέκια του να ξαναδεί τους ανθρώπους που αγαπάει, να πιει και να ακούσει μουσικές, οπότε σε ένα βαθμο πολλοί φίλοι πελάτες του μαγαζιού περιμένουν να ανοίξουμε για να θυμηθούμε τα παλια αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Θα προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Σαν Odori δεν κάναμε κάτι για να είμαστε κοντά στους θαμώνες μας πέρα από κάποιες αναρτήσεις στα social. Γενικά ήταν και είναι ακόμα μια δυσκολη κατάσταση οπότε σιγήσαμε για λίγο να δούμε πώς θα πάει όλο αυτό. Προσωπικά για μένα, δεν είχα καμία όρεξη να ασχοληθώ με τά social και έκανα αρκετή αποχή μέσα στην καραντίνα”.

Η επόμενη μέρα γενικά, αλλά ακόμα περισσότερο στην εστίαση μοιάζει να είναι δύσκολη. Εξαρτώνται πολλά από τα μέτρα που θα ανακοινώσει η πολιτεία αλλά και από την διάθεση του κόσμου την επόμενη μέρα. “Η επανεκκίνηση θα είναι η πιο δύσκολη φάση σε όλη αυτή την κατάσταση και την φοβάμαι πολύ για όλους, για τα μαγαζιά, τους ιδιοκτήτες, το προσωπικό. Είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό που δεν υπάρχει απάντηση, οπότε βλέποντας και κάνοντας. Βασικό είναι πάνω από όλα η υγεία και να βγούμε από όλο αυτό με τις λιγότερες απώλειες, όλα τα άλλα θα φτιαξουμε”.

“Πιστεύω ότι ο κόσμος θα βγαίνει, όχι όμως όπως και πριν, όσο έχουμε καλό καιρό οι εξωτερικοί χώροι θα γεμίζουν, θα κυκλοφορήσει ο κόσμος, όμως η κατάσταση θα είναι εντελώς διαφορετική. Τα μπαρ θα είναι άδεια μέσα λόγω των μέτρων, οπότε θα αλλάξει όλη η κατάσταση που ξέραμε, αλλά θα προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και στις αλλαγές. Προσωπικά με ανησυχεί ο χειμώνας πιο πολύ και πώς θα είναι κατάσταση για τα μαγαζιά αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι τόσο μακριά. Βήμα βήμα και προχωράμε!”

Βήμα βήμα θα επανέλθουμε και πάλι στην όμορφη μπαρα του Odori! Τα λέμε σύντομα εκεί.